Jorge Jesus'tan rakiplerini çıldırtan ofsayt taktiği! Çözüm bulamadılar

Jorge Jesus yönetiminde farklı bir kimliğe bürünen Fenerbahçe, Süper Lig'de rakiplerine uyguladığı ofsayt taktiğiyle dikkat çekiyor.

Jorge Jesus'tan rakiplerini çıldırtan ofsayt taktiği! Çözüm bulamadılar
Jorge Jesus'tan rakiplerini çıldırtan ofsayt taktiği! Çözüm bulamadılar
GİRİŞ 03.10.2022 11:28 GÜNCELLEME 03.10.2022 11:28
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, Süper Lig'in sekizinci haftasında deplasmanda Beşiktaş'a konuk oldu. Golsüz sona eren karşılaşmada dikkat çeken en önemli noktalardan biri de Beşiktaşlı hücum oyuncularının yedi kez ofsayta düşmüş olması oldu.

Sezona Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus yönetiminde giren Fenerbahçe, bu sezon geçmiş sezonlara göre oyunu daha fazla yarı alanda oynamaya çalışan bir takım görüntüsü veriyor.

İç saha ve dış saha farketmeksizin savunmayı orta alana kadar çıkaran sarı - lacivertliler, rakip takım hücumlarını ofsayt taktiği sayesinde savuşturmayı başardı. 

Süper Lig'in zirvesinde

Deneyimli çalıştırıcı Jorge Jesus göreve geldikten sonra Fenerbahçe yönetimi, transfer listesini başarılı çalıştırıcının isteği doğrultusunda oluşturdu. Jesus'un eski öğrencileri Arao ve Gustavo Henrique'yi kadrosuna katan sarı-lacivertliler sezon başından beri Portekizli hocanın kafasındaki sistemle sahada yer alıyor.

Oyunu sürekli ön alanda oynamaya çalışan Fenerbahçe, savunma hattını da orta sahaya kadar çıkarıyor. Rakibi çizgi halinde karşılayan Fenerbahçe savunması rakiplerinin sık sık ofsayta düşmesini sağlıyor.

Öyle ki, Fenerbahçe'nin bu sezon Süper Lig'de oynadığı yedi karşılaşmada rakipleri 36 kez ofsayta düştü. Bu sezon kalesinde altı gol gören Fenerbahçe rakiplerini maç başına 5,14 kez ofsayta düşürdü. Sarı - lacivertliler bu alanda Süper Lig'in zirvesinde yer alıyor.

İşte Fenerbahçe karşısında rakiplerinin ofsayta düşme sayıları:

Ümraniyespor: 2

Kasımpaşa: 2

Adana Demirspor: 4

Konyaspor: 8

Kayserispor: 9

Alanyaspor: 4

Beşiktaş: 7

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • mehmet y 1 yıl önce Şikayet Et
    bu jesus bulmus feneri iyi salliyor::)garibanlar yillardir sampiyon olmamis fazla ustlerine gitmeyin
    Cevapla
  • Selçuklu kartalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Konyaspor hiç FB yi ofsayta düşürmedi sonuç ortada hızlı kanat oyuncusu olan takımlara karşı kumbara olur futbol denge li olmaktır
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    analiz kabiliyetin 0 ! O gün fenerbahcede mental bir cöküs, yorgunluk vardi. Rakip Lüleburgazspor olsaydi bile Feneri o gün yenerdi.
    Cevapla
  • Murat91 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer forvet gezer forvet olsa çapraz koşu yapabilecek birden dönebilecek boş koşu yapabilecek kısaca Suarez tarzı olsa, deler geçerde bizdekinler stabil yok kafayla gol atacak yok kanattan gelecek.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Cimbom olmayacağı kesin ts zaten olamaz
    Cevapla
  • anti 1 yıl önce Şikayet Et
    bir gün birine patlar iyi deler bakalım kime nasip olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle