Fenerbahçe'ye talih kuşu! Gözler 2 isme çevrildi...

Parlattığı yıldızları astronomik ücretlerle yurt dışına satan Fenerbahçe şimdi de Samatta ve Berisha'dan gelecek bonservise gözünü çevirdi.

Fenerbahçe'ye talih kuşu! Gözler 2 isme çevrildi...
Fenerbahçe'ye talih kuşu! Gözler 2 isme çevrildi...
GİRİŞ 24.10.2022 18:14 GÜNCELLEME 24.10.2022 18:18
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, son dönemde sattığı oyuncular ve elde ettiği gelirle dikkat çekiyor. Sarı-Lacivertliler, parlattığı yıldızları astronomik ücretlerle Avrupa'nın önemli kulüplerine gönderdi.

Eljif Elmas ve Kim Min Jae'den 34 milyon Euro

Fenerbahçe'nin büyük paralar kazandığı transferlerde ilk akla gelen futbolcular Eljif Elmas ve Kim Min Jae. Kanarya, Eljif'i Napoli'ye 16.2 milyon Euro'ya satarken Güney Koreli stoper Kim Min Jae'yi de yine aynı İtalyan takımına 18 milyon Euro bonservis ücretiyle gönderdi.

Yine son dönemde Vedat Muriqi 17.5 milyon Euro'ya Lazio'nun yolunu tuttu. Sezon başında ise Allahyar, Ozan Tufan ve Dimitrios Pelkas'ı Hull City'ye sattı. 3 isimden 10 milyon Euro'ya yakın para kazandı. Tisserand, 3 milyon Euro'ya Ettifaq'a transfer oldu.

2 oyuncu daha yolcu

Fenerbahçe büyük umutlarla transfer ettiği ancak verim alamadığı golcülerden de önemli bir gelir elde etmek üzere. Sarı-Lacivertliler, Belçika Ligi ekiplerinden Genk'te forma giyen Mbwana Samatta'dan sezon sonunda 4 milyon Euro kazanabilir.

Genk, Şampiyonlar Ligi'ne katılması halinde Mbwana Samatta'nın 4 milyon Euro zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek. Genk şu anda Belçika Ligi'nde liderlik koltuğunda oturuyor.

Augsburg'un yolunu tutan Mergim Berisha için de Almanlar harekete geçme kararı aldı. Augsburg Yönetimi, bu hafta içinde Fenerbahçe ile Berisha'nın transferi için masaya oturacak.

Berisha ve Samatta'dan 8 milyon Euro

Bu sezon Bundesliga'da ortaya koyduğu performansla dikkatleri çeken tecrübeli oyuncunun satın alma opsiyonu 4 milyon Euro. Almanların bu opsiyonu kullanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Fenerbahçe, gözden çıkardığı Samatta ve Berisha'dan toplamda 8 milyon Euro kazanacakmış gibi duruyor. (Takvim)

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 28
  • 2023s 1 yıl önce Şikayet Et
    Onun içinmi, 6 milyar Tl var Fenerbahçenin,ve diğer takımların.Bir sürü kazmaya dünyaları verdiler.Ajax gibi alt yapın olursa borcun falan kalmaz.
    Cevapla
  • Bedri 1 yıl önce Şikayet Et
    Her futbolcu çok değerli. Buralara kadar gelmişlerse saygı ve takdiri de hak ediyorlar. Saygılarımla.
    Cevapla
  • Bedri 1 yıl önce Şikayet Et
    Giden futbolcuların hepside çok değerli, çok yetenekli oyuncular. Bu yerlere gelmiş, bu mevkilere ulaşmis futbolculara "çöp ifadesi " kabul edilir bir şey değildir. Hiç bir insana çöp denemez. Bir futbolcu ne şartlarda, ne zorluklarda, ne rekabet ve elemelerden geçip bu yerlere gelebiliyor. Her günü yoğun çalışma, mücadele, emek, alinteri. Sakatlıklar, hastalıklar, yağmur, çamur, soğuk, sıcak... Çocukluktan beri verilen emek... Arkasındaki sevenlerinin, ailelerinin beklentileri, emekleri... Buna rağmen kaç tanesi bu mevkilere ulaşabiliyor... Özetle hiç biri çöp değil. Hepsi çok değerli.
    Cevapla
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    sacma
    Cevapla
  • Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne işi yapıyorsun iyice sacmaladında
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Fb artik keyif vermeye başladı oynadigi futbolla.Avrupada Türkiyeyi en güzel şekilde temsil edeceğine güvenim tam.Çitayi her geçen yıl yükselteceğinede.
    Cevapla
  • futbolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Olabilir
    Cevapla
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Acun'un hülle transferi olmasa kim vericek o paraları bu coplere
    Cevapla
  • N.zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru salatasaray gibi avrupanın çöpleri kulübe kim dolduracak.
    Cevapla
  • Diyarbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    Usulsuz iş mi yapmış ? takım satın almis parasi var beğendiği topculari almış adam işiniz gucunuz yalan dolan algı.. futboldan uzak durun da keyifle izleyelim yok.o hülle bu bilmem ne
    Cevapla
  • Ferai 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav he hee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle