"Barış için futbol" maçında kazanan Fenerbahçe oldu

Fenerbahçe, Ukrayna'daki barış temasına dikkat çekmek için özel maçta karşılaştığı Shakhtar Donetsk'i 1-0 mağlup etti.

"Barış için futbol" maçında kazanan Fenerbahçe oldu
"Barış için futbol" maçında kazanan Fenerbahçe oldu
GİRİŞ 19.04.2022 18:57 GÜNCELLEME 19.04.2022 19:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, ‘Futbolun evrensel gücüyle barış için farkındalık oluşturması adına ‘Barış İçin Futbol’ temasıyla Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Shakhtar Donetsk ile özel maçta karşı karşıya geldi.

Ülker Stadı'nda "Barış için futbol" temasıyla oynanan karşılaşmadan önce İstiklal Marşı ile Ukrayna'nın milli marşı okundu. Ayrıca Ukrayna'daki savaşta hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.



Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, Shakhtar Donetsk CEO'su Sergei Palkin'e müsabakanın anısına plaket takdim etti.



Shakhtar Donetsk son olarak Fenerbahçe'ye konuk oldu.

İsmail Kartal, sahaya Ertuğrul, Nazım, Tisserand, Szalai, Novak, Gustavo, Sosa, Arda, Burak, Valencia ve Berisha 11'iyle çıktı.



Ukrayna ekibinin ilk 11'i ise; Pyatov, Matviienko, Rakytskyi, Bondar, Stepanenko, Bondarenko, Mudryk, Topalov, Siheev, Konoplia, Solomon şeklinde oldu.



Ülker Stadı'ndaki maçı Fenerbahçe, Enner Valencia'nın 26. dakikadaki golüyle 1-0 kazandı.



SZALAI SAKATLANDI

Sarı-lacivertlilerin Macar stoperi Attila Szalai, 66. dakikada omzundan sakatlanarak sedyeyle kenara geldi.

İSAK VURAL TARİHE GEÇTİ

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz günlerde kadrosuna kattığı 15 yaşındaki İsak Vural(15 yıl 10 ay 23 gün), 75. dakikada oyuna dahil oldu. İsak, Fenerbahçe formasını giyen en genç oyuncu oldu.



Elde edilecek gelirin savaş mağdurları ve çocuklar yararına kullanılacağı maç için 11.781 bilet satışı yapıldı. Az sayıda Ukraynalı taraftar da maçı tribünde takip etti.



Fenerbahçe, ligde bir sonraki maçında Çaykur Rizespor'a konuk olacak. Turuna devam eden Shakhtar Donetsk ise Hajduk Split ile karşılaşacak.

YORUMLAR 7
  • net 2 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu paşşiyannnn gs'a sövüyordunuz gavur fransız bilmem ne demediğiniz kalmamıştı al hiç birinizin yok birbirinizden farkınız
    Cevapla
  • Zaza 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkistan’daki, Keşmir’deki, Yemen’deki, Irak’taki, Suriye’deki, Rohingya’daki mazlumlar için farkındalık oluşturmaya gerek yok dimi. Onlar nasıl olsa müslüman, barış onların neyine, onlar zulüm ve işkence altında ölebilirler.
    Cevapla
  • ersin 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke birdefa Filistin için Yemen için arakan için böyle bir organizasyon yapsaydınız
    Cevapla
  • Yıldırım 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazılar olsun müslümanlardan açlık savaşdan dolayı yokluk için dekiler için kılınız kıpırdamaz. Rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah
    Cevapla
  • Delo 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Fener genç kardeşlerimize şans vererek onlara özgüven veriyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle