Vitor Pereira: "Mesut çıkmasaydı ne olurdu?"

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. hafta maçında Belçika ekibi Royal Antwerp ile 2-2 berabere kaldığı maç sonrası teknik direktör Vitor Pereira konuştu.

Vitor Pereira: "Mesut çıkmasaydı ne olurdu?"
Vitor Pereira: "Mesut çıkmasaydı ne olurdu?"
GİRİŞ 21.10.2021 22:23 GÜNCELLEME 21.10.2021 23:24
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. hafta maçında Belçika ekibi Royal Antwerp ile 2-2 berabere kaldığı maç sonrası teknik direktör Vitor Pereira açıklamalarda bulundu.

Maçın genel değerlendirmesini yapan Portekizli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:

"İlk yarıda maçın ritmini belirleyemedik, oyunu kontrol edemedik. Çok fazla geçiş oldu. İkinci yarıda daha iyiydik ama genele baktığımızda istemediğimiz bir sonuç oldu. 

"Sonuçtan memnun değilim"

Penaltı kaçırdık, pozisyonlar kaçırdık, sonuca baktığımızda istediğimiz sonucu alamadık. Sonuçtan memnun değilim, düzeltmemiz gereken davranışlar var.

"Mesut topla iyi ama biz topu pek tutamadık"

Mesut bugün gayet iyi futbol sergiledi ama o andan itibaren daha baskılı olmamız gerekiyordu. Mesut topla iyi ama biz topu pek tutamadık, baskıyı arttıracak oyuncular istiyorduk. Mesut çıkmasaydı ne olurdu? Bilemem, futbol bu. Bu takım 3 yıldır Avrupa'da mücadele etmiyor. Tecrübe eksikliği yaşıyoruz. Yeni inşa edilen bir takımız, tecrübe eksikliği yaşamamız gayet normal" dedi. 

BASIN TOPLANTISI

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. hafta maçında konuk ettiği Belçika ekibi Royal Antwerp ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, çok iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, takımının çok iyi bir ekip ruhuna sahip olduğunu belirtti.

Düzeltmeleri gereken anlar olduğunu dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, "Benim için en önemli şey, bu takımda ruh var. İyi bir takımımız var, takım ruhuna sahip takımımız var. İyi oynadığımız bölümler oluyor ama düzeltmemiz gereken anlar da oluyor. Bir kişi bile 'Bu takım koşmadı, mücadele etmedi' diyemez. Biz yeni bir takım inşa etmeye çalışıyoruz. Tecrübe ve istikrara ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"Biz bu turnuvayı kazanacak seviyede değiliz"

Türkiye'nin taktiksel anlamda Avrupa'dan geride olduğunu ve rakiplerinin sürekli bu seviyede maçlar yaptığını anlatan Pereira, şöyle devam etti:

"Hatalarımızı düzeltmemiz gerekiyor. Baskımızı kompakt yapamadık. Oyun, sürekli hızlı geçişler şeklinde oynandı. Hızlı oynamak istedik. İlk yarının özeti buydu. İlk yarıya göre ikinci yarıda kompakttık. Fakat rakibimiz 2-2'yi buldu. Görmek istediğim görüntü 2-2'den sonraydı. Benim bunları düzeltmem gerekiyor. Kulüpte herhangi biri Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ni kazanacak seviyede olduğunu düşünmemeli. Biz bu turnuvayı kazanacak seviyede değiliz."

Sahadaki tüm oyuncularının taktiği çok iyi anlamaları gerektiğini vurgulayan Pereira, "Benim yapmam gereken oyunculara bunu aşılayabilmek. Bazen bunu yapıyoruz bazen yapamıyoruz. 90 dakika boyunca oyun çok hızlı oynandı, sürekli geçiş oyunları gördük. Çok koştuk ama iyi anlamda değil. Trabzonspor maçından sonra yapmam gereken belki de takım ruhunu yüksek tutmayı becerebilmeliydim. Gol yiyince çok hızlı oynamaya çalışıyoruz. Bir an önce gol atmalıyız diye hızlı oynuyoruz. Bu şekilde oyunu kontrol etmeniz mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

Seviyelerini yukarı çıkarmaya uğraşacaklarını anlatan Pereira, kaçan penaltıyı Valencia'nın o an öyle inanarak kullandığını ve bunda bir yanlış görmediğini belirterek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR 29
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    ali koc ve bu teknik direktör milletle dalga geciyorlar yemin ederim ikiside futboldan anlmiyor aziz yıldırım o stada gelecek er yada gec bakalim ali koc ne yapacaksin
    Cevapla
  • OF lu 2 yıl önce Şikayet Et
    madem mesutu çektin oyundan ali yi oyuna soksaydı bi düşün
    Cevapla
  • Doktor 2 yıl önce Şikayet Et
    Oyuncu değişikliği için illa gol mu yemen lazım.. Gecikiyorsun hep
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hoca, Mesud'u alman olumlu bir karar değil. Bu takımı videoda izlemediniz mi? Malesef başarılı değilsiniz !
    Cevapla
  • YALNIZ KURT 2 yıl önce Şikayet Et
    Ali Şansalan gene maçın içine etti. Ali olmasa maçı 3-O alacaktık? Fener seyircisi Kadıköy'de.toplansın.
    Cevapla
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen şimdi küçücük beyninle lafmı soktuğunu düşünüyorsun.
    Cevapla
  • baba61 2 yıl önce Şikayet Et
    fener seyircisi senden delikanlı ezik sen az biraz adam olsan şöle yorum yapmazsın
    Cevapla
  • F B li 2 yıl önce Şikayet Et
    Uyan uyan kardeş üsküdarda sabah oldu rüya bitti. Sen geçmişte kalmışsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle