Vitor Pereira kararı! Ya 5'te 5 ya ayrılık!

Lider Trabzonspor'un 12 puan gerisinde kalan Fenerbahçe'de, Vitor Pereira ile yolların ayrılması muhtemel. Yönetim kurulunun, en iyi ihtimalle 5 maçta 15 puan kazanma şartı koyacağı öğrenildi.

Vitor Pereira kararı! Ya 5'te 5 ya ayrılık!
Vitor Pereira kararı! Ya 5'te 5 ya ayrılık!
GİRİŞ 02.12.2021 12:59 GÜNCELLEME 02.12.2021 12:59
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaklaşık 2 hafta önce Milli arada yaptığı açıklamada, “Pereira, Galatasaray derbisini kazansa da kazanamasa da kalacak” demişti.

Derbi kazanıldı ancak hemen ardından Avrupa Ligi’ne veda edildi ve Göztepe beraberliği geldi. Takımın kötü performansı, liderle farkın 12 puana çıkması, Portekizli’nin kadro tercihleri, her hafta bir oyuncuyla sorun yaşaması ve maç sonu demeçleri, birçok yöneticinin sabrını taşırdı.

Son yönetim toplantısında büyük çoğunluk, bir an önce gönderilmesi yönünde görüş bildirdi.

Henüz Pereira’nın geleceğiyle ilgili karar verilmedi. Ancak en iyi ihtimalle, 53 yaşındaki çalıştırıcının ilk yarıda kalan 5 maçı da kazanması gerekecek. İlk kayıpta, yolların ayrılması muhtemel.

Ligden ilk aday Farioli

Karagümrük’ün genç çalıştırıcısı, Fenerbahçe’nin yurt içinden ilk tercihi konumunda. Francesco Farioli, başarıya aç olması, Karagümrük’e oynattığı güzel futbol ve elindeki kadroya oranla aldığı başarılı sonuçlarla ön plana çıktı.

Ancak yönetim içerisinde İtalyan teknik adamla ilgili iki farklı görüş var. Destekleyen grup, “Genç yaşında kendisini kanıtladı. Futbolun gelişimini yakından takip eden, modern bir teknik adam” görüşünde.

Karşıt olanlar ise, “İlk tecrübesini Karagümrük’te yaşadı. Fenerbahçe’yi yönetmek çok başka bir durum. Bu baskıyı kaldıramaz. Üstelik Pro Lisans’ı da yok” diyerek Farioli’yi istemiyor. Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ise hocasına teklif gelmesi halinde engel olmayacağını söyledi.

‘Ne yapıp edip Bilic’i getirelim’

Fenerbahçe’nin, Hırvat teknik adamla yaz döneminde her konuda anlaşmaya vardığı hatta onun tavsiyelerine göre bazı adımlar bile attığı iddia edilmişti. Ancak Bilic’in çalıştırdığı Beijing Guoan, ayrılmasına izin vermedi. Başarılı teknik adam, 1 Ocak itibarıyla boşa çıkacak. Bazı yöneticiler, 53 yaşındaki çalıştırıcı için bu kez imkanların sonuna kadar kullanılması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

“Ne yapıp, edip Bilic’i getirelim” yorumu yapıldı. Eğer Beijing Guoan yine erken ayrılmasına izin vermezse, Hırvat teknik adam gelene kadar geçici bir çözüm bulunup, 1 Ocak’ta da takımın ona emanet edilmesi planlar arasında yer alıyor.

İsmail Kartal adı gündemde

Sarı-Lacivertli formayı uzun yıllar terleten İsmail Kartal, 2010-14 arasında yardımcı antrenör olarak kulüpte görev yaptı. 60 yaşındaki çalıştırıcı, 2014-15 sezonunda ise Fenerbahçe’nin başına geçti.

Takım ligi çok iyi götürürken, 4 Nisan 2015’te Rize deplasmanı dönüşünde takım otobüsü Trabzon’da kurşunlandı. Bu olay, şampiyonluğun kaçırılmasında en önemli etkenlerden biriydi. Kartal ile ilgili iki senaryo var.

İlki, en azından sezon sonuna kadar takımın başına getirilmesi. Diğer alternatif ise Pereira sonrası geçici olarak İsmail Kartal’la anlaşmak ve teknik adam arayışına devam etmek. Ardından Kartal’ın, yeni gelecek hocanın ekibinde yardımcı antrenör olarak göreve devam etmesi.

KAYNAK: FANATİK
YORUMLAR 44
  • Galip 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu sen Emre’yi niye yolladın arkadaş bu fenerin üyeleri koçsan niye hesap sormuyor crespo meyer rossi berısha la hepsi çöp la bu nasıl transfer kim aldırıyor bunları izleyen yokmu almadan önce bu koçun karşısına geçip hesap soran 1 tane delikanlı yokmu la bu fenerde pererıa yı niye getirdin oğlum şampiyonluk mu yaşattı sana diyecek 1 kişi yok galiba bu fenerde söyle mek bize kalıyor malesef
    Cevapla
  • sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    adı geçen adamlar geleceğine pereira kalsın daha iyi
    Cevapla
  • Muallim. 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne 5 te 5 ! Bugün yolla kardeşim. Getir Biliç i . Bir kaç yıl sonra Fenerbahçe'nin uzun soluklu Teknik adamı Emre olur.
    Cevapla
  • tercuman 2 yıl önce Şikayet Et
    Yılmaz Vural gelsin bence. Hem parada istemiyor.Ben çok istiyorum Yılmaz Vural ın Fb ye teknik direktör olmasını.
    Cevapla
  • tercuman 2 yıl önce Şikayet Et
    1maç kaybetti diye haksız yere Emre yi gönderenler... Avrupa ve Türkiyede fenerbahçe nerede!! Bu adam fenerbahçe nin antrenörü olamaz. Sahaya çıkan oyuncular taktiksiz şu ana kadar alınan sonuçlardan daha iyi sonuçlar alırdı.döviz yükseldi gönderin teknik direktörü bir an önce zaman kaybetmeden!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle