Jorge Jesus'tan galibiyet değerlendirmesi

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Fenerbahçe'de Teknik Dİrektör Jorge Jesus 2-0 galip geldikleri AEK Larnaca maçının ardından konuştu.

Jorge Jesus'tan galibiyet değerlendirmesi
Jorge Jesus'tan galibiyet değerlendirmesi
GİRİŞ 07.10.2022 00:45 GÜNCELLEME 07.10.2022 01:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi'nde evinde AEK Larnaca ile karşılaşan temsilcimiz Fenerbahçe, Mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. Grupta ikinci galibiyetini alan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus ise mücadelenin ardından konuştu.
 



Deneyimli teknik adam şu ifadeleri kullandı:

"Daha fazla gol atabilirdik"

"Herkese iyi akşamlar. Bugün kazanmak bizim için önemliydi. Bu galibiyet bizi gruptan çıkmaya 1 adım daha yaklaştırdı. Daha fazla gol atabilirdik. Bu, takımım için iyi bir sinyal. Takımım şu an çok öz güvenli. Onları tebrik ediyorum.

 "Önümüzde uzun bir yol var"

"Çalışıyoruz. Her geçen gün daha da gelişiyorlar. İyi bir yoldayız ancak henüz hiçbir şey kazanmadık. Hala uzun bir yol var önümüzde. Fenerbahçe'nin, taraftarlarını mutlu etmesi çok önemli. Taraftarların stadyumdan mutlu şekilde ayrılması bizim görevimiz."

“İyi bir yoldayız ama henüz hiç bir şey kazanmadık”

“Biz Beşiktaş maçında da savunmada üçlü değil dörtlü oynadık bugün gibi. Maç içerisinde değişimler olabiliyor. Top bizdeyken arkada üç oyuncu var ama top bizde değilken savunmayı dörtlüyoruz. Oyuncularım her geçen gün, her maç daha da iyi anlıyorlar yapmak istediklerimizi. Çalışıyoruz özgüvenli şekilde. Her geçen gün kendilerini geliştiriyorlar. İyi bir yoldayız ama henüz hiçbir şey kazanmadık. Önümüzde uzun bir yol var hedeflerimiz için. Takımın kaliteli oyun sergilerken aldıkları keyfi gördüğüm için mutluyum”

“Antrenmanlar benim oyuncu seçimlerimde çok önemli”

“Zajc’ın profesyonel anlamda problemi yok. Tercihler benim. İdmanlarda elinden gelenin en iyisini yapıyor. Sizler sadece oyuncuları maçta görüyorsunuz ama hafta boyunca idmanlarda ben performanslarını görüyorum. Aynı maçtaki gibi antrenman yapın derim oyuncularıma. Antrenmanlar benim seçimlerimde çok önemli. O bölgede daha çok Arao, İsmail ve Crespo’yu değiştirerek oynattık. Aynı zamanda Mert de var, kendisi sakat. Arao da var, o da sakatlandı. Bugün Zajc oynayabilirdi, kafamda sokmak vardı ama Arda’yı almaya karar verdim. Taraftar da Arda’nın oynadığını görmek istiyor. Onun da daha çok oynayacağı zamanlar gelecektir. Crespo’yu dinlendirmek için çıkartmak istedim ve Arda’yı oyuna soktum. Geri kalanıyla alakalı hiçbir problem yok. Antrenör olarak seçimler yapmamız gerekiyor. Daha kötü durumda olan oyuncularda var mesela Bruma. Bruma’yı ben istedim ama Avrupa’ya yazamadık. Bazı kararlar vermek istiyoruz ve bu kararları veren benim” 

“Her şeyi kontrol edemiyorsunuz”

 “Rakip meslektaşımın söylediklerinden dolayı memnunum. Avrupa Ligi’nde çok fazla tecrübem var ve iki defa final oynadım. Ama belirtmiş olduğum gibi meslektaşımın sözlerinden memnunum. Mert Hakan, Beşiktaş maçında Gedson ile girdiği pozisyonda dizinde problem yaşadı. Maçın sıcağı sıcağına hissedemedi. Maçtan sonra sağlık ekibi durumuna baktığında 3-4 haftalık teşhis koydu. Arao da kas yorgunluğu var. 4 günde 2 maç yaptık, pazar günü yine maç var. Yoğun bir takvimde bu tarz şeyler normal. Rotasyonu bu yüzden yapıyoruz ki oyuncular sakatlık limitine gelmesin. Her şeyi de kontrol edemiyorsunuz. Mert ve Arao bir süre takımda olamayacak” 

“Büyük takımlar hem Avrupa da hem ligde yarışırlar”

 “Güncel puan durumuna baktığım zaman fikrim değişti. Dinamo Kiev, Rennes’e karşı kaybetti 0 puanları var. Kiev dışarıda kaldı. Yarış Rennes, Fenerbahçe ve hatta AEK Larnaca arasında devam ediyor. Şu anda 4 puan gerideler. Güney Kıbrıs’ta zor bir maça çıkacağız. Zor bir atmosferde oynayacağız. 3 gün sonra yine bir lig maçına çıkacağız. Umarım bu yoğun tempoda başka sakatlık yaşamayız. Büyük takım olmak istiyorsanız buna alışmanız gerekiyor. Büyük takımlar hem Avrupa da hem kendi yerel liglerinde yarışırlar. Ben hoca olarak bunu istiyorum. Başarının bazı sonuçları olabiliyor. Avrupa Ligi’nde de Şampiyonlar Ligi’nde olsanız aynı durum geçerli. Şampiyonlar Ligi biraz daha farklı. Şampiyonlar Ligi’nde 1 gün daha ekstra gününüz oluyoruz. Avrupa Ligi’nde perşembe oynayıp pazar oynuyorsunuz. Başarının bedeli de bu”

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gs liyil ama feneri destekliyorum avrupa yolunda. Tebrik ediyorum. Insallah uefa yi kaldirir gelirler.
    Cevapla
  • çakalsınız? 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok rahat çok pro
    Cevapla
  • Milli Gurur 1 yıl önce Şikayet Et
    Başta ampute milli takımımız olmak üzereFenerbahçe ve Başakşehiri tebrik ediyorum helal olsun gurur duydum böyle zamanlarda şu takım taraftarıyım filan takımı tutuyorum değil Türk evladı olarak başarılı olan takımlarımıza gurur duydum helal
    Cevapla
  • kastamonu 1 yıl önce Şikayet Et
    tam bir kral
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki real Madrid’i yendi. Havalara bak havalara. Ama yinede tebrikler.
    Cevapla
  • Deli Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir ayna al sen kendine daha doğru olur.
    Cevapla
  • azra 1 yıl önce Şikayet Et
    hazımsızsan soda iç soda iyi gelir....
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Fener den baska kazanan var sanki...yillardir Avrupa ya giden gs bjk ts hepsi nal topladi...cl ye giden sadece parayi alayim yeter dedi..bu kafadan dolayi simdi ülke siralamasinda 17 18. Yiz. Fener kazandigi puanlar ile ülke puanini yine yukarilara tasiyor ve siz gelmissiziniz nefret kusuyorsunuzm..e.zik
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok boş bir yorum yapmışsın Fenerbahçe göze hoş gelen bir futbol oynuyor adam bunun iç n çaba sarf ediyor.Buna rağmen adamı suçlamaya kalkıyorsun.Yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle