Fenerbahçe penaltı bekledi! Hakem devam ettirdi

Fenerbahçe, Başakşehir maçının ilk yarısında yaşanan bir pozisyonda penaltı bekledi.

Fenerbahçe penaltı bekledi! Hakem devam ettirdi
Fenerbahçe penaltı bekledi! Hakem devam ettirdi
GİRİŞ 22.10.2022 21:34 GÜNCELLEME 23.10.2022 10:21
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe, sahasında Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi.

Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadele uzun süre 0-0 eşitlikle geçilirken, 84. dakikada sahneye çıkan Diego Rossi Fenerbahçe'ye 1-0'lık galibiyeti getirdi.

Karşılaşmanın 34. dakikasında Lincoln'ün sol kanattan ortasında top savunmada Ömer Ali Şahiner'e çarptı.

Pozisyonun ardından sarı-lacivertli futbolcular hakem Zorbay Küçük'e penaltı itirazında bulundu. VAR'dan pozisyonu izleme tavsiyesi gelmeyince maç kaldığı yerden devam etti.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe'nin penaltı beklediği pozisyonla ilgili yorumlar şöyle:

DENİZ ÇOBAN: ÖMER ALİ MASUM, HASAN ALİ DEĞİL

12. dakikada Ömer Ali’nın koluna temas eden topta Fenerbahçeliler penaltı beklediler. Bana göre bu pozisyonda penaltı verilmemesi daha doğruydu. Ağır çekim görüntüyü izlemek bence yanıltıcı. Normal çekimde, Ömer Ali’nin kolunun salınımı doğal. Top çok kısa mesafeden geliyor ve Ömer Ali’nin kolunun doğal pozisyonunun dışına çıktığını düşünmüyorum.

VAR müdahalesi gerektirmiyor

76. dakikada da Fenerbahçeliler, Henrique yerde kalınca penaltı beklediler. Hasan Ali pozisyonda çok masum değil. Topa hareketlenmeye çalışan rakibini çekerek durdurmaya çalışıyor. Ben penaltı verilse bu pozisyonda daha doğru bulurdum. Şunu da belirtmeliyim ki bu iki tartışmalı penaltı kararı da “sana göre, bana göre” pozisyonlar olduğu için hakem kararının destekleneceği ve VAR müdahalesi gerekmeyen pozisyonlardı.



AHMET ÇAKAR: PENATI OLMALIYDI

Hakem Zorbay Küçük, oyun genelinde fena değildi. Ama ilk yarıda Ömer Ali, bilerek isteyerek top yanından geçerken koluyla dokundu. Penaltı olmalıydı. Ne hakem gördü, ne de VAR davet etti. Ama Zorbay'ın en önemli dezavantajı sahadaki duruşu ve vücut diliyle ürkek ve sahanın hakimi olmadığını hissettirmesi.



ERMAN TOROĞLU: BANA KOLUNU AÇIYOR GİBİ GELDİ

Hakem Zorbay Küçük oynatmak istedi, az hata yaptı. Ama en büyük hatası oyunun içine çok fazla girmesi. Futbolcuların görüş alanlarını kapatıyor. Penaltı istenilen pozisyonda, top Ömer Ali'nin eline mi çarpıyor? Yoksa Ömer Ali topa doğru kolunu mu açıyor? Bana ilk görüntüde biraz kolunu açıyor gibi geldi. Bu ne demektir? Top geçmesin.

KAYNAK: HABER7
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • tahsin 1 yıl önce Şikayet Et
    fb nasıl 11 kişi tamamladı maçı onuda konuşun çapulcular
    Cevapla
  • Hortum suleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Penaltı değil diyen geseli ve Fener düşmanları, biraz utanç içerisinde olun, en azından utanmış gibi yapıp sesinizi çıkarmayın.. Yunan, Rum ve ermeni ligleri tam size göre, federasyondan rica edin geseyi o üç ligden birine, yani layık olduğu yere göndersinler... Federasyon cevap vermezse uefa ya salya sümük ağlayın onlar halleder sizin işi.
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu kararlar insanları kaygilandiriyor bu penaltı değilse geçen hafta barış alperin kolu daha vücuda yapışık top çarptı gol oldu ve iptal edildi tüm eski hakemlerde gol geçerli olmalıydı dediler bu nasıl bir hakem kararı biri öyle biri böyle halla halla
    Cevapla
  • adboz 40 1 yıl önce Şikayet Et
    fenerliyim ama penaltı değil,futbolu bilmeyen,oynamayan yorum yapıp kafaları karıştırmasın,kol açık diye böyle pozisyonlarda penaltı beklenmemeli,topun yönü hiç değişmiyor,eee ne penaltısı olacak..
    Cevapla
  • Tosya 1 yıl önce Şikayet Et
    Penaltı falan değil böyle cesur hakemlere destek verelimki futbol daha güzel yerlere gelsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle