Fenerbahçe'den Luuk De Jong hamlesi!

Fenerbahçe, sezon başında Sevilla'dan Barcelona'ya kiralık olarak transfer olan Luuk De Jong'u kadrosuna katmak istiyor.

Fenerbahçe'den Luuk De Jong hamlesi!
Fenerbahçe'den Luuk De Jong hamlesi!
GİRİŞ 09.12.2021 11:29 GÜNCELLEME 09.12.2021 16:08

Bu sezon İspanyol devi Barça'da kiralık olarak forma giyen Hollandalı yıldız, istenilen performansı gösteremedi. Barça'nın 6 ay daha sözleşmesi bulunan 31 yaşındaki futbolcuyu ocak ayında göndermek istediği belirtildi.

De Jong'un bonservisini elinde bulunduran Sevilla'nın ise oyuncunun geri dönmesine sıcak bakmadığı, yetkililerin, 1.88 boyundaki golcüye kendisine kulüp bulmasını söylediği öne sürüldü.

Teknik Direktör Vitor Pereira'nın, Luuk De Jong için fırsat transferi olarak kadroya katabiliriz raporunu verdiği iddia edildi. Beşiktaş Kulübü, De Jong'u sezon öncesinde kadrosuna katmak Sevilla ile görüşmüş ancak transfer gerçekleşmemişti.

LUUK DE JONG KİMDİR?

27 Ağustos 1990 tarihinde İsviçre'de dünyaya gelen Luuk de Jong, kariyerine Hollanda takımlarından De Graafschap altyapısında başladı. Sırasıyla Twente, Mönchengladbach, Newcastle United, PSV Eindhoven, Sevilla ve Barcelona formaları giydi. 31 yaşındaki golcü, bu sezon Barcelona formasıyla 10 maça çıktı ve 1 gol kaydetti. Güncel piyasa değeri 7.5 milyon euro olan Hollandalı futbolcunun Sevilla ile olan sözleşmesi 2023'de sona eriyor.