UEFA Fenerbahçe'ye verdiği cezayı açıkladı!

UEFA, Fenerbahçe'ye Dinamo Kiev maçındaki olaylar nedeniyle 1 maç kısmi seyircisiz oynama ve 50 bin Euro para cezası verildiğini açıkladı.

UEFA Fenerbahçe'ye verdiği cezayı açıkladı!
UEFA Fenerbahçe'ye verdiği cezayı açıkladı!
GİRİŞ 05.08.2022 19:42 GÜNCELLEME 05.08.2022 23:44
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'le oynadığı maçta yaşanan olaylar nedeniyle UEFA tarafından Fenerbahçe'ye para ve kısmi seyircisiz oynama cezası verdi.

UEFA'dan yapılan açıklamada, sahaya yabancı madde atılması ve provokatif tezahürat nedeniyle sarı-lacivertli takıma 50 bin avro para cezası verildiği kaydedildi.

Fenerbahçe'nin, sahasındaki bir Avrupa kupası maçında kısmi seyircisiz (en az 5 bin koltuk) oynama cezası aldığı belirtildi.

UEFA, 27 Temmuz'da oynanan ve Ukrayna ekibinin 2-1 kazanarak tur atladığı karşılaşmada bazı taraftarların yaptığı kısa süreli "Putin" tezahüratı nedeniyle disiplin soruşturması açmıştı.

Fenerbahçe'den UEFA cezasına ilişkin açıklama

Fenerbahçe'den UEFA cezasına ilişkin açıklama geldi.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, söz konusu kısmi stadyum kapama cezasının bugünden itibaren geçerli olmak üzere 2 yıl süre için denetime tabi olduğu belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi,

"Sahaya yabancı madde atılması ve kışkırtıcı nitelikte bulunan tezahürat nedeniyle 50.000 Euro para cezası ile Kulübümüzün ev sahibi Kulüp olarak oynayacağı bir sonraki müsabakada uygulanmak üzere en az 5000 koltuktan oluşan kısmi stadyum kapama cezası verilmiş olup, söz konusu kısmi stadyum kapama cezası bugünden geçerli olmak üzere 2 yıl süre için denetime tabi şekilde ertelenmiştir."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 167
  • akıllı olun 1 yıl önce Şikayet Et
    gelecek hafta imam hatipler aleyhinde tezahürat yapar Gülşen Gülşen derler Ali Koç un takımı alıştık. FB yi yavaş yavaş muhafazakar kesim aleyhine çevirmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Cahil Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    fb kurban kesmeli. Çok ucuz kurtulmuş.
    Cevapla
  • TR Cumhuriyeti 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi geçmiş olsun, ucuz kurtuldular. Ama asıl mesele çıktıkları deplasman maçları olacak. Sayenizde bakalım reise milletimize va bayrağımıza hangi saygısızlıkları göreceğiz, onu zaman gösterecek.
    Cevapla
  • Ofli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kupayi da alin elinden :-)
    Cevapla
  • fb li 1 yıl önce Şikayet Et
    uefa uğraşacağı kadar uğraştı içerdeki iş birlikçileri ile 20 senedir fb ş ligine gidemiyor uğraşsa eski defterler açılacak tazminatlat ödüyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle