Altay Bayındır'ın performansındaki düşüşün nedeni belli oldu!

Fenerbahçe'de kaleci Altay Bayındır'ın performansının düşmesinde, eski kaleci antrenörü Michael Kraft’ın gelişi ve takımdan ayrılışı etkili oldu.

Altay Bayındır'ın performansındaki düşüşün nedeni belli oldu!
Altay Bayındır'ın performansındaki düşüşün nedeni belli oldu!
GİRİŞ 29.10.2021 12:48 GÜNCELLEME 29.10.2021 12:52
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Daha önce birçok maçta takımını kurtaran Altay bu performansın uzağında olduğu gibi kendisinden beklenmeyen basit hatalar da yapıyor. Futbolda bu tür düşüşler olsa da milli kalecinin iniş-çıkışlı grafiğine bakıldığında eski kaleci antrenörü Michael Kraft’ın gelişi ve takımdan ayrılışının bunda direkt etkisi olduğu gözüküyor.

ERSUN YANAL VAZGEÇMEDİ

Harun Tekin ve Berke Özer olmasına rağmen dönemin teknik direktörü Ersun Yanal tarafından ısrarla istenen genç file bekçisi, Yanal’ın ilk tercihi olmuştu. İlk döneminde önemli hatalar yapsa da Yanal genç isimden vazgeçmedi.

EROL BULUT'LA ZİRVEYİ GÖRDÜ

Her geçen maç gelişen hatalarından ders alan Altay’ın zirve performansı ise geçen sezon yaşandı. Teknik Direktör Erol Bulut’un isteği ile göreve gelen Alman kaleci antrenörü Michael Kraft’tan sonra bambaşka bir Altay ortaya çıktı.

KRAFT İLE DEVAM EDİLDİ

Tek başına rakibe direndiği ve kurtardığı çok sayıda maç vardı. Takım son maça kadar şampiyonluk şansını sürdürdüyse bunda en büyük etken genç file bekçisinin performansıydı. Erol Bulut ile yollar ayrılsa da Kraft ile kaleci antrenörü olarak yola devam edildi.

DEVLER TAKİPTEYDİ

Pereira’nın gelişi sonrası Kraft gönderildi ve yerine Portekizli bir kaleci antrenörü geldi. Kraft’ın görev yaptığı sırada performansı zirveye çıkan Altay başta İnter olmak üzere birçok dev kulüp tarafından da takibe alınmıştı

KRAFT NELER SÖYLEMİŞTİ

Göreve gelmeden önce Altay’ı tanıdığını ve takip ettiğini belirten Kraft ilk günlerde genç kalecinin eksikleri ve yapılacak çalışmalarla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Almanya’dayken Altay’ı izlemiştim. O dönemlerde de iyi oynuyordu fakat bazı şeyleri değiştirmemiz, geliştirmemiz gerekiyordu. Daha hedefe odaklı bir stil gerekiyordu bana göre. Pozisyon olarak da değişimler yapmamız gerekiyordu. Bu değişimler için beraber çalıştık. Plan dışı şeylerden çok plana sadık olarak, planın içeresinde kalarak maçlarını tamamlayacak performanslar üzerinde durduk. Tabii ki geliştirmesi gereken bazı noktalar var. İlk olarak yan toplar hakkında çalışmalarımız devam ediyor. Toplara nasıl girileceği konusunda çalışıyoruz. İkinci olarak topa karşı, kalecinin göstereceği reaksiyon da önemli. Topu beklememesi gerekiyor."

KAYNAK: FANATİK
YORUMLAR 24
  • Ahmet Erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    vışşş
    Cevapla
  • MATRAX 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir Fenerbahçeli olarak söylüyorum, kritik herhangi maçta Fenerbahçeyi ipten aldığı var mı? Bu da Ali KOÇ un balonu. Rüştü ve Volkan'a bakın, bunun yaşındayken Fenerbahçeyi Şampiyon yapan kritik maçların kahramanıydılar.
    Cevapla
  • FENERBAHÇE 2 yıl önce Şikayet Et
    git ve Vodafone parktaki bjk fb maçını izle öyle gel konuş altay olmasaydı o maç fark yiyoduk haberin varmı
    Cevapla
  • Levrock 2 yıl önce Şikayet Et
    Altay gelecek 2 yil icinde Avrupanin önde gelen Liglerinden birinde oynayacak. Simdiden basarilar dilerim,
    Cevapla
  • Legal 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayalin büyük hani sizin civ. Civde büyüyüp. Tavuk olup yumurta verecek
    Cevapla
  • Çarşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Altay başarili bir kaleci ve henüz cok genç.lakin fener güdümlu medya anlamsız bir sekilde Altay'ı Ugurcan'la teraziye cikarttı. Uğurcan tartişmasız Turkiye'nin en iyi kalecisi. Pesine Serkan kırıntilı. Uğurcan bjk de olsaydı. Senol hoca arka arkaya 5 sezon sampiyon yapardi besiktasi. Neyse. Yazık alaylı spor basıni bir gencimizi daha üç kurusluk hesaplar ve fanatizm yuzunden yiyip heba edecek.
    Cevapla
  • SIÜÜÜ 2 yıl önce Şikayet Et
    abi bide sizin gibiler varya shshwhzhshz istatistikler ortada fazla söze gerek yok
    Cevapla
  • haha 2 yıl önce Şikayet Et
    uğurcan ne yeniyor mu
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi helal olsun bizim millete. Kahve köşelerinde hükümet kurup indiren milletim şimdi de futbol mühendisi oldu. Sormak gerek sen hayatında kaç kere kalecilik yaptın da iyi yada kötü diye değerlendiriyorsun. Pes doğrusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle