Fenerbahçe'nin tek rakibi Manchester City!

Bu sezon 8 Süper Lig maçında 25 gole ulaşan Fenerbahçe'nin tek rakibi 9 maçta 33 gol atan İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City.

Fenerbahçe'nin tek rakibi Manchester City!
Fenerbahçe'nin tek rakibi Manchester City!
GİRİŞ 11.10.2022 10:18 GÜNCELLEME 11.10.2022 12:36
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe sadece Süper Lig değil attığı gollerle adını Avrupa'da da zirveye yazdırmış durumda. Sarı Kanarya Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig'e baktığımızda en yüksek gol ortalaması tutturan ikinci takım konumunda.

İngiltere Primer Lig ekibi Manchester City 3.67 gol ortalaması ile mücadele ederken, Fenerbahçe 3.13 gol ortalaması ile ikinci sırada yer alıyor. Manchester City'nin 9 lig maçında 33 golü bulunuyor.

Avrupa'daki tüm liglere bakıldığında ise 3.88 ortalama ile Lüksemburg ekibi Swift Hesperange ilk sırada. Lüksemburg takımı 8 haftada 31 gol buldu.



Valencia, Erling Haaland ile yarışıyor

5 büyük lig ve Süper Lig'de dakika başına en iyi gol ortalaması tutturan ikinci oyuncu ise Enner Valencia. Ekvadorlu yıldız, ligde her 51 dakikada bir gol buluyor. Yıldız futbolcu, 7 lig maçında forma giydi ve 10 gole ulaştı.

Listenin ilk basamağında ise Erling Haaland var. Norveçli gol makinesi her 50 dakikada bir gol atıyor. Primier Lig'de 754 dakikada 15 gol bulan Haaland, muhteşem bir istatistiğe imza attı.

Fenerbahçe ayrıca Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig'de bu sezon yedekten gelen oyunculardan en fazla direkt gol katkısı alan takım. Sonradan oyuna girenler 9 maçta 6 gole katkı verdi. (Takvim)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 41
  • İBRAHİM NAMALIR 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçenin gollü ve farklı galibiyetleri olacaktır aynı zamanda farklı yenileceği maçlarda olacaktır.
    Cevapla
  • Manoşik 1 yıl önce Şikayet Et
    İddia ediyorum; şampiyon 30. haftaya kalmaz belli olur. Bu haftaya kadar Fenerbahçe 100 golü geçer. Valerien ile Avcı 17. haftayı görmez.
    Cevapla
  • İsi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım 30. Hafta görüşmek üzere
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki defansi zayif rakipleri üzerine çalişirsa işi zor.Belki yönetim hakemlerle defansini kuvvetlendirir Allah bilir temiz futbol temiz toplumla olur Biz neresindeyizki
    Cevapla
  • meçhul 1 yıl önce Şikayet Et
    ts ile karıştırma hamsi kafali :)
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi bir rakibi varmış bari...Bir Türk takımı ile City'i yanyana yazmak bile ne diyeyim artık ?
    Cevapla
  • Erdo 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu el insaf, fener kim, manchester kim? Bu neyin egosu.
    Cevapla
  • Fenerbahçeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Habiri iyi oku zırto...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle