Fenerbahçe'nin tek rakibi Bayern Münih! Dev kulüpleri geride bıraktı

Bu sezon tüm kulvarda 34 gol atan ve 3.09 gol ortalaması yakalayan Fenerbahçe'nin bu performansını Avrupa'nın beş büyük liginde sadece Bayern Münih geçebildi.

Fenerbahçe'nin tek rakibi Bayern Münih! Dev kulüpleri geride bıraktı
Fenerbahçe'nin tek rakibi Bayern Münih! Dev kulüpleri geride bıraktı
GİRİŞ 01.11.2022 09:31 GÜNCELLEME 01.11.2022 21:40
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe bu sezon hücumda tam anlamıyla durdurulamaz bir takım oldu.

Fenerbahçe, Süper Lig’de 11 maçta tam 34 kez ağları sarstı yaşadı. Kanarya, tam tam 5 maçta 4 ve üzeri gol attı. Jorge Jesus’un öğrencilerinin ligdeki gol ortalaması 3.09! Avrupa’nın 5 büyük liginde Sarı-Lacivertliler’in bu performansını geride bırakabilen tek takım Alman devi Bayern Münih oldu. Bayern, Bundesliga’da 12 mücadelede 38 kez fileleri havalandırdı, maç başına 3.16 gol ortalaması yakaladı. İngiltere’de Haaland ve De Bruyne’li Manchester City 3.08, Fransa’da Messi, Mbappe ve Neymar’lı PSG 2.76, İtalya’da Napoli 2.5 ve İspanya’da Real Madrid ile Barcelona ise 2.41 gol ortalaması yakaladı.

Ligde rakibi yok!

Gol sayısı konusunda Fenerbahçe’nin ligde rakibi yok. Sarı-Lacivertliler’e en yakın takım olan ve 1 maç fazlası bulunan Beşiktaş ’ın 25 golü var. Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray ’ı ise 2.42’ye katladı. Öyle ki Jesus’un ekibinin +22’lik averajı bile 14 golü bulunan Aslan’ın çok üstünde. Fenerbahçe’nin ayrıca sadece averajı, ligde tam 16 takımın gol sayısından fazla.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • unknown 1 yıl önce Şikayet Et
    sen mac izliormusun
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakemler Fenerbahçe için çalışmış olsaydı 10 senede sadece 2 şampiyonluğu olmazdı. Tabi başlıca nedenlerden biride fetö kumpası gs nin önünü açtı hakemlerin yardımı ile gs kollandı 90 lardan bu yanı gs nin her şampiyonluğu şaibelidir.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende Fenerbahçeliyim ama sapla samanı karıştırmayalım.İşte biz kendinizi böyle kandırıyoruz ve sonra avrupalılarla yarışanıyoruz.Onların bu istatistiği yaptığı ligde bizim bunu yapma şansımız yüzde sıfır
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Her maç iki üç penaltı tabiki rakip olmaz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakem ofsaytları gol verirse tabii
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle