Fenerbahçe'ye, Finansal Fair Play müjdesi!

UEFA, Finansal Fair Play’i kaldırıp, Finansal Kontrol Sistemi getirmek için çalışma gerçekleştirmişti. FFP’ye uyamadığı için yaptırım tehlikesi yaşayan Fenerbahçe böylece rahat bir nefes alacak.

Fenerbahçe'ye, Finansal Fair Play müjdesi!
Fenerbahçe'ye, Finansal Fair Play müjdesi!
GİRİŞ 31.03.2022 09:21 GÜNCELLEME 31.03.2022 19:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, UEFA ile yapılan FFP anlaşmasının şartlarını yerine getirememişti. Başkan Ali Koç, UEFA ile bu konuyu görüşeceklerini, yeni bir yaptırımla ve anlaşmayla karşı karşıya kalabileceklerini açıklamıştı. Ancak futbolun Avrupa’daki patronunun yeni düzenlemeye gidecek olması, Sarı-Lacivertliler’e rahat bir nefes aldıracak. UEFA, pandeminin futbol ekonomisi üzerindeki etkilerini göz önüne alarak FFP’yi kaldırarak bunun yerine Finansal Kontrol Sistemi’ni getirmek için kolları sıvamıştı.

Avrupa’da lig düşme cezası

Buna göre kulüplerin gelirleri ön planda olacak. İlk etapta takımlar, elde ettikleri gelirin yüzde 90’ı kadarını harcayabilecek. İlerleyen süreçte ise bu oran kademeli olarak yüzde 70’e düşürülecek. 7 Nisan’dan itibaren hayata geçirilmesi planlanan Finansal Kontrol Sistemi’nde kural ihlali yapan takımlar, Avrupa Kupaları’nda lig düşürme (Örneğin Şampiyonlar Ligi’nde Avrupa Ligi’ne), Avrupa Kupaları’nda puan silme gibi yaptırımlarla karşılaşabilecek. UEFA’nın bu planı, Avrupa Kulüpler Birliği’nin (ECA) Viyana’da yapılan 27. Genel Kurulu’nda masaya yatırıldı. Toplantıdan, UEFA’nın yeni ekonomik sistemine tam destek kararı çıktı.

Yönetimin eli güçlenecek

ECA aynı zamanda 2024-25 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi’nin formatında yapılacak değişikliğe de onay verdi. Buna göre Devler Ligi’ne 32 takım yerine 36 takım katılacak, grup aşamasındaki maç sayısı 6’dan 10’a yükselecek. Yeni uygulama hayata geçirildiği takdirde, FFP anlaşmasına uyamayan Fenerbahçe de rahat bir nefes alacak. Sarı-Lacivertliler, gelirlerinin yüzde 90’ını kullanabilecek. Bu sayede yeni teknik direktör seçimi ve kadro yapılanması konusunda yönetimin eli güçlenecek.

YORUMLAR 5
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu spor yasasından sonra görücez gerçek takım sevgisi olan başkanları
    Cevapla
  • objektif sporsever 3 yıl önce Şikayet Et
    Febe ile arap ismailin uyumu ile bu dönem mesutun kaptanlığında süper lige başlamalı transferlerde sosa gibi gustavo formanın hakkını veren isimler alınmalı bunlarında parası febe taraftarından kampanya ile toplanmalı.başarı isteniyorsa benim görüşüm bu
    Cevapla
  • Hajdut Sapliyt 3 yıl önce Şikayet Et
    Umarım ironi yapiyosundur
    Cevapla
  • En son osmanlıyım 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani.. koçum Ali daha fazla çöp sokacak takıma
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Vizyon Ali başkanlığı eline yüzüne bulaştırdı holdingi tek başına yönetse onuda en kısa sürede batırırdı
    Cevapla