Fenerbahçe'ye büyük fatura! 65 milyon TL'lik zarar

Fenerbahçe yabancı sınırından dolayı yeni transferlerden Bruma’nın yanı sıra Lemos ve Novak’a lisans çıkaramadı. Üç ismin kulübe 1 yıllık yükleri 65 milyon TL...

Fenerbahçe'ye büyük fatura! 65 milyon TL'lik zarar
Fenerbahçe'ye büyük fatura! 65 milyon TL'lik zarar
GİRİŞ 23.09.2022 13:58 GÜNCELLEME 23.09.2022 13:58
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Oldukça hareketli ve heyecanlı bir transfer dönemini geride bırakan Fenerbahçe'de yönetimi en çok zorlayan konulardan birisi 14 yabancı kuralı oldu. Sarı- Lacivertliler, yabancı sınırından dolayı yeni transferlerden Armindo Bruma'nın yanı sıra Mauricio Lemos ve Filip Novak'a lisans çıkaramadı. Üstelik bu 3 futbolcu kendilerine gelen teklifleri geri çevirince, Fenerbahçe ciddi bir mali yükün altına girmek zorunda da kaldı.

Dünyada birçok ülkede transfer penceresi kapandığı için Bruma, Lemos ve Novak en azından ara transfer dönemine kadar maçları tribünden izleyecek. Bruma'nın şu anda 1.5 milyon Euro garanti ücreti var.

Novak 1.2 milyon Euro, Lemos ise 850 bin Euro kazanıyor. Böylece bu 3 futbolcunun kulübe 1 yıllık yükü 3 milyon 550 bin Euro, yani yaklaşık 65 milyon lira seviyesinde.

Bir başka hesaba göre ise Bruma, Lemos ve Novak'ın Fenerbahçe'ye aylık maliyetleri 5 milyon 416 bin lira, günlük maliyetleri ise 178 bin lira.

Zaten ekonomik anlamda oldukça zor bir süreçten geçen ve UEFA ile Finansal Fair Play anlaşması konusunda problemler yaşayan yönetim, bu 3 futbolcunun da ekstra maliyetinin sıkıntısını yaşıyor. (Takvim)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • edepyahu 1 yıl önce Şikayet Et
    İbrahim çok fena sallamışsın mevcut yer şehrin göbeğinde kaldı sorun oluyor diye Fenerbahçe'ye uzakta bir yer gösterip orası kamulaştırmacaktı aman kendi paramızla biz yapalım tek dokunmayın dediler ve kabul edildi kenan Evren lisesi arazi de size verildi karşılığında o araziye karşılık birkaç yerde okul yapıldı hepsi bu bu kadar göklere çıkarma istersen
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel senaryo yazmışsın ..Stat arazileri zaten Spor ve Gençlik Müdürlüğüne aittir..Yani devlet Fenere stadı yaparken para vermek istedi de Fenerbahçe istemedi diyorsun :))
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Malmısın ya sen .Orada futbolcuların maliyeti konuşuluyor.sen kalkmışsın para buhar oldu deyip zırvalıyorsun
    Cevapla
  • bozok 1 yıl önce Şikayet Et
    o kadar para 5-6 milyon euro anca ediyor. hikaye masal o para 65 milyon liramız şu an malesef ancak o kadar ediyor. Yazık gerçekten paramız pul oldu
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ondan sonra gezide açız diye bagirir fenevlilet
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Shut up, Schnauze, Stai Zitto, Tais Toi, Ceneni kapat
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali koc saolsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle