Fenerbahçe'nin 'Atatürk' hamlesine mevzuat engeli

Fenerbahçe'de, Ülker Stadı'nın Atatürk Stadı'na çevrilmesi konusu konuşulurken, "Tesislere Ad Verme Yönetmeliği" bir ilde sadece tek bir tesise "Atatürk" ismi verilmesi kuralı bu isteğin önündeki en büyük engel olarak duruyor.

GİRİŞ 26.11.2022 11:45 GÜNCELLEME 26.11.2022 11:54
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'de, Ülker Stadı Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin isminin "Atatürk Stadı"na çevrilmesi önerisi, büyük heyecan yarattı ve camiadan destek buldu.

Ancak sarı-lacivertlilerin önünde bu konuda önemli bir mevzuat engeli bulunuyor. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "Tesislere Ad Verme Yönetmeliği"nin 7. Maddesi'nde, "Ad verme ile ilgili yasaklar" bölümü bulunuyor. Bunda ise şu ifadeler yer alıyor.

1-) Gerçek ve tüzel kişiler tarafından açılan ve işletilen özel beden eğitimi ve spor tesislerine Atatürk'e ilişkin adlar ve sıfatlar verilemez.

2-) Bir şehirde benzer tesislerden sadece bir tanesine Atatürk'e ilişkin adlar verilebilir.

İstanbul'da, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın varlığı, bu yönetmelik nedeniyle Fenerbahçe'nin elini, kolunu bağlıyor. Bu nedenle sarı-lacivertli yönetim ilk olarak bu mevzuatı aşmak için çalışma yapacak. Bunun dışında Fenerbahçe, 2025 yılında sözleşmesi sona erecek Ülker Grubu ve Saracoğlu ailesiyle de bir görüşme yaparak gerekli izni almaya çalışacak.

Stadın adının değişebilmesi için, genel kurul veya yönetim kurulu kararı da yeterli olmayacak. Yine mevcut yönetmeliğe göre, "Genel Müdürlük mülkiyeti ve/veya kullanımında bulunan tesislere verilecek adlar ile Genel Müdürlük mülkiyetinde veya kullanımında olup kulüplere, diğer kurum ve kuruluşlara devredilen, kiralanan, sınırlı ayni hak tesis edilen gençlik ve spor tesislerinin adları Genel Müdürün teklifi ve Bakanın onayı ile verilebilir ve değiştirilebilir" maddesi bulunuyor.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Yalnız Kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu oynat uğurcuğum koçla top gibi oynuyor. Aslında İnönü koysunlar da chpli oldukları belli olsun.
    Cevapla
  • Türk Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu beyaz Türkler ATANIN arkasına saklanıp sırf kendi kurduklar sistemi yaşatma ve yaşamak Osmanlı’ya Selçuklu Osmangazi bilimum 1923 önce 5000 bin yıllık Türklüğün orta Asya’dan gelen atalarımızı inkar etmek için kullanıyorlar ben burdan soruyorum Gazi Mustafa Kemal Selanik doğumluysa atanın babası dedesi kimdi nerden kim onları oraya görevli olarak gönderdi OSMANLI gönderdi bunu kimse inkar edemez etmeye çalışırsa Atatürk’ü inkar eder.
    Cevapla
  • ofli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Koçları soyunu iyi araştırın. Babalarının mezarı müslüman mezarından çıkarılıp ait olduğu yahudi mezarlığına taşınmıştı. O dönem çok yüzeysel medyada geçmişti. Herkes kendi soyunu, ırkını, inancını taşıyanı yüceltmek ister
    Cevapla
  • zeytun 1 yıl önce Şikayet Et
    stadin bir ismi var zaten ugurun cani istedi diye stadin ismi degismez
    Cevapla
  • ilker 1 yıl önce Şikayet Et
    abicim her şeye Atatürk diyin bitsin gitsin. bu nasıl bir kafa bu nasıl bir sığ kafa. yaw bu memleket 1923 te ağaç kabuğundan mi çıktı. Selçuklu Osmanlı bakiyesi bir ülkeyiz. sanirsin m.kemal den önce biz yoktuk. böyle bir dünya yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle