Josef de Souza: "F.Bahçe'ye büyük bir saygı duyuyorum"

Beşiktaş'ın Brezilyalı kaptanı Josef de Souza, eski takımı Fenerbahçe ile oynayacakları derbi öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Josef de Souza: "F.Bahçe'ye büyük bir saygı duyuyorum"
Josef de Souza: "F.Bahçe'ye büyük bir saygı duyuyorum"
GİRİŞ 29.09.2022 17:34 GÜNCELLEME 29.09.2022 17:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, sahasında Fenerbahçe ile derbide karşılaşacak. Siyah-beyazlı takımın kaptanlarından Josef de Souza, eski takımıyla oynayacakları derbi öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

"Gerçekten burada olmaktan çok mutluyum"

Derbide saha içinde de iyi bir karakter sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Souza "Futbolcular sahada bazen kötü veya iyi oynayabilirler ama en önemli olan bir futbolcunun saha dışında da iyi bir karakter sergilemesi. Saha içinde de iyi bir karakter sergilemesi. Ben Josef de Souza olarak etrafımdaki insanlara hep yardım etmeyi seven, onlara yardım etmek isteyen ve elinden gelenin en iyisini yapmak isteyen biriyim. Benim düşüncem bu şekilde. Ben ne kadar insanlara yardım edersem tanrı da bana o kadar yardım eder. Burada. 3. yılımı geçiriyorum. Gerçekten burada olmaktan çok mutluyum." dedi.

"Beşiktaş taraftarına örnek olmak için elimden geleni yapıyorum"

Türkiye'de, futbolcuları çok fazla yüceltildiğini ifade eden Souza "Sadece saha içinde değil, saha dışında da Beşiktaş taraftarına örnek olmak için elimden geleni yapıyorum. Çok normal bir insanım. Türkiye'de, futbolcuları çok fazla yüceltebiliyorlar. Basit ve normal bir yaşam da istiyorum. Bazen bir alışveriş merkezinde ya da restorana gidince insanlar beni görünce şaşırıyorlar." dedi.

"Beni asıl üzen şey cezaydı"

Ankaragücü maçında yaşananların kendisini çok üzdüğünü ifade eden Souza "Duygularımı çok yoğun yaşayan bir insanım. Bunun iyi veya kötü sonuçları oluyor. Ankaragücü maçında yaşananlar beni üzmüştü ama beni asıl üzen şey cezaydı. Hiçbir futbolcu o cezayı almamalı. O anda duyguların yoğunluğuyla o gün çok duygusal konuşmuştum. Benim şu anda en büyük düşüncem, Beşiktaş'ın şampiyon olması. Sonraki süreç, bunun ekseninde gelişir. Benim Beşiktaş'a, Beşiktaş'ın da bana ihtiyacı var. Şampiyon olacağımıza inanıyorum." dedi.

Ne olmuştu?

Ankaragücü - Beşiktaş maçının sonlanmasıyla birlikte bir Ankaragücü taraftarı sahaya girip Cenk Tosun ve Salih Uçan'a saldırdı. Bu esnada Josef de Souza, taraftara müdahale etti ve karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan, tecrübeli futbolcuya kırmızı kart gösterdi.

"Saygısızlık yapmadan sevinmek hakkım"

Eski takımı Fenerbahçe'yle ilgili de konuşan Souza "Fenerbahçe'ye büyük bir saygı duyuyorum, orada oynarken sevilmiştim ve şu anda Beşiktaş'ın futbolcusuyum. Fenerbahçe hakkında hiçbir zaman kötü bir şey söylemedim. O golleri kutlamak benim karakterimin parçasıydı. Saygısızlık yapmadan sevinmek hakkım." dedi.

"Önemli olan bizim amacımızın ne olduğudur"

Son dönemde yapılan eleştrilere de cevap veren Souza, şöyle konuştu:

"İki hafta önce çok övülürken, şu anda çok eleştirilmemizin sebebi futbol kültürü olabilir. Bizim bu ekstrem yorumlara kulağımızı kapatıp, neler yaptığımıza odaklanmalıyız. Önemli olan bizim amacımızın ne olduğudur." 

"Alex Teixeira'yı çok özlüyorum"

Vatandaşı ve yakın arkadaşı Alex Teixeira'nın takımdan ayrılmasıyla ilgili de konuşan Souza "Alex Teixeira'yı çok özlüyorum. Burada bekleneni karşılayamadı ama giderken bazı şeylerden de vazgeçtiğini söyleyebilirim." dedi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 11
  • türkish 1 yıl önce Şikayet Et
    ondan gol atınca melo dan daha fazla çirkef göründün josef
    Cevapla
  • Selo 1 yıl önce Şikayet Et
    Belli oluyor geçen seneki gol attıktan sonra ki hareketini ki kimse unutmadı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Profesyonelce konuşuyor.
    Cevapla
  • hacıemmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Pek inandırıcı gelmedi açıklamaların
    Cevapla
  • Rıfat 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni bu Tff hala şike söylemleri için çağırmadı mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle