Deniz Çoban: Cofie'ye kırmızı Fener'e penaltı!

Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe ile Sivasspor 1-1 berabere kalırken zorlu mücadelede bazı hakem kararları tartışma konusu oldu.

Deniz Çoban: Cofie'ye kırmızı Fener'e penaltı!
Deniz Çoban: Cofie'ye kırmızı Fener'e penaltı!
GİRİŞ 13.09.2021 09:55 GÜNCELLEME 13.09.2021 09:55
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Eski hakem Deniz Çoban Fenerbahçe-Sivasspor maçındaki hakem kararlarını değerlendirdi.

İşte Çoban'ın Fanatik Gazetesi'nde yer alan yorumları:

Maçın hemen başında doğru bir sarı kart gören Cofie’nin,27.dakikada eliyle Berisha’nın yüzüne bir müdahalesi oldu. Cofie adil olmayan şekilde kolunu açıyor ve rakibinin yaklaştığını bilerek kolunu rakibinin yüzüne doğru götürüyor. Burada ikinci sarı kartla atılsaydı daha doğru olurdu. Bence maçın en kritik anları 38, 39 ve 40.dakikada yaşananlardı. 38’de Serdar Aziz diziyle Yatabare’ye sarı kartlık faul yaptı. Hakem oyunu devam ettirince, 39’da bu kez Yatabare kendisi cezayı kestive koluyla Serdar’ın burnuna hamle yaptı. Net sarı kartlık hareketi Özkahya yine atladı.

Gafil avlandı

Serdar tedavi için oyun alanı dışındayken bu kez Fenerbahçe savunması hata yaptı ve penaltı oldu. Oyun kurallarına göre Serdar’ın sakatlığında rakibi sarı kart görse, Serdar oyun alanında tedavi görecek ve dışarı çıkmayacaktı. Bu dakikalarda yaşananlar üst üste gelince Özkahya gafil avlandı ve penaltı pozisyonunda, pozisyona 55metre uzakta kaldı. Topu sola çeken Henrique, Altay’ın geleceği yöne doğru yani sağına giderek bir anlamda penaltıyı aldı. Kırmızı kart beklentileri oldu ama topun yönü kaleye doğru olmadığı için bariz gol şansı dememiz mümkün değil. Penaltı veriliyorsa sarı kart doğru.

11 dakika eklenmeliydi

51.dakikada Fenerbahçe hücumunda kaleye atılan şutta Goutas’ın sol eli topla buluştu. Kaleye atılan şutta sol eliyle vücudunu genişleterek bence topun geçişini önledi. Penaltı verilse daha doğru olurdu. Maçın ikinci yarısındaki duraklamaları tekrar izleyerek hesapladım. Minimum11 dakikalık duraklama varken hakem 7 dakika ekledi.

YORUMLAR 14
  • rasim 2 yıl önce Şikayet Et
    Medyanin sögledigle Mac kazanilmaz sahada oyna kazan yok El yok faul yok penalti hakem gorse zaten verir helede hakemler fenere yanlis yapacak adamlar in hayati biter is öyle degil fb oynayamiyor.
    Cevapla
  • Sergio 2 yıl önce Şikayet Et
    Fener'e yanlış yapacak adamın hayatı biter öylemi? Ozaman yönetecek hakem kalmaması lazım piyasada.Bana göre de el ile oynama yok ama Sivassporun penaltısı da penaltıyla uzaktan yakından alakası yok.VAR'ın Fener aleyhine olunca hemen devreye girmesi de hayra alamet değil.Bjk-Malatya maçında VAR yok(kesin penaltı),TS-GS maçında VAR yok (kesin penaltı) takdir kamuoyunun
    Cevapla
  • Ahmettt 2 yıl önce Şikayet Et
    Topun yönü derken? Top zaten neredeyse kalenin ağzında nasıl bariz gol şansı olmuyor?
    Cevapla
  • mahmuthan 2 yıl önce Şikayet Et
    fbnin kadrolu yorumcusu olunca top uzay istikametinde de olur.
    Cevapla
  • HASAN 2 yıl önce Şikayet Et
    fb li serarın hareketine kırımızı veremedi. fb için herşeyi yaptı sen ne anlatıyorsun.
    Cevapla
  • ertugrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Serdar Aziz'e de kırmızı göstermesi lazımdı.
    Cevapla
  • EMİN 2 yıl önce Şikayet Et
    bizden federasyon başkanı olmasın yeter canımızı yakmaya devam ediyorlar,aman fener rahat kazanmasın basın üzerimize gelmesin diyen bi zihniyet ,bunların döneminde kumpası yaşadık son maçta 3 şampiyonluk gitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle