7.8 milyon Euro, Fenerbahçe'nin kasasında kaldı!

Ozan Tufan, Mesut Özil ve Luiz Gustavo ile yollarını ayıran Fenerbahçe, 7.8 milyon Euro'luk (142.7 milyon TL) maaş yükünden kurtuldu.

7.8 milyon Euro, Fenerbahçe'nin kasasında kaldı!
7.8 milyon Euro, Fenerbahçe'nin kasasında kaldı!
GİRİŞ 26.07.2022 13:15 GÜNCELLEME 26.07.2022 13:15
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ozan Tufan ile başlayan operasyon Mesut Özil ile devam ederken son olarak Luiz Gustavo ile yollar ayrıldı. Bu isimlere Samatta’nın yanı sıra Caulker, Meyer ve Lemos’un katılmasıyla Fenerbahçe’nin kasasında yıllık 13.5 milyon Euro’luk (246.8 milyon TL) rahatlama yaşanacak.

Yüksek maaşlı, düşük performanslı futbolcular yüzünden son yıllarda ciddi sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe yönetimi bu sezon stratejik hamlelerle bu futbolcularla yollarını ayırarak mali anlamda rahatlıyor. Sarı lacivertlilerde sezon öncesi maaşları yüksek oyuncularla ilgili operasyonun startı geçtiğimiz yıl Mesut Özil’le aynı gün kadro dışı bırakılan Ozan Tufan ile başladı. Gerek yönetim gerek taraftarlarla arası açılan Ozan’ı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City’e satan F.Bahçe bu imzayla 1.3 milyon Euro yükten kurtulmuş oldu.

Ozan'ı Mesut-Gustavo izledi

Ardından dünyaca ünlü Mesut ile vedalaşıldı. 1.5 sezonda beklenen performansı veremeyen Mesut Özil’le yollarını ayırarak kasadan yıllık 3 milyon Euro maaş daha çıkmasının önüne geçildi. Yaşadığı sakatlık sonrası eski performansından uzaklaşan ve özel maçlarda Jesus’un gözüne girmeyi başaramayan Luiz Gustavo ile de vedalaşan Fenerbahçe böylece Sambacı’ya ödemek zorunda olduğu 3.5 milyon Euro’dan da kurtulmuş oldu. Sadece bu 3 ismin ayrılığı kulüpte 7.8 milyon Euro’luk (142.7 milyon TL) rahatlama sağladı. (Hürriyet)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 20
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Gustavo 6 milyon euro ya alinmış.Giderken 0 euro.Niye bunu hesaplamiyorsunuz?
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakınca iyiki Fenerbahçe'liyim diyorum, adamların kadrosunda çöpler var bize laf sallıyorlar, her sene büyük paraya oyuncu satışı bizde 10 m Euro üzerinede oyuncu sayımız ortada, lütfen vasat kadronuzu bizimle kıyas yapmayın. Yukarıdaki hesap oyuncu yıllık maaşıdır ama o bile zorunuza gitmiş, bonservisler 2.3.4.5 m Euroya alıp yıllık ücreti düşük tutuyoruz, Anlamadıysanız Yıllık toplam oyuncu maaşına bakıp anlarsınız.
    Cevapla
  • rasim 1 yıl önce Şikayet Et
    sampiyonlar liginde sampiyonlukla başlarlar UEFA ile devam ederler olmadi Türkiye süper lig şampiyonluğu olmadi ziraat Türkiye kupasi lig biter teneke şampiyonluğunu alirlar bunlarin ömrü de böyle devam eder
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerlerine aldıkları bedava oynayacak heralde.Bonservis de vermemişlerdir.
    Cevapla
  • Cikkuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle gelenler 2.5 milyon euro bonusları koysalar herbiri mesut özil maaşı bunlar tam ahmak avcısı ülkede yok mu çok var
    Cevapla
  • İSMAİL 1 yıl önce Şikayet Et
    Takımda kalan ancak İŞE YARAMAYAN diğer popçular NE OLACAK????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle