İpler artık Fenerbahçe'nin elinde!

UEFA Avrupa Ligi grubuna 3. torbadan giren Fenerbahçe, Dinamo Kiev ve Rennes maçlarından istediği sonucu alarak Larnaca maçları öncesi avantaj yakaladı.

İpler artık Fenerbahçe'nin elinde!
İpler artık Fenerbahçe'nin elinde!
GİRİŞ 17.09.2022 10:14 GÜNCELLEME 18.09.2022 01:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nin eleme turlarında Slovacko ve Austria Wien’i geçerek B Grubu’na düşmüştü. Dinamo Kiev, Rennes ve AEK Larnaka’dan oluşan grup, bizim için ideal görünüyordu. Kupa 2’de ilk iki hafta geride kaldı, SarıLacivertliler şimdiden büyük bir avantaj yakaladı. Temsilcimiz, Batshuayi’nin 90+2’de attığı golle, 1. torba takımı Dinamo Kiev’i 2-1 yenerek başlangıç yapmıştı. Önceki gece ise 2. torbadan gelmesine rağmen favori olarak gösterilen Rennes deplasmanına çıkan Jesus’un ekibi, 2-0 geri düştü. Sarı Lacivertliler buna rağmen pes etmedi, müthiş bir geri dönüşle sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

Kiev’e şok yaşattılar

2 maçta toplanan 4 puanın ardından fikstür avantajının da etkisiyle artık ipler bizim elimizde. Peş peşe, 4. torbadan gelen ve grubun zayıf halkası olarak görülen AEK Larnaka ile karşılaşacağız. Güney Kıbrıs Rum Kesimi ekibi, önceki gece Dinamo Kiev’i deplasmanda yenerek büyük bir şok yaşattı. Bu sonuç, ilk 2 yolumuzu açtı. AEK karşısında 2 maçta 6 puan almak bizim için sürpriz olmaz. Eğer bunu başarırsak, gruptan çıkma yolunda büyük bir adım atacağız.

Liderlik önemli

Biz AEK ile karşılaşırken, Dinamo Kiev ile de Rennes kozlarını paylaşacak. Fransız ekibinin iyi sonuçlar alması, ilk 2’yi garantilememizi sağlayabilir. Şu an puanı bulunmayan Dinamo Kiev’in Rennes’e çelme takması ise grup liderliğine ulaşmamızın yolunu açabilir. Grup lideri, doğrudan son 16 takım arasına kalacak. 2. takım, Şampiyonlar Ligi’nden gelecek takımlardan biri ile Play-Off oynayacak. 3. olan ekip ise Konferans Ligi’ne geçiş yapacak.



Jorge Jesus için kurala gerek yok

Süper Lig ’de son dönemde 8+3 yabancı kuralı yeniden tartışılmaya başlandı. Önemli bir kesim, yabancı sayısının tamamen serbest olması görüşünde. Ülkemizde bu tartışmalar devam ederken, Jorge Jesus, Avrupa’da sınırlama olmamasına rağmen Türk futbolculara forma vermeye devam ediyor. Portekizli teknik adam, Rennes karşısında sahaya sürdüğü 11’de Altay Bayındır, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Kahveci olmak üzere 4 yerli futbolcuya yer verdi.

Luan Peres'de korkulan olmadı

Rennes karşısında iyi bir futbol sergileyen Brezilyalı savunmacı, Rennes’in ikinci golünde büyük bir şanssızlık yaşamıştı. Luan Peres, Majer’in şutunda topun kaleye girmesini engellemek isterken yan direğe dizini çarptı ve sedyeyle kenara geldi. Fransa’daki bir hastanede 28 yaşındaki stoperin MR’ı çekildi. İlk belirlemelere göre Luan’ın dizinde kırık olmaması, herkese rahat bir nefes aldırdı. Yıldız futbolcunun durumu net olarak İstanbul’daki kontrollerin ardından belli olacak.



Osayi-Samuel adım attırmadı

Jorge Jesus, haftalardır sağ kanat beki olarak Ferdi’yi oynatıyordu. Ancak Portekizli hoca, Rennes’in hücumdaki en etkili silahlarından olan ve süratiyle rakiplerine zor anlar yaşatan Sulemana’yı durdurmak için Osayi Samuel’i kullandı. Nijeryalı yıldız, hocasının bu tercihinin ne kadar doğru olduğunu net bir şekilde gösterdi. Sulemana, Samuel karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Rennes’in genç sol kanat oyuncusu, 65 dakika sahada kalırken sadece 26kez topla buluştu, 12 ikili mücadelenin 7’sini kaybetti. Sulemana şut ve orta denemesinde bulunamadı. (Fanatik)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 5
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bütün avrupa karşı oynayan bakalım kaç yerli var.bizimkiler 3-5 yıl daha zamanı var.kahveci,arda uğur ,Altay vb kaç tanemiz var.
    Cevapla
  • zazaki 1 yıl önce Şikayet Et
    vay be tğrk futbolu bunuda gördü yerliler azınlık konumuna düştü helal size...yok edin türkleri...
    Cevapla
  • C.goksu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok jesus için fark etmiyor kendisi de söylemişti Portekiz de ilk 11 i hepsini de Türk oynatırım diye burada mesele hak etmek formayı hak etmek
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    UEFA kupasını fener alacak .
    Cevapla
  • bjkli 1 yıl önce Şikayet Et
    Insallah
    Cevapla