Fenerbahçe'den Porto'ya Zaidu teklifi!

Süper Lig'de transferin bitmesine kısa süre kala Fenerbahçe, Nijeryalı oyuncu Zaidu için Porto'ya teklif yaptı.

Fenerbahçe'den Porto'ya Zaidu teklifi!
Fenerbahçe'den Porto'ya Zaidu teklifi!
GİRİŞ 07.09.2021 19:21 GÜNCELLEME 07.09.2021 23:40

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren ve bu doğrultuda transferler yapan Fenerbahçe, sol mevkisi için de hareketli saatler yaşıyor. Sarı-lacivertliler, Porto'da oynayan Nijeryalı oyuncu Zaidu için teklif yaptı.

Vitor Pereira, sol bek için takviye istemişti. Sarı-lacivertliler, Porto'da oynayan Zaidu'yu gündemine aldı ve 24 yaşındaki futbolcu için satın alma opsiyonlu bir teklif sundu.

Porto'nun Zaidu kararı

Pereira'nın da ikna etmek için uğraş verdiği oyuncu için Porto'dan da yanıt geldi. Portekiz basını, bu transferde Porto Teknik Direktörü Sergio Conceiçao'nun son kararı verdiğini yazdı.

Zaidu'ya izin yok

Buna göre; Conceiçao bu sezon oynayacakları maç yoğunluğu sebebiyle sol bekte alternatiflerinin olması gerektiğine karar verdi ve Zaidu'nun Fenerbahçe'ye transferine izin vermedi. Porto yetkilileri de bu kararı Fenerbahçe'ye bildirdi.

Başka kulüpler de gündemdeydi

Hatırlanacağı üzere futbolcunun adı daha önce İngiliz ekipleriyle de anılmıştı. West Ham United ve Brighton'ın dışında İtalya'dan da oyuncuya bazı taliplilerin olduğu gündeme gelmişti.

Zaidu'nun geçen sezonki performansı

Zaidu, geride bıraktığımız sezon Porto'da tüm kulvarlarda 41 maçta çıktı ve 2 gol 1 asistlik performans sergiledi. Zaidu daha önce Santa Clara ve Mirandela takımlarında da oynamıştı.