Aziz Yıldırım açıkladı! "Aday değilim"

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, bir daha Fenerbahçe başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

GİRİŞ 24.06.2021 11:28 GÜNCELLEME 24.06.2021 14:17
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım düzenlediği basın toplantısında birbirinden çarpıcı açıklamaların altına imza attı.

Başkan aday olup olmayacağı merakla beklenen Aziz Yıldırım basın toplantısında aday olmayacağını ancak arkadaşlarından birinin aday olması durumunda onu destekleyeceğini söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yaptığı mali açıklamalara cevap veren Aziz Yıldırım ayrıca Fenerbahçe'de İdari Menajer olarak görev alan Volkan Ballı'nın kulüpten gönderilmesini istedi. Ali Koç'a seslenen Yıldırım, "Bak Ali Koç, bu Volkan Ballı'yı göndermezsen, onu da seninle beraber göndereceğim." dedi.

Aziz Yıldırım'ın basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde:

"BAŞKAN ADAYI OLMAYACAĞIM!"

"Başkanlığa aday olmayacağım, bunu bilin. Fenerbahçe'nin geleceğini tehlikede gördüğüm için toplandık. Mahallede yönetim yapsanız, böyle bir liste olmaz."

"Kongrede gerekirse konuşma yapacağım. 16. madde kesinlikle geçmemeli. Her şeyi satıyor, yarın kulübü de satar. Bunun önüne geçmemiz lazım."

"3 senedir bir enkaz edebiyatı var. Biz çok kötü bir mali tablo aldık. Hayır, biz böyle bir tablo bırakmadık."

"Biz 1998 yılında 1 oyla başkan seçildik. Geldiğim günden, 20 yıl sonrası bıraktığım Fenerbahçe arasında çok fark vardı. Dereağzı'nda bir tek Metin Aşık Tesisleri ve bir çim saha vardı. Tapusu yoktu, 50 tane tapu aldım kulübe. Tapuların hepsi kulübün kasasında."

"Ben Fenerbahçe'ye geldiğim günden beri, "Paraları harcayalım 1 sene daha şampiyon olalım, kulübe bir şey kalmasın" mantığıyla hareket etmedik."

"Galatasaray'ın Florya'da yarısı devlete ait olan arsa, devletin yaptığı stat... Başka? Bir arazi ve nakit para var. Başka ufak tefek şeyleri vardır."

"Acaba bugüne kadar Fenerbahçe için hiçbiri bir tane ağaç diktiler mi? Kulübün oraya bir tane bekçi kulübesi yaptılar, başka bir şey yok."

Aziz Yıldırım'dam bomba teklif! 'Almaya talibim'Aziz Yıldırım'dan bomba teklif! "Almaya talibim"


"FENERBAHÇE'Yİ KÜME DÜŞÜRÜYORDU"

"Ali Koç, beyaz atlı prens olarak geldi. Pamuk Prenses'i alacak, uçuracak... Beyaz atlı prens küme düşürüyordu bizi."

"Ben şampiyonluk sözü vermedim' diyor. Fenerbahçe başkanı olan, Fenerbahçeli olan herkes şampiyonluk sözü vermeye mecburdur."



"ALİ KOÇ NEDEN SEÇİLDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL"

"Sayın Ali Koç, bu kulübe niye geldiğinin farkında değil. Üyeler onu niye seçti, 16 bin kişi ona niye oy verdi anlamamış."

"Stadı yaptık, borç alarak yaptık. 100 milyon dolar'a yakın maliyeti oldu. Ülker Arena... Bugünkü maliyeti 130 milyon dolar. Samandıra, Dereağzı tesisleri, Fenerbahçe Koleji arazisi, Fenerbahçe TV ve yayın grubu, Fenerium, Faruk Ilgaz Tesisleri, Topuk Yaylası..."

"Bunun gibi varlıklarla devam ediyor. Hiç varlıklarımızın farkında değiller çünkü hiç gezmediler, görmediler. Bunları gezip görmek de 10-15 gün sürer."

Aziz Yıldırım, İrfan Can Kahveci'ye ödenen rakamı açıkladıAziz Yıldırım, İrfan Can'a ödenen rakamı açıkladı


"HAPİS Mİ YATTIN?"

"Ali Koç 3 senede çok sıkıntılar çektim' diyor. Hapis mi yattın? Pandemide 1 hafta evden çıkmadın herhalde."

"Ali Koç'un bir sıkıntısı var: Aziz Yıldırım ve arkadaşlarından rahatsız oluyor. Ya biz kenara çekildik, kaybettik çekildik. Biz kaçmadık. Aday olduk, seçilemedik. Kaçmadık, buradayız. Yine kaçmayız."

"Pendik maçını kaybettik, bizi istifaya davet ettiler. Olur, ederiz dedik. Aldık kongre kararı, bir tanesi aday olmadı. Biz mecbur devam ettik."

"Ali Koç'un içine Aziz Yıldırım ve arkadaşları kaçmış."

"BEN FENERBAHÇE'NİN KENDİSİYİM"

"Gözünün üstünde kaşın yok demeyeceksin, hapse gideceksin hapse. Bunları yapacaksın. Bugüne kadar sabrettim, bundan sonra sabretmem. 'Aziz Yıldırım'a göstereceğiz' diyor yanındakiler. Neyi göstereceksiniz? Her gecenin sabahı olmaz, bunu bilin."

"Aziz Yıldırım'ın üstüne gelemezsiniz. Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim. 30 yılımı verdim ben. Beni yeniden soyundurmayın."

"Ben sizi mahkemeye vereceğim, verdiğiniz sözleri yerine getirmeniz lazım. Biz seçim günü 150 milyon euro verelim dedik, sen futbolu biz diğerlerini yönetelim dedik. 150+1 dedin. Ne verdin sen bu kulübe şimdiye kadar? 50 milyon dolar hibe ettin."



"52 TANE FUTBOLCUYU NASIL ALDIN?"

"52 tane oyuncu aldın. Para yok bu kulüpte, batmış bu kulüp. 52 tane topçuyu nasıl aldın? 6 tane antrenör getirdin. Biz bir oyuncu alıyorduk, hemen bildiriyorduk SPK'ya. Hani SPK nerede? Onlar da yok ortada."

"Şimdi diyecek ki 'Fenerbahçe'yi şikayet ediyor.' Evet ediyorum çünkü Fenerbahçe'nin gittiği yeri kimse bilmiyor."

"Borç %67 artmış, kendi verdikleri hariç. 2 yılda bu kulübe 500 milyon dolar girdi. Bu para ne oldu? 50 milyon euro, bizim çalışmalarımız sonucunda alınan oyuncuların satışlarından gelen bonservis parası. 3 tane basketbolcunun ABD'ye satışından gelen para da var."

"SENİ BU SEYİRCİYLE GÖNDERECEĞİM"

"Bize yalancı diyor. Ben hayatımda bir kere bilinçli yalan söylemedim. Seni affetmem. Seni bu seyirciyle göndereceğim, bunu bil. Bundan sonra sahnedeyim."

"SERDAR'I DEĞİL RAMOS'U BENZEMA'YI DZEKO'YU AL"

"Ali Koç, sen Koç'luğunu bil. Koç'un veliahtısın. Sana gidip Darmstadt'tan Serdar Dursun'u almak yakışmaz. Sergio Ramos boşta, git al. Benzema'yı al, Roma'dan Dzeko'yu al."

"Yanındakiler konuşuyor kulüpte, Galatasaray'dan dönmeler... Onların hepsini duman ederim, haberleri olsun."

"Bundan sonra her söyleyeceğiniz söze iki söz söylerim, her yere gelir konuşurum, bilin. Hiç televizyonlardan ayrılmam."

"3 Temmuz'dan önce Murat Özaydınlı yanıma geldi. 'Hisse senetleri 1.8 milyar doları buldu. Biz %15 halka arz yapalım, 270 milyon dolar kulübe para gelecek. 150 milyonla borcu ödeyelim, 100 milyon doları bankaya koyalım, 20 milyon dolarla transfer yapalım' dedi."

MURAT ÖZAYDINLI'DAN FETÖ İTİRAFI

Murat Özaydınlı: "Ben gözaltındayken, beni sorgulayan o kaçak savcı Mehmet Berk, aynen şunu söyledi: "Biz bu operasyonu eylül ayında yapsaydık, siz halka arzı yapmış olacaktınız. Fenerbahçe'yi kimse tutamayacaktı". Aynen bu lafları söyledi."

"Forbes dergisi, 'Aziz'in mucizesi' diye başlık attı. Gelecek 20 yılın takımlarından biri olarak gösteriyorlardı bizi. Sonra 3 Temmuz... Sayın Ali Koç 3 Temmuz'un neresinde, bunu anlamadık."

"Bir gün 3 Temmuz kırmızı çizgimiz diyor, 2013'ten sonra yönetim başarısızlığıdır diyor. Karar ver. 'Benim dava arkadaşlarım bana FETÖ'cü diyor' dedi, böyle bir şey yok. Buna girersek, önce Hakan Şükür'ün suçlamalarına cevap vereceksiniz."

"2012'de seçim var, ben hapisteyim, sen yönetime girmedin, ayrıldın gittin. Kumpas davası için gittik dilekçe verdik ve karar çıktı. Bizden başka herkes seviniyor, bir biz sevinmedik. Dava başka türlü bitseydi, biz zor durumda kalacaktık."

"Bir mahkeme ya sonuçta, dünyaları kazandık gibi... Biz olmasak dava olmaz. Bırakın onun savunuculuğunu da, politikasını da biz yapalım."

"Davalar açılacakmış, bunların bizim kontrolümüzde olması gerekiyor. Bizim içimiz yandı, biz yandık. Ne kaybettiğimizi biz biliyoruz, bize sormadan yapmayın, hareket etmeyin. Daha Yargıtay'daki dava devam ediyor."

"BASKETBOLU ALMAYA TALİBİM"

"Obradovic benim dostum. Akşamları otururduk, Obradovic gelirdi, konuşurduk. 5 dakika basket, 5-6 saat hayat hikayesi. O anlatırdı, biz anlatırdık. Ali Yıldırım, ona takılırdı: 'Sen zone yapmayı bilmiyorsun, Mahmut abiden öğren' derdi."



"Bir marka yarattık, Fenerbahçe basketbolu... Obradovic'le dost ilişkimiz vardı. Obradovic gibi bir hocayı o dönem bulmak hem zor, hem de kaybettikten sonra onun yerini doldurmak zor. Marka olan Fenerbahçe basketbolunun bu hallere düşmesine çok üzülüyorum."

"Sayın Ali Koç, basketbol takımını A.Ş haline getiriyorum de. Ben de o A.Ş'yi almaya talibim. Ben de Obradovic'i getiriyorum."

"Obradovic'i getireceğiz, her sene de Final Four oynayacağız. Bizde para çok."



"RAHMİ KOÇ'A SEVGİM VAR"

"Rahmi Koç'a karşı bir sevgim var, çünkü hapishanede geldi beni ziyaret etti. Şimdi bir şey söylemek onu kıracak diye valla çekiniyorum, ama Ali Bey çekinmiyor."

"13 kupa kazanmışız futbolda. 17 teknik adamla çalışmışım 20 senede. Bir laf da şu: 'Fenerbahçe'ye antrenör bulamıyoruz, gelmiyorlar'... Böyle bir söz hem Fenerbahçe'ye hem Türkiye'ye hakarettir. Parayı verirsen insan her yere gelir, parayı vermezsen kimse gelmez. Bana ver 10 milyon euro, bak ben sana kimleri getiriyorum."

"Gereğini yap, yapamayacaksan bırak. Birisi çıkar, aday olur. 34 bin tane üye var, bir Allah'ın kulu çıkar elbet. Bak rakip seçim yapıyor, 5 aday çıkıyor. Bizde niye yok? Niye halka açtık biz bu kulübü?"

"Korkmayın, çıkın. Kaybederiz ne olacak? Biz kaybettik, ne oldu? Daha da büyüdük. Bak para kazanmaya başladık, ailemizle zaman geçirmeye başladık. Herkes mutlu."

"Ülker'le birleşmeden sonra şampiyonluklar geldi, bizden önce basketbolda 1 şampiyonluk var. Sonrasında 7 şampiyonluk aldık. Pinponda bile Avrupa Şampiyonu olduk. Gittik maça, hava nemli. Salonun kapılarını açmıyorlar pinponu etkiler diye. 4 saat kalkmadan izledik"

"FENERBAHÇE ANADOLU TAKIMI HALİNE GELDİ"

"Fenerbahçe kan kaybediyor, Fenerbahçe bir Anadolu takımı haline geldi."

"52 tane oyuncuya kaç lira para verdi, hangisine ne kadar para ödedi bilen var mı? Şeffaf olacaklardı, her şey açık olacaktı. Bilen var mı? Olmaz tabi bu zihniyetle. Kurumsal yapıymış, yesinler ya..."

"Para yok, Fenerbahçe batmış, sen 52 tane oyuncu alabiliyorsun. 30 milyon dolar parayla bunu hallediyorsun. Antrenörleri getiriyorsun, Cocu'ya 1.5 milyon euro tazminat veriyorsun. E maaş da verdin, kaça geldi? Mourinho'yu getirsen daha iyiydi."

"İRFAN CAN KAHVECİ'YE 11 MİLYON EURO VERDİLER"

"Mesut Özil, İrfan Can Kahveci... Kaça aldılar, bilen var mı? 1000 TL bile bunlar için TFF'ye ödeme göstermediler. İrfan Can'a Galatasaray ve Marsilya 4.5 milyon euro bonservis önerdiler. Biz 11 milyon euro'ya aldık."

"Sakın beni yalanlamasınlar, evrakları koyarım önlerine."

"Emre Belözoğlu şampiyon yapsaydı, devam edecek miydiniz diye soruyorlar. 'Ben belki olmayacaktım' diyor. Hayda... Ne demek istiyor? Niyeti şampiyon yapıp gitmek, gittikten sonra da 'Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon' dedirtmek istiyor. Tek derdi bu."

"Yanlış transferler, yanlış çalışmalar... 52 tane oyuncu alacağınıza, 10 tane oyuncu alsaydınız. Aykut'u, Hasan'ı tutsaydınız... Ama içine Aziz Yıldırım kaçmış, illa yarışacak. Benimle yarışamazsın."

"SEN PAMUKLARA SARILARAK UYUDUN, BİZ ÇOK DAYAK YEDİK"

"Ali Koç! Benle yarışamazsınız. Ben sokakta büyüdüm. Sen pamuklara sarılarak yaşadın. Biz çok dayak yedik, çok. Sen bunları yaşamadın."

"Düzgün yönetim yapın. Benim yönetimden bir başkan çıktı, bir federasyon başkanı çıktı. Bıraksam bunlardan biri de başkan olacaktı da bırakmadım, 'Ben başkan olacağım dedim, siz durun'..."

"Başkanlığı düşünmüyorum, arkadaşlarımdan aday çıkan olursa onları destekleyeceğim. Kenara çekilmeyeceğim, protokol tribününde oturacağım. Beni görecekler."



"ARKADAŞLARIMDAN ADAY OLAN OLURSA ONU DESTEKLEYECEĞİM"

"Düzgün yönetim yapın. Benim yönetimden bir başkan çıktı, bir federasyon başkanı çıktı. Bıraksam bunlardan biri de başkan olacaktı da bırakmadım, 'Ben başkan olacağım dedim, siz durun'..."

"Başkanlığı düşünmüyorum, arkadaşlarımdan aday çıkan olursa onları destekleyeceğim. Kenara çekilmeyeceğim, protokol tribününde oturacağım. Beni görecekler."

"Fenerbahçe'nin satılabilmesi için tüzüğümüz gereği genel kurul kararı gerekiyor. Hayatım boyunca hiç böyle bir düşüncem olmadı. Adı ne olursa olsun, hiç kimse bu kulübü satamaz, peşkeş çekemez. O gün biz burada oluruz."

"MURAT ÜLKER BENDEN İYİ FENERBAHÇELİ"

"Adı ne olursa olsun, hiç kimse bu kulübü satamaz, peşkeş çekemez. O gün biz burada oluruz. Ben bu kulüpte hocacıları, FETÖ'cüleri görürsem buradayım. Hocacılar ve FETÖ'cüler bu kulübe giremez. Bunu bilsinler."

"Murat Ülker, tehditlere ve uyarılara rağmen 6-7 defa hapishaneye geldi. Allah ondan razı olsun. Bu salonu açmayacağız sen çıkana kadar, hayır dedim aç. Murat Ülker benden de iyi Fenerbahçelidir, bunu bilin."

"440 milyon euro borç bıraktım. Bu borcun yarısı dövizdir, geri kalan kısmı Türk Lirası'dır. Bunlar 50 milyon euro oyuncu sattılar, 25 halka arz yaptılar, villaları sattılar, 100 milyon euro nakit para girdi. Siz bu parayla gidip borcu kapatsanıza kardeşim."

"Sen parayı yedin, sonra 'Bana borç bıraktılar, enkaz bıraktılar'... Yok ya..."

"Biz bir hesap çıkardık, bu hesaba göre kulübün 591 milyon dolar mal varlığı var. Artı 300 milyon dolar ben Futbol A.Ş bıraktım, sporcular bıraktım. Şimdi Ozan Tufan'ı satacaklar, onunla gidip borçları kapatsınlar."

"Hani diyorlar ya, enkaz bıraktım diye... Ben diyorum ki 500 milyon euro mal varlığı bıraktım size. 300 milyon euro da borç bıraktım. Eğer bu 300, 500'ü geçerse, ben kulübe ödemeye hazırım. Bir daha sakın kimse enkaz durumu yapmasın."

"BEN OLSAM EMRE İLE DEVAM EDERDİM"

"Biz tarih yazdık, bunlar tarihi tersten yazıyor. 3 yılda 52 transfer, 6 teknik direktör, 2 sportif direktör... Boşuna hoca arıyor, ben olsam Emre ile devam ederdim."

"1. sezonda küme düşme tehlikesi, 2. sezon ligi 6. bitirme, 3. sezon %70 hazır denilen kadronun ligi 3. bitirmesi... 3 sezon boyunca farklı takımların şampiyonluğunu izledik."

"Galatasaray'a 20 yıllık yenilmezlik serisinin bitişi, Trabzonspor'a 23 yıllık yenilmezlik serisinin bitişi, Beşiktaş'a 15 yıllık yenilmezlik serisinin bitişi... Göztepe'ye 21 yıl sonra, Gençlerbirliği'ne 21 yıl sonra, Sivasspor'a 7 yıl sonra yenildi."

"Burası Kadıköy, buradan çıkış yok söylemi bitti."

"Koç grubunun bütün şirketleri Fenerbahçe'de maalesef sponsor. Kendisi ayrılıp gittiği zaman bu sponsorluklar devam edecek mi? Etmeyecekse gelen başkanlar için büyük sıkıntı başlayacak."

"Kendi şirketlerinden vermesin, kamuoyundan şirketler gelsin."

"Bayrakları hazırlayın, özlenen Fenerbahçe geliyor' demişti. Haydi bakalım... Bayrakları hazırladık, çıkardık, ne yapacağız?"

"Bir gün bu Metris'i ve bu olayları yaşayan birisi, tüm bu yaşananları kitap haline getirecek. O zaman herkes her şeyi öğrenecek."

"Akhisar'dan oyuncuları otobüsle İstanbul'a gönderdi, kendisi de uçakla geldi. 'Tribün mühendisi olmayacağım' dedi, kendisi taraftar platformu kurdu."

"VOLKAN BALLI'YI GÖNDERMEZSEN, SENİ DE ONUNLA GÖNDERECEĞİM"

"Volkan Ballı... 'Fenerbahçe şike yaptı' diyen bir adam. Ben ona alkolik demişim, o da bunu söylemiş. Ya sen bana zarar ver, neden Fenerbahçe'ye zarar veriyorsun?"

"Bak Ali Koç, bu Volkan Ballı'yı göndermezsen, onu da seninle beraber göndereceğim."

"Giden geri geliyor, nerede kaldı kulüpçülük? Ersun Yanal gelemez dedim, getirdiler. Gökhan-Caner dedim, getirdiler. Bir tek Alex kaldı, onu da bekliyorum yakında."

"NİHAT ÖZDEMİR'LE KAVGA ETMEYİN"

"Hepimiz insanız, hepimizin hatası olabilir. Nihat Özdemir yanlış bir cümle kullanmış, hepimiz hata yapabiliriz. Kavga etmeyin Nihat Bey'le, onu yanınıza alın. Nihat Bey sizin dediğiniz her şeyi yapmaz, yapamaz, öyle bir gücü yok."

"Size yol gösterir, şikayetlerinizi dinler. Nihat Özdemir'i bu şekilde harcamayın. 25 yılda hem maddi hem manevi bu kulübe destek oldu. Bu adamcağızı taraftarın önüne aldınız. Sonra covid olunca adamı gidip ziyaret ettiniz."

"Sen Koç ailesinin çocuğusun, onlar akıl versinler yön versinler. Bu kulüp ayağa kalksın, yoksa daha kötüye gideceğiz. Bu seyirci tribünlere geldiği zaman bizler gibi durmaz, bunları yaşamamak için iyi futbolcular al, işini iyi yap, destek olalım."

"Futbolda hakemler kötü, baskette hakemler kötü... Her gün şikayet ediyorsun, bir tane tuğla koymuyorsun."

YORUMLAR 99
  • deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    fb nin başına gelen istanbulada geldi
    Cevapla
  • nevzat 2 yıl önce Şikayet Et
    Aday olsan ne olur? Yine sena tur bindirirler.
    Cevapla
  • tahsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Aziz başkan bazı hataları olabilir ama kendisi delikanlı saygıyı hak eden bir başkan bir galatasaraylı olarak tekrar başkan olmasını temenni ederim ligin kalitesinin artması için.
    Cevapla
  • gözgöz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yap et adamlar ceza alınca mantar gibi çık ortaya. Aklanamazsın. O yanındakilerin hepsi bu devlete yük olanlar. Ama kabahat kimde
    Cevapla
  • Aydin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koç kim???????????????
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Futbol diğer sporlar gibi bir spor branşı bu kadar abartılı paraların bu spor dalı için dönmesi insanların kendini kaybetmeleri aşırı fanatiklik çok saçma ve başkandan da aynı bu saçmalık için aşırı sevgi ve tepki!! Gören de öbür dünyada ona bir faydası var diyecek yazık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle