TFF'den 5 yıldız açıklaması: Ceza veririz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin müsabakalara beş yıldızlı forma ile çıkması durumunda talimatları uygulayacaklarını duyurdu.

TFF'den 5 yıldız açıklaması: Ceza veririz
TFF'den 5 yıldız açıklaması: Ceza veririz
GİRİŞ 20.12.2022 17:45 GÜNCELLEME 20.12.2022 20:17
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonlukların sayılmasıyla ilgili talebi hakkında konuştu.

Mehmet Büyükekşi, gündemlerinin çok yoğun olduğunu ve 1959 öncesi şampiyonlukların henüz gündeme alınmadığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Büyükekşi, "1959 öncesi şampiyonlukları henüz gündeme almadık. Bir taraf kabul olmasını istiyor. Bir de taraf değil, diğer taraflar var. Türkiye'nin tamamını kapsayan liglerin 1959 olduğunu söyleyenler var. 1959 öncesinde bir yılda iki şampiyon olduğunu söyleyenler var. İnşallah daha sonra çözüm buluruz. Çok konu var." dedi.

"Talimatlarda ne yazıyorsa, biz onu yaparız"

Mehmet Büyükekşi ayrıca, "5 yıldızla sahaya çıkma olayını daha önce de sordular. Talimatlarda ne yazıyorsa, biz onu yaparız. Herkes istediği şekilde hareket edemez. Bu sadece yıldız değil, reklam alacağı zaman da öyle. TFF'den izin alınması gerekli, yoksa ceza uygulanır." şeklinde konuştu.

TFF talimatları ne diyor?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun talimatlarına göre her 5 şampiyonluk 1 yıldıza denk geliyor.

Talimatlara göre 1959 öncesi şampiyonluklar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından resmi şekilde sayılmadığı müddetçe Fenerbahçe'nin 5 yıldızlı formayla sahaya çıkması mümkün görünmüyor.

TFF Disiplin Yönetmeliği 46. maddesi uyarınca TFF talimatlarına aykırı hareketler disiplin cezasını da beraberinde getiriyor.

Madde 46, Talimatlara Aykırı Hareket:

''(1) Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır.

(2) TFF tarafından düzenlenen liglere ya da kupalara katılmayan kulüpler aksine bir düzenleme bulunmadığı sürece bir alt lige düşürme cezası ile cezalandırılır.''

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 101
  • KoyuFenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yayın hakkını feshedip,kendi maçlarını mesela FB Tv'de yada acun aracılığıyla exxen'de falan yayınlatırsan bak nasıl gündeme getiriyorlar.Artık yeter bu ayak oyunları.Siz Ali Koç ile başaçıkabileceğinizi mı sanıyosunuz?Az daha zorlasanız TV kanalı satın alır hiç olmadı orda yayınlatır FB maçlarını.Bakın dalganıza..
    Cevapla
  • Halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu basvuruyu Ts veya Gs yapsaydı şimdiye okeydi..20 yıllık Akparti döneminde bir kerede Fener lehine karar alındığını duyamayacakmiyiz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan saçmalama
    Cevapla
  • atalay07 1 yıl önce Şikayet Et
    avrpada ülkesinr puan kazandıran takıma yapılan saçmalığa bakın bu yüzden dünya kupalarında avrupa şampiyonalarında yoğuz ey ahaliii
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne gibi basariniz var yahu
    Cevapla
  • atalay07 1 yıl önce Şikayet Et
    ozaman TFF yi fesedin yeni den kurun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence ali koç lu fenevi ligten atsinlar lig rahatlasin
    Cevapla
  • Okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin kirli düzeniniz batsın utanmazlar siz ancak gsye,tsye,bjkye hizmet ediyorsunuz bjk nasıl 3 yıldız oldu ha aldığınız veballerde haklarda boğulun alayınıza yeter FENERBAHÇE hiçbisey yapamazsınız bitmez sizin kuyruk acınız ekşi bey sonra erden kulağını çeker ligi bitirtmez rezilsiniz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz gerçekçi olun, ali koç un kuyruguna takilip fazla uçmayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle