Kim Min-Jae kazandırdığı parayla Fenerbahçe'yi ihya etti!

2021 Ağustos’unda 3 milyon Euro’ya Beijing Guoan’dan alınan Kim, 19.5 milyon Euro’ya Rennes’e satılırken, mali açıdan sarı lacivertli kulübe ilaç oldu

Kim Min-Jae kazandırdığı parayla Fenerbahçe'yi ihya etti!
Kim Min-Jae kazandırdığı parayla Fenerbahçe'yi ihya etti!
GİRİŞ 16.07.2022 09:53 GÜNCELLEME 16.07.2022 09:53
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

2021 Ağustos’unda 3 milyon Euro’ya Çin’in Beijing Guoan takımından transfer edilen Güney Koreli stoper, 19.5 milyon Euro’ya Fransız ekibi Rennes’e transfer oldu. Eski teknik direktör Vitor Pereira’nın tavsiyesiyle alınan Kim Min-Jae, böylelikle 1 yıldan daha kısa sürede Fenerbahçe’ye 6 kattan fazla para kazandırdı.

TRANSFERLERİN PARASINI FAZLASIYLA KARŞILADI

Türk futbol tarihinin en pahalı ihracatları arasına giren Kim’in satışından gelecek para, yapacağı transferler için mali kaynak arayışında olan sarı lacivertli kulübe tam anlamıyla ilaç oldu. Bu yaz kadrosuna kattığı futbolcuların bonservislerine toplam 8 milyon 750 bin Euro (Lincoln Henrique 3.5 milyon Euro, Willian Arao 3 milyon Euro, Emre Mor 2 milyon Euro, Tiago Çukur 250 bin Euro) Fenerbahçe, bu rakamın 2 katından fazlasını Kim’in satışından elde etti.

ALİ KOÇ DÖNEMİNDE 96 MİLYON EURO

Fenerbahçe’de kaldığı sürede defansın vazgeçilmez ismi olan Kim Min-Jae, oynadığı 39 resmi maçın 38’inde ilk 11’de sahaya çıktı. Vitor Pereira döneminde 3’lü savunmada istikrarlı bir şekilde görev yapan Güney Koreli stoper, Portekizli hocanın yerine gelen İsmail Kartal’ın 4’lü sisteminde de aynı başarıyı tekrarladı. Başkanlıkta 4. yılını dolduran Ali Koç döneminde Fenerbahçe’nin futbolcu satışından kazandığı para 77.25 milyon Euro'ydu. Kim'in satışının resmileşmesiyle birlikte bu rakam 96 milyon euroyu aşacak.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    O paralar şimdiden çarçur oldu bile...
    Cevapla
  • Fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koç sporu şirket yönetmeyle karıştırıyor Fener bu sene gs gibi hüsran olur.
    Cevapla
  • Özel biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunları kim satiyorsa iyi pazarlıyor FB bu işte bike şike yaoiyordur Kasımpaşa dan aldığı golcüyü araştırmayın belki FB nin şikesi ortaya çıkar.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist 6s
    Cevapla
  • Hüseyink 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepinize Dert Olacağız!!! En Büyük FB …….Büyük Baskan Ali KOÇ . Biz senden razıyız takımı borç yükünden kurtar biz on yıl daha sabrederiz BAŞKAN
    Cevapla
  • Özele cevap 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen bence bir hastaneye git ve sağlığına baktir
    Cevapla
  • Yiğit 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz para başarısı değil takım başarısı istiyoruz. Bu ticaret değil futbol. Takımın kimyasını para kazanıcaz diye bozmayın.
    Cevapla
  • Şaka gibi 1 yıl önce Şikayet Et
    Rennes kime bu paraları vermiş ki buna versin yine bir dolaplar dönüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle