Mesut Özil resmen Başakşehir'de!

Süper lig ekibi Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ile yollarını ayıran Mesut Özil'i resmen kadrosuna kattı.

GİRİŞ 13.07.2022 17:35 GÜNCELLEME 13.07.2022 17:35
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Süper Lig 'de transfer hareketliliği tüm hızıyla sürüyor. Fenerbahçe ile sözleşmesini karşılıklı anlaşarak fesheden dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil'in yeni adresi Başakşehir oldu. İstanbul ekibi transferi sosyal medyadan açıkladı.

Başakşehir, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Tarkan'ın "Kır zincirleri" şarkısıyla Mesut Özil transferini açıkladı.

Mesut Özil'le yollar ayrıldı!

Fenerbahçe, Mesut Özil ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüz ile Mesut Özil arasındaki sözleşmenin, karşılıklı anlaşılarak sona erdirilmesi konusunda mutabakata varılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunuyor; Mesut Özil’e kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz."

Mesut Özil, Fenerbahçe'de hayal kırıklığı yaşattı

Fenerbahçe Kulübü ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran Mesut Özil, sarı-lacivertli ekipte hayal kırıklığı yaşattı.

Kariyerinde Real Madrid ve Arsenal gibi takımlarda forma giyen, Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası sevinci yaşayan Mesut Özil, Fenerbahçe'de performansıyla beklentileri karşılayamadı.

Mesut'un 2020-2021 sezonunun devre arasında sarı-lacivertli takıma katılması, hem Türkiye'de hem de dünyada büyük ses getirdi.

Ünlü futbolcu, sergilediği oyunla sevenlerine hayal kırıklığı yaşatırken, saha içinden çok saha dışında yaşadıklarıyla gündemde kaldı.

Formsuz görüntüsü ve istikrarsızlığı nedeniyle sarı-lacivertli taraftarların tepkisini çeken 33 yaşındaki Mesut, teknik direktör İsmail Kartal döneminde ise kadro dışı bırakıldı.

Uçağını bile yüz binler izledi

Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferi sürecinde eşine az rastlanır bazı olaylar gerçekleşti.

Yıldız oyuncunun transferde adının Fenerbahçe ile anılmasından transferin tamamlanmasına kadar yaşanan süreç akıllardan neredeyse hiç çıkmadı.

Deneyimli futbolcunun Fenerbahçeli oluşu ve bir gün sarı-lacivertli formayı giyme isteğini her fırsatta dile getirmesiyle başlayan dönem, mutlu sonla tamamlanmış ve Fenerbahçe taraftarı büyük sevinç yaşamıştı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, salgın döneminde dışarı çıkma yasağı sebebiyle Mesut Özil'i havalimanına karşılamaya gidemese de sosyal medyada yaptıklarıyla gündem olmuştu.

Kulübün Mesut Özil açıklamasını yüz binlerce Fenerbahçeli beğeni yağmuruna tutarken, yıldız oyuncuya şarkılar ve besteler yapılmıştı.

Söz konusu süreçte en çok dikkati çeken olay ise yaklaşık 300 bin kişinin yıldız futbolcuyu İstanbul'a getiren uçağı anbean takip etmesi olmuştu.

"Mesut Ol"madı

Fenerbahçe'de kulüp başkanı Ali Koç ve yönetimi, yıldız oyuncunun transferi için kampanya düzenlemişti.

Sarı-lacivertlilere katılmasından önce Ali Koç'un "Gerçekleşmesi çok zor bir rüya." ifadesini kullandığı oyuncunun transfer sürecinde "Mesut Ol" kampanyası gerçekleştirilmişti.

26 kez ilk 11

Mesut Özil, Fenerbahçe'de geçen 1,5 yıllık döneminde sadece 26 kez ilk 11'de forma giyebildi.

Söz konusu maçların büyük çoğunluğunu tamamlayamayan yıldız isim, transferinden sonra Fenerbahçe'de 37 karşılaşmaya çıktı.

Mesut, sarı-lacivertli formayla rakip fileleri 9 kez sarstı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 147
  • Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe önümüzdeki sezonda görecek neyi kaybettiklerini
    Cevapla
  • alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    yaziklar olsun bu adami nasil biraktiniz be
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamları kullanmayı bilmeyenleri takımların başına hoca diye getiriyorlar başarı bekliyorlar. Hamsik in futbol hayatının son döneminde verdiği katkıya bak bir de Mesutun düştüğü hallere. Ki bu adam gönülden bağlı olduğu takıma geldi ve Hamsikten çok daha meziyetli bir oyuncu. İşine geldiğinde adamın eline megafon ver biz şampiyon olacağız diye bağırt rezil et, işine gelmediğinde şutla gitsin.
    Cevapla
  • Fenerli değil 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Mesut; evela fener batağından kurtulduğun için sana geçmiş olsun dileğimi iletiyorum; yeni takımında oynayacağın futbolla koç'u kudurtacağından eminim ;fener değil koç imparatluğuna gelmeyi düşünen sporculara ders olsun !!!!
    Cevapla
  • Emin çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Oynadığı kadar yevmiye verilirse mesut kaçamak yapmaz. Yoksa Mesut la mutlu olamazsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle