Jorge Jesus: Kenarları kapatmakta zorluk yaşadık!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, "Beşiktaş'ın oyuna giren oyuncuları katkı sağladı. Kenarları kapatmakta zorluk yaşadık." dedi.

Jorge Jesus: Kenarları kapatmakta zorluk yaşadık!
Jorge Jesus: Kenarları kapatmakta zorluk yaşadık!
GİRİŞ 02.10.2022 22:52 GÜNCELLEME 02.10.2022 23:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 0-0 berabere sona eren Beşiktaş derbisinin ardından açıklamalarda bulundu. 

Jorge Jesus'un açıklamaları şu şekilde:

"Kenarları kapatmakta zorluk yaşadık"

"İki taraf için de iyi sonuç değil. İki takım da kazanmak için oynadı. Fenerbahçe ilk 70 dakika daha iyi olan taraftı. Beşiktaş son 20 dakikada daha iyiydi. Oyuna giren oyuncuları katkı sağladı. Kenarları kapatmakta zorluk yaşadık. Weghorst'la net fırsatlar buldular"

"Defansif anlamda iyi organize olan takıma karşı oynadık"

"Defansif anlamda iyi organize olan takıma karşı oynadık. İki güçlü takım oynadı. Defansif olarak biz de iyiyiz. Ligin en çok gol atan takımıyız ama bu her zaman gol atacağımız anlamına gelmiyor. İki takım da defansif anlamda iyiydi."

"AEK Larnaca maçını düşünmeye başladık"

"AEK Larnaca maçını düşünmeye başladık. Liderliği devam ettirmek için kazanmak istiyoruz. Çok dengeli bir grup. Her takım gruptan çıkabilir. Rennes ve Dinamo Kiev favori. Ama dışarıdan Fenerbahçe ve AEK Larnaca geliyor."

"Diğer maçlara göre dengeli bir rakiple oynadık”

“Bugün çok iyi organize olan takıma karşı oynadık. Kaliteli oyuncuları olan ve Fenerbahçe’ye benzer kalitede bir takıma karşı oynadık. Diğer oynadığımız maçlara kıyasla daha dengeliydi. Milli takıma 13, 14 oyuncu veren takımlar bu tarz sıkıntılar yaşıyor. Ama bundan Valencia’yı hariç tutuyorum, kendisi yüksek bir seviyede oynadı” 

“Her takıma karşı defansif anlamda kuvvetliyiz”

Beşiktaşlı futbolcuların bir çok kez ofsayta düşme durumunun özel olarak çalışılmadığını söyleyen Jesus şunları söyledi:

“Defansif olarak uygulamak istediğimiz fikirleri rakibimiz kim olursa olsun değişmiyor. Oyuncularımızın bizim istediğimiz şeyleri uygulaması için uğraşıyoruz. Beşiktaş’a karşı yaptığımız bir durum değildi. Fenerbahçe defansif anlamda kuvvetli ve bize gol atılması kolay değil bu oyuncu kalitesinden kaynaklanıyor. Bugün son 15 dakikada yakaladıkları pozisyon dışında başka bir pozisyon yoktu. Bu da ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor defansif oyunumuzun”

“Sonradan giren oyuncular performansı yukarıya çekemedi”

“Bugünkü oyuncu değişiklikleri daha önceki maçlara kıyasla beklediğimiz katkıyı veremedi. Her maçta 5 oyuncu değiştiriyorum ama bugün sonradan giren oyuncular, 11’de oynayan oyuncularla aynı seviyeyi gösteremedi. Rossi’yi saymıyorum, son 5 dakikada girdi. Oyuna giren ilk 3 oyuncu sonrasında takım taktiksel kalitesini kaybetmeye başladı. Beşiktaş’ta girenler olumlu anlamda katkı sağladılar. İlk 70 dakika boyunca biz rakibe topu vermemiştik. Bizde sonradan oyuna giren oyuncular performansı yukarıya çekemedi”

“İki takımda şampiyonluğa oynayacağını gösterdi”

“Fenerbahçe’nin neden bu maçın favorisi olduğunu anlamıyorum. Beşiktaş’ında çok iyi ve kaliteli oyuncusu var, şampiyonluk için yarışıyorlar. Dengeli maç ve dengeli bir lig. Bu sene şampiyonluğa oynayan 5 tane takım var. Geçen sene Trabzonspor çok önde götürmüştü. Bu sene takımlar çok yatırım yaptı. Bu sebepten dolayı Fenerbahçe’yi favori olarak görmedim. Favori sahada gösterilir. İki takımda iyi oynadı ve şampiyonluğa oynayacağını gösterdi”

“Maçın yoğunluğunda bu faul sayıları normal”

Manchester City, Manchester United maçında 12 faul, Beşiktaş, Fenerbahçe mücadelesinde 36 faul olmasıyla ilgili soruya cevap veren Jorge Jesus, “City ve United’ın oyuncuları teknik anlamda çok kaliteli. Çoğu zaman faul yapmalarına gerek bile kalmıyor. Bu yüzden o takımlarda oynuyorlar. Bugün iki takıma baktığımız zaman ilk yarıda 5 faulümüz vardı. İki takımın da toplam 15 faul yaptığını düşünürsek normal. Maçın yoğunluğuna baktığımızda bu normal. İlk yarıda City 4-0 öndeydi, rakibin faul yapacak vakti olmadı fark bu yüzden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 2
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Rossi aklına hiç mi gelmedi kazma.
    Cevapla
  • Uzak Çığlık 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş Koach olduğun çok yakında anlaşılacak. Çok az kaldı.
    Cevapla