Fenerbahçe'den TFF'ye 1959 öncesi şampiyonluklar için çağrı!

Fenerbahçe resmi, internet sitesinden yaptığı açıklama ile Türkiye Futbol Federasyonu'na çağrıda bulundu ve 1959 öncesi şampiyonlukların sayılması için yapılan başvuru hakkında yanıt verilmesi gerektiğini belirtti.

Fenerbahçe'den TFF'ye 1959 öncesi şampiyonluklar için çağrı!
Fenerbahçe'den TFF'ye 1959 öncesi şampiyonluklar için çağrı!
GİRİŞ 06.03.2022 12:18 GÜNCELLEME 06.03.2022 12:39
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Kulübü, 1959 öncesi şampiyonlukların sayılması için yapılan başvuru hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'na çağrıda bulundu.

TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bizzat kendileri tarafından oynatılmış ulusal turnuvalarda kazandığımız 1959 öncesi Türkiye şampiyonluklarımızın Süper Lig ’e dâhil edilerek bundan doğan manevi ve maddi taleplerimizin karşılanması için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) yaptığımız resmi başvurunun üzerinden bugün itibariyle 1 yıl (365 gün) geçti.

1959 öncesi dönemde, bizzat kendileri tarafından ulusal olarak oynatılarak kazandığımız 9 Şampiyonluğumuzun Türkiye Futbol Federasyonu tarafından resmiyet kazanmasını bekliyoruz.

TFF kayıtlarında, yakın geçmişte, bir kulüp için bu şampiyonlukların tanınmasının örneği açıkça ortada dururken bugün aynı hakka sahip olan başta Kulübümüz olmak üzere hiçbir kulübün hakkı yok sayılamaz.

Hiçbir bahane bu tarihi gerçeği saklayamaz! Cevabı geciktirmek, bu tarihi yok sayamayacağı gibi cevapsız geçen her gün, bu konuda başvuru yapan birçok kulübün haklılığını daha da perçinlemek anlamına gelmektedir.

TFF’nin vereceği bu karar, aynı zamanda 1923 yılında kurulmuş olan kendi tarihine, Türk futbolunun tarihine ve Cumhuriyet tarihimize sahip çıkmak anlamına gelmektedir.

Her ne şartta olursa olsun, gündem ve puan durumundan bağımsız olarak haklı davamızın takipçisi olmaya ve bizimle birlikte şampiyonlukları tescil edilmeyen kulüplerin de bayraktarlığını yapmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR 29
  • Selçuklu kartalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Çala çala bitiremedin iz hırsızsınız düşün artık FB taraftarı ve futbolun yakasından işiniz gücünüz gündem değiştirmek nerede futbol kepazilik boyunuzu aştı yeter gidin artık
    Cevapla
  • Koçali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben size şampiyon yapacağım demedim 4. Yıldızı takacapım dedim. Eski defterleri karıştırıyorum. Hakemleri de karıştırıyorum. 59 dan önce kişampiyonouklar sayılırsa yıldız geldi. Hakeöde bugün nasihatı alırsa ts yi de yendikmi tamamdır
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Çemişkezek sporun şampiyonluklarınıda teslim et tff.
    Cevapla
  • SAÇMALIK 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleketin bütün tarihi böyle bir kısmı yok bir kısmı var olarak mı sayılır ben anlamadım Dünyadaki Bütün Devlet ler ASIR lar önceki Katliamcı KRALLARINI KRALİÇELERİNİ öve öve bitiremez biz tarihimiz bizi yiyecekmiş gibi Kaçmaya delik arar hakkında konuşana da suçlu muamelesi yaparız 1923 ten önce si bizde yok olmaaazzz onlar bizim ecdadımız değil olamaz sonrada UKRAYNADA savaşta IRKÇI AVRUPALI SPİKERLERİ eleştiririz.Dönüp kendimize bakmayız biz kendi neslimizi yok sayıp inkar ediyoruz.ALİ KOÇTA KALKMIŞ KUPA İSTİYOR HAFIZASINDAN TARİHİNİ SİLMİŞ BU MİLLET SENİN KUPANI HATIRLARMI ALİ BABA SEN SEN OL ADAM GİBİ TRANSFER YAP KİMSEYE MUHTAÇ OLMA ŞAMPİYON OL OKADAR.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Şampiyonlukların artık verilmesi lazım geç bile kalındı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle