Dünyaca ünlü futbolcu Türkçe açıklamalarda bulundu! Fenerbahçe'ye göz kırptı

İran Milli Takımı oyuncusu Serdar Azmoun, Galler maçının ardından Türkçe açıklamalarda bulunarak "Ben Türkmenim. Fenerbahçe'yi çok seviyorum. Teklif vardı. İnşallah ilerde bir gün." dedi.

GİRİŞ 25.11.2022 20:15 GÜNCELLEME 25.11.2022 20:24
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Sene başında Alman ekibi Bayer Leverkusen'e transfer olan ve şu anda Dünya Kupası'nda İran Milli Takımı'yla Katar'da bulunan Sardar Azmoun'dan flaş bir itiraf geldi.

Katar'daki ilk maçta turnuvanın favorilerinden İngiltere karşısında 6-2'lik ağır bir mağlubiyet alan İran bugün Galler karşısında büyük bir sürprize imza attı.

Orta Doğu ekibi, 90+8'de Rouzbeh Cheshmi ve 90+11'de Ramin Rezaeian'ın golleriyle Gareth Bale ve Aaron Ramsey gibi yıldızların olduğu Galler'i 2-0 devirmeyi başardı. 

Röportajı Türkçe verdi!

Mücadelede 68 dakika sahada kalan Sardar Azmoun da karşılaşmanın ardından mutluluğunu paylaştı.

Dünya Kupası'nın yayıncı kuruluşu olan TRT'ye 'Türkçe' bir röportaj veren 27 yaşındaki forvet galibiyetten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

'İnşallah bir gün'

İsmi daha önce Fenerbahçe'yle anılan tecrübeli oyuncuya, 'Türkiye'de oynar mısın?' sorusu soruldu. Yıldız isim de, "Ben Türkmen'im ve Türkçe biliyorum. Türkler'i çok seviyorum. Türkler benim canım. Ben Fenerbahçe'yi çok seviyorum. Bana teklif vardı, biliyorum. İnşallah bir gün Fenerbahçe'de oynarım. Onlara gol attığım için de özür dilerim. Ama şimdi Bayer Leverkusen'de oynama zamanı" dedi.

Zenit, 2018-2019 sezonunda UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 1-0 kaybettikleri maçın rövanşında Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etmişti. Sardar Azmoun, o karşılaşmada Fenerbahçe ağlarına 2 gol bırakmıştı. 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 38
  • SEDAT KALFA 1 yıl önce Şikayet Et
    olur mu ya bunlar laik değil fb ye laik futbolcu lazım ... ağzıyla kuş tutsa da
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Laik değil.! LÂYIK diye yazılır..
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sokakta görsem tanımam dünyaca ünlü futbolcuymuş. Ortalama bir topçu işte.
    Cevapla
  • Mehmet Aksaray 1 yıl önce Şikayet Et
    yanlis milli takimdasin gardas ..PERSLERE niye hizmet ediyorsun buda ILKAY GÜNDOGANIN ALMANYAYA hizmet etdigi gibi ...TÜRKIYE yada AZERBAYCAN MILLI takininda oynamak gerekmez miydi ?? NEYSE FENEREBAHCEYE gelirsen AFFEDERIZ seni :-)))))))))))))))
    Cevapla
  • O k u r 1 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın yarısı Türk. Bu da İranlı bir Türk. Kendi ülkesinin takımında oynuyor. Gayet normal. Şah İsmail de Türktü. Ona da niçin Osmanlı padişahı olmadın mı diyeceğiz...
    Cevapla
  • Ali AydıN 1 yıl önce Şikayet Et
    mehmet aksaray gel bize denildidemi gelmedi ?
    Cevapla
  • Fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelmeli eğer şartları uygunsa, serdar hem Türk bu daha da güzel olanı, sanırım jesus onuda parlatıp iyi konuma getirir
    Cevapla
  • orhan01 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahce ile galatasarayda bir kötü huy var.Kendilerine gol atan rakip takimlarin oyuncularini transfer etmek.Sanki cook süper bir oyuncu da illa ki alacaklar.Turkiyede bu ayarda yuzlerce furbolcu bulursun.İran takim mi sanki.Türkiye klasmaninin cok cok altinda ama malesef bizdeko fatih terimin artistligi ve cok bilmisligi yuzunden karsilasmalarin hemen hepsini kaybederek dunya kupasima giremedik.Yoksa avrupada oynayan birsuru oyuncumuz var.Teknik direktor olmadan kendi hallerine biraksak sadece kaptan ile bile dunya kupasina giderdik ama malesef.
    Cevapla
  • Asım Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Ula teknik direktör Fatih terim miydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle