Ali Koç: Şike diyen FETÖ'ye hizmet ediyor!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bugün halen 'Fenerbahçe şike yaptı' diyenler FETÖ'ye hizmet etmektedir. İşlerine gelince kumpas ya da şike diyemezler" dedi.

Ali Koç: Şike diyen FETÖ'ye hizmet ediyor!
Ali Koç: Şike diyen FETÖ'ye hizmet ediyor!
GİRİŞ 22.06.2021 21:56 GÜNCELLEME 22.06.2021 21:58
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Habertürk TV'de Emin Çağlar'ın moderatörlüğünde İbrahim Yıldız ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı.

İşte Ali Koç'un tüm açıklamaları:

"COVID'DEN SPOR CAMİASI OLARAK ÇOK ETKİLENDİK"

"Sağlığımız iyi. Covid’i atlattık. İyi bir antikorum var. Bana hiç gelmez diye düşünüyordum. Bir sene boyunca çok insanla iç içeydim. Birçok insan Covid oldu. Evde, işyerinde olanlar oldu. Doğal olarak taraftarımızla iç içeyiz statta taraftar olmasa da. bu kadar zaman geçmedi. Bana gelmez bu iş demiştim ama nisanda yakalandık. Çok şükür hafif atlattım. Ama şunu söyleyebilirim, güzel haber, bu konu tabii hepimizi endişelendiriyor. Biz, spor camiası olarak da çok etkilendik. Sporcularımız bu işten çok etkilendi. Şanssızlığımıza en kritik noktalarda, işte Euroleague CSKA serisi öncesi gibi. Çok iç içe yaşadık. Binlerce test olundu. Ama burada baktığım zaman şu iyi haberi vereyim, kendi hastanelerimizden söyleyeyim, son dönemde ciddi bir trafik azaldı. Acilde ve yoğun bakımda yataklar boşaldı. Covid katlarında da azalma oldu, bazılarını kapattık. Dolayısıyla akşam haberlerde gördüğümüz tabloyu kendi hastanelerimizde de yaşıyoruz. Bu da çok umut verici bir durum."

"BİR SEZONU DAHA TARAFTARSIZ GEÇİRECEK DURUMUMUZ YOK"

"Buradan futbola bağlayalım; geçen yaz da umut verici bir durumdaydık. Fakat ne olduysa yazın, konfor alanları genişledi, önlemleri de daha az ciddiye aldık ve tekrar bir ikinci dalgayı yaşadık. İnşallah bu yaz döneminde bunu yaşamayız. Ben henüz olamadım aşı Covid atlattığım için ama herkesi aşı olmaya ve rehavete kapılmaya davet ediyorum. Çünkü biz kulüpler olarak bir sezonu daha seyircisiz geçiremeyiz. Bir sezon daha statların, salonların kapanma lüksü hiçbir kulüp için yok. Bizim yayın gelirinden sonra ikinci en büyük gelirimiz stat gelirleri. Bilhassa büyük kulüpler için. Bir sezonu daha böyle geçirecek hem psikolojik hem finansal durumumuz yok. O yüzden herkesten öncelikle tabii kendi sağlıkları için lütfen yazın önlemlere dikkat edelim ve aşı olacaklar da aşısını olsun."

"LİSTENİN SON ANDA AÇIKLANMASI SIKINTI YARATMAZ"

"Fenerbahçe’nin seçimlerine bakarsanız, Aziz başkanın tek aday olarak girdiği dönemlerde de cumartesi sabahı, normalde Pazar günü oy verilir, cumartesi konuşmalar yapılır, genelde seçimin ilk gününde yönetim kurulları açıklanır. Gidin 20 sene geriye, belki 1-2 aday dışında hep son dakikada açıklanır. Dolayısıyla bu, bizim camiamızın kültürüne ters bir durum değil. Hatta geçmiş yıllarda çok kez gece yarıları listelerin değiştiği olmuştur. Bunu yaşayarak gördük. Sağlıklı bir sistem mi? Belki de bazı başka takımların yaptığı gibi seçime belli bir süre kala adayların yönetim ve diğer kurullarını açıklaması ve sabitleştirmesi daha uygun olur diye düşünüyorum. Ama bizim camiamızda ve tüzüğümüzle paralel olarak bunun son dakika açıklanması sıkıntı yaratmaz."

"3 YIL İSTEDİĞİMİZ GİBİ GEÇMEDİ"

"Gelelim yönetim kurulumuza… Yönetim kurulumuza öncelikle teşekkür ediyorum. 3 sene boyunca ki ışık hızında geçti, hem benim liderliğimde hem de camiamızın çıkarları konusunda herkes özveriyle samimiyetle elinden geleni yaptı. Biz Fenerbahçe’yi devraldığımızda çok da parlak bir tabloyla devralmadık. İşimiz zaten başından zordu. Bir de benim üstümde kurgulanan algılar, benim amacım Fenerbahçe’ye başkanlık yapmaktan öteye, hatta kulübümüzü bir araç olarak kullanıp siyasi emeller içinde olduğum pompalanmıştı biliyorsunuz. Ne yazık ki yer edindi. Bana göre deli saçması bir olaydı. Şu an bunun değiştiğini düşünüyorum. Bu algı, bu rüzgardan nasibini alan, durumdan faydalanan veya kraldan çok kralcı olan veya rüzgarın geldiği yerleri daha sempatik gören insanlar tabii bizim saha dışındaki hayatımızda kolay olmadı. Yönetim kurulundan buraya gelmiştik, burayı daha sonra açarız. Yönetim kurulu olarak hem finansal açıdan hiç konfor alanı kalmamış bir Fenerbahçe’ye geldik hem 4 yıldır şampiyon olamamış bir kulüp, şampiyonluk baskısı var hem de diğer hiçbir rakibimizin uğraşmak zorunda kalmadığı dış etkenlerle uğraşarak bir 3 yıl geçirdik. İstediğimiz gibi geçti mi hayır. Bir gerçek var ki herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı."

"YÖNETİMDE TAZE KANA DA İHTİYAÇ VAR"

"Bu arada ikisi sağlık nedeniyle olmak üzere 4 ayrılığımız oldu. Bu da bu süreçte normaldir. Ama dikkat edin buradaki Ali Koç karşıtlığı, başka kulüplerin muhatap olmadığı şeyler derken işte bakın diğer kulüplerin hiçbirinin yönetimi konuşulmaz. Trabzonspor’da yöneticilerin isimlerini bir iki kişi dışında bilmezsiniz. Beşiktaş ve Galatasaray da keza öyle. Ama her sorgulanan, eleştirilen bizim taraf olmuştur. Şunu söylemek istiyorum; hepsine teşekkür ediyorum. Tabii bir taze kana ihtiyacımız var. Bu yöneticilik ya da başkanlık öyle bir şey ki eğitimi yok. İş başında tecrübeyi kazanıyorsun. Dolayısıyla bu 3 yılın verdiği iyisiyle kötüsüyle günahıyla sevabıyla bir tecrübe var. Tabii ki bu yönetim kurulun en az yarısından fazlasıyla devam edilecek. Tabii ki yorulan arkadaşlarımız oldu. Bununla birlikte taze kana da ihtiyaç var. Bazı eksiklerimiz var. Mesela Ankara temsiliyetimiz zayıftı yönetimimizde. Belli kriterler belirliyoruz. En az 4’ü kadın olsun, şu kadarı camiadan, şu kadarı iş dünyasından, şu kadarı genç olsun gibi. Hedefimiz seçim gününe bırakmadan Perşembe günü açıklamak."

"KİMSEYİ PARA VERSİN DİYE YÖNETİME ALMIYORUZ"

"Hiç kimseyi ekonomik gücü, para versin diye almıyoruz. Bu geçmişte denenmiş yöntemlerdi, bu çağa ters düşen yöntem. Sözkonusu Fenerbahçe ise son derece cömert insanlara sahibiz. Büyük iş adamı reklam veriyor, locasını alıyor, sponsor oluyor, taraftarımız forma alıyor, SMS atıyor. Yıllardır böyle olmuştur."

"KULÜPLERİ PROFESYONELLERİN YÖNETECEĞİ BİR YAPI OLMALI"

"Listemiz iki üç karar dışında isimlerin hepsi tamam. Burada 22 kişilik yönetim kurulu var. Bana göre fazla. Tüzük değişikliğinde ele alınması gereken konulardan birisi bu diye düşünüyorum. Fenerbahçe'de o kadar çok yapılacak iş var ki. Kuvvetli yönetime gerek var. Bizler gönüllü yönetim kurulu üyesi, gönüllü başkanız. Bugün varız, yarın yokuz. Burada kulübün insan kaynağı sermayesinin kuvvetli olması, işin ağırlığını gerçek anlamda kalibresi yüksek profesyoneller olması lazım. 3 senedir insan kaynağı seviyesinde bunu arttırdığımızı görüyorum. Bütün kulüplerin yapması gereken, kurumsallaşmış, profesyonellerin yöneteceği yapının hakim olması. Yönetim kurulunun üst tarafta denetliyor olmasını düşünüyorum."

"İLK SEZONDA FUTBOLDA ÇOK BÜYÜK DEĞİŞİKLİĞE GİTMEK YANLIŞTI"

"Genel kurulumuzu, kongrelerimiz bizi layık görürse sonuna kadar götürürüz. Şampiyon olunca devam edip etmeme konusunda düşüncelerimi gözden geçiririm. Fenerbahçe üzerinde algı, maniplasyon kurgusu var. Bir de Ali Koç karşıtlığını koyduğunuzda zaman zaman sorguluyorsunuz, ne yapmaya çalışıyoruz, insanlar ne ile uğraşıyor diye. Bazen mantıkla, bazen duygular elvermez. Herhalükarda 3 sene , atılan tohumların meyvelerini toplama dönemiydi. Pekçok yapısal konuda biz bunu yaptık. Bizi sıkıntıya sokan, esas konu 1. sezonumuzda hiç beklemediğimiz gelişmelerle, sonuçlarla karşılaşmak. O zaman ne şampiyonluk vadettik, ne de pembe dünya. Belki de en yanlış tercihlerden bir tanesi futbol anlamında çok büyük değişikliğe gittik. Arkasından gelen sonuçlar bütün odağımızı, enerjimizi, motivasyonumuzu, ne yazık ki günlük olaylara, günlük sonuçlara odaklamak zorunda kaldık."

"TARAFTARLARA MAHCUBUZ, BU DÖNEM DAHA BAŞARILI GEÇECEK"

"Fenerbahçe taraftarları en kötü günümüzde sonuna kadar yanımızda durdular. Onlara mahcubuz, onlara yaşatmak istediğimiz güzel günlerin yakında olduğuna inanıyorum. Ben hiçbir zaman böyle konuşmam. Ben bu dönemimizin çok daha başarılı, sağlıklı geçeceğine inanıyorum."

"AZİZ YILDIRIM DA ADAY OLSA ADAY OLMA KARARIM DEĞİŞMEZ"

"Fenerbahçe Spor Kulübü'ne aday olan herkese saygım sonsuzdur. Sadece aday olana değil forma satın alanını da omzumda taşırım. Aday olan arkadaşımızı saygı ve saygıyla selamlıyorum. Kulübümüz tüm adayların emrindedir. Güçlü aday, güçsüz aday yorumu yapmayacağım, kim çıkarsa çıksın benim konumumu değiştireceğini zannetmiyorum, buna Aziz başkan da dahil."

"GENEL KURULDAN E-SPOR İZNİ İSTEYECEĞİZ"

"E-spor ne yazık ki, çünkü saatlerce bilgsayarın önünde oturuyorsunuz, bana göre tam spor değil ama fakat öyle e-spor turnuvaları var ki, finalleri 500-600 bin kişi canlı izliyor. Kazandıkları para ödüllerine baktığımızda büyük turnuvalarla eşdeğere geldi. Birçok spor kulübü de Avrupa'da bu yönde yatırım yapıyorlar. Fenerbahçe SK olarak da bunların tohumları 1907 derneğinde atılmıştı. Genel kuruldan bunu Fenerbahçe SK bünyesinde yapılmasının iznini isteyeceğiz. En kolay sponsor bulan alanlardan biri. Bugün 1907'nin faaliyetlerini yürüttüğü e-spor takımı hiçbir şekilde finansman sıkıntısı yaşıyor."

"KADIN FUTBOLU ÇOK MESAFE KAT EDECEK"

"Engelli spor şubesi, bence Fenerbahçe'nin toplumsal ve sosyal sorumluluğu çerçevesinde ele alınmalı. Ülkemizde 9 ya da 8 vatandaşımızından biri engelli vatandaşımız. Büyük bir dünya var orada. Düne göre büyük ilerlemeler var ama Batı'ya göre değiliz şu anda. Hal böyle iken spor takımımız şampiyon olunca ne kadar mutlu olmuştur. Fenerbahçe'nin buraya yatırım yapması gereken alan olarak görüyoruz. Kadınların Fenerbahçe tarihinde yeri önemli, kıymetli ve değerlidir. Eşi benzeri görülmemiş hikayelerle doludur. 3 Temmuz sonrasında 50 bin kadın ve çocuk taraftarımızın o stadı doldurması bunun güzel örneğidir. Fenerbahçe Spor Kulübü eşitlik konusunda çalışmaları var, İstanbul Sözleşmesi'ni desteklemişizdir. Buradaki ana mesaj erkek de, kadın da toplumun her yerinde güçlü olmalıdır. Kadın futbolcuya baktığımız zaman, UEFA, Avrupa Kulüpler Birliği'nde her bir bölüm vardır. Burada Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray burada rekabet etmeye başladığı zaman göreceksiniz ki ülkemizde kadın futbolu çok çok mesafe kat edecektir. Çağın gerçekleri çerçevesinde bunu yapmamız gereken bir alan olarak görüyoruz."

"KADIN FUTBOLUNDA SPONSORLUKLAR HAZIR"

"Kadınlara hitap eden markalar var. Bütçeler son derece yönetilebilir bütçeler. Üç alanda da kulübümüze yük getirmeyecek şekilde, sponsorlukları hazır bir şekilde ilerleyeceğiz. Kadın futbolunda güç birliği yapıp da mı başlamak, yoksa Beşiktaş gibi adım adım mı gitmek. Bunu değerlendiriyoruz. Dijital çağın sunduğu imkanlardan yararlanarak taraftarlarımıza anket açarız, oraya dört isim koyarız. Şubenin ismi Fenerbahçe Kadın Futbol Şubesi'dir. Biri kutsal isim gelebilir, önemli, tarihi isim gelebilir veya sponsor ismi gelebilir."

"KULÜPLER YEKVÜCUT OLMAZSA TFF BİZE KARŞI GÜCÜ ARTIYOR"

"Burada bir kişi 'Ali Koç, Fenerbahçe'nin çıkarı için Kulüpler Birliği'ni kullandı' desin, herkesle her yerde tartışmaya hazırım. Kulüpler ne kadar yekvücut olamazsa Federasyonun bize karşı gücü o kadar artıyor. Aslında böl ve yönet yaklaşımı. Burada ilk defa böyle bir şeyi telaffuz ediyorum. Kulüpler yekvücut olacağı zaman çok daha kuvvetli olacağı için bence. Külüplerin birliği ne kadar zayıf olursa taleplerin yerine gelmesi o kadar zorlaşır. Türkiye Futbol Federasyonu kim olursa olsun, hangi dönem olursa olsun iki ana görevi var; kulüplere hizmet etmek, Türk futbolun kalkınmasını kalıcı bir şekilde, mali açıdan sağlıklı olması. Mevcut federasyonun içinde futbolu seven, geleceğini düşünen, yapısal değişikliği yapayım da meyve versin, deli gibi gençlerden, öz kaynaklardan futbol yetiştirecek yapıyı kurayım, mevzuatı değiştireyim, teşvik vereyim, bu mantalitede değil. Zaten Federasyon 4 kişiyle yönetiliyor.

"YENİ YABANCI KURALI TEK BAŞINA HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ"

"Yabancı kuralı tek başına hiçbir şeyi değiştirmez. Yabancı kuralının kararın veriliş süreci ile sıkıntımız var. Öz kaynaktan oyuncu yetiştirme işine gelelim, sadece bir ayak. Dünyada son 10 senede yabancı kuralını değiştiren ülkelerin başındayız. Niye değişiyor, nasıl değişiyor? Biz altyapılarda hoca bulamıyoruz. Fenerbahçe'nin iki tane sahası var. En büyük hayalim Türkiye'nin eşi benzeri görülmemiş bir akademisi. Bunun için bize arazi lazım. Araziyi bekliyoruz devletimizden."

"ALTYAPIDA GALATASARAY BİZDEN İYİ"

"Sayın Aziz Yıldırım zamanında bu stadı Fenerbahçelilerin emeği, alın teriyle devletten hiçbir katkı almadan yapıldı. Bugün Türkiye'nin her yeri stat. 1907 tribününü biz yaptık o zaman. Nasıl o stat bugünkü stadları tetiklediyse. Urfa'da senede 3,5, 10 defa kullanacağınıza İstanbul'a 80 tane stat yapılsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Altyapıya bakın, Galatasaray bizden çok iyi, Kasımpaşa, Başakşehir iyi."

"SAHADA VE SATIŞTA EKONOMİK KATKI VERECEK MODELİ GELİŞTİRMEMİZ LAZIM"

"2,5 milyon Euro oyuncuya veriyorsunuz, sonra o futbolcuyu yollayamıyorsunuz. Bonservisini aldığın, genç, sahada ve satışta ekonomik katkı verecek modeli geliştirmemiz lazım. Bizim tesis, hoca, teşvik, yabancı transferdeki kriterler var. Geçen sene pandemiden sonra garip bir takvimle sezonu bitirdik. Sonra bizim önümüze yeni yabancı kuralı diye bir şey sundular. Biz de 'mümkün değil, kulüpler hazır değil' dedik. Pandeminin bu şekilde devam edeceğini kimse beklemiyordu."

"2-3 GÜN SONRA KONUŞTUKLARIMIZ ÇÖPE ATILDI"

"Federasyonla ortak bir noktada bundan sonraki 3 yılın nasıl olacağını en geç devre arası açıklayalım dedik ve ayrıldık. Sayın Göksel Gümüşdağ'ın söylediği milli futbolculara daha çok oyuncu veren takımlar mükafatlandırılsın, hepsi güzel şeylerdi. İki üç gün sonra bizim konuştuklarımız çöpe atılmış. Federasyon bizim çıkarlarımız için, bize hizmet etmek için orada. Federasyonumuzun bunu yapmasını engelleyecek unsurlar olabilir. Görüşmemizden sonra gerçekleşmiş konular olabilir. Çağırırsın bizi 'Bizim kararımız budur' dersiniz. Böyle küçümseyici, 'biz sizi takmıyoruz, ne istersek yaparız' mealinde süreç olması bizleri fazlasıyla kırmıştır. Bir de 'Ankara böyle istiyor, yukarısı böyle istiyor' mealde yaklaşımı var. Yok böyle bir gerçek. Siyasetçinin işi gücü bitmiş, bunlarla uğraşacaklar. Hatta bize 'gidin bunu kendi aranızda çözün' dendi. Dolayısıyla bu hal ve tavır bizi kırıyor."

"YAYIN KURULUŞTAN BÜYÜK RAHATSIZLIK VAR!"

"Yayıncıyla Fenerbahçe olarak sıkıntımızın yanında kulüplerin çok büyük rahatsızlığı var. Hatta sezon içinde öyle bir noktaya gelindi ki maçlar 60 saniye geç başlamıştı. İşin ekonomisini konuşursak bizlerin en büyük geliri yayıncı kuruluş. Rakam olarak, yüzde olarak Anadolu kulüplerine göre çok daha düşüğüz. Taksitlerini zamanında ödemiyorlar. Pandemi öncesi indirim aldılar, pandemi dönemi indirim aldılar, şimdi yine indirim istiyorlar.

"564 MİLYON DOLAR İNDİRİM ALDILAR, BUNA KİM MÜSAADE EDİYOR!"

"2017-18'de 465 milyon dolar iken 416'lara inmiş. Sonra 2018-19 sezonunda 500, 416'ya inmiş. Şimdi bize söyledikleri 2 milyar daha indirilmek isteniyor. Geçen sezon verileriyle bu sene devam edersek 564 milyon dolar indirim almış. Onların istediği indirim yapılırsa Allah korusun çökeriz. Buna kim, nasıl, niçin müsaade ediyor. Biz buraya nereden geldik. Korunmadan bu noktaya gelinemez. İhale şartları, teminat mektubu olur. Bunları yerine getiremezsen teminat paraya çevrilir. Teminat mektubu yok. Kim kaldırdı, kimin izniyle kaldırıldı mektup. Başka bir ihale olsa, ihaleye fesat karıştırma demez miyiz? Bir şirket kendi başına istediği her şeyi alıyor. Bizi parmağıyla çeviriyorlar. Hukuku muhatapları biz olmayacağımız için. Önümüzdeki sezon ne olacak, anlaşılamadı hala. Sezon başında yüzde 25 ödeme yapılması gerekiyor, bizim için can suyu. Ama ne olacağını bilmiyoruz. Çok büyük sıkıntılarımız var."

"EN KISA ZAMANDA KULÜPLER BİRLİĞİ A.Ş. KURULMALI"

"3-4 kulüp var ki, başından beri dilimizde tüy bitti. Biz hep yaramaz çocuk oluyorduk, şimdi herkes bu noktaya geldi. Biz kurguya karşıydık. Bizim dediğimiz noktaya gelindi. Yayıncı kuruluşla çok ciddi sıkıntımız var. Nasıl aşılacak? Federasyonun adreslemesi gereken bir konu. Bütün riski alan kulüpler, yatırımı yapan kulüpler, seyirci sahibi kulüpler, bütün stadların ayakta durması, bakımı bizde, futbolcular bizde. Ama kendi geleceğimizle ilgili kararları bana göre futboldan bihaber, yeterince futbola hakim olmayan veya önceliği futbol olmayan insanların yetkisinde. Ticari konuların kulüplerin sözünün daha çıktığı ortak platformda yapması lazım. Avrupa şu anda buna gidiyor. Kanayan yaramız bu, nasıl aşacağız onu da bilmiyorum. En kısa zamanda Kulüpler Birliği A.Ş. kurulmalı."

"3 TEMMUZ'DA FENERBAHÇE İTİBAR SUİKASTINA UĞRADI"

"Çok şükür bu kararlar çıktı, çok geç çıktı. 5 branşta şampiyon olmuş, sportif ve finansal açıdan rakiplerin fersah fersah önünde belki 1 sene böyle gitsek ara kapanmayacak kadar önde. Galatasaray'ın şampiyonlukları ile bizim şampiyonluklarımızın hangi döneminde olduğuna bakın. Bir sabah uyandık, her şeyimiz saldırı altındaydı. Ne olduğunu anlayamadık. Devletin kurumlarının bilfiil içinde olduğu. 3 sene bizim avukatlarımız bu belgelere, bilgilere ulaşamadı, akşam birileri çıktı televizyona o işin bayraktarlığını yaptılar. Fenerbahçe müthiş bir itibar suikastine uğradı. Manevi anlamda yaşadığı itibarına, markasına gelen zararı hiçbir şekilde maddiyatla ölçülmesi sözkonusu değildir. İşin maddi tarafı oldu."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE GİTMEMİZ ENGELLENDİ"

"Şampiyon kadromuzdan feragat etmek zorunda kaldık. Şampiyonlar Ligi'ne gitmemiz engellendi.Zincirleme sıkıntıları yaşayarak bugüne geldik. Maddi açıdan ölçülebilen tarafları var, ölçülmeyen tarafları var. Oyuncuların markasının parlaması, Fenerium, Şampiyonlar Ligi vs. Ondan sonra belimizi doğrultamadık. Üstüne bir de çok ciddi yönetimsel hatalar yaptık. Evet 3 Temmuz çok kötü yaptı bizi. Biz bu kulübü devraldığımızda UEFA'nın yayınlarında 2020 yılı raporunda, 2018 verileri alarak, tesadüfen bizim başladığımız döneme geliyor. Bize laf ediyorlar da, bu tablo UEFA'nın hazırladığı tablo. 'Bu tablo Avrupa'nın finansal açıdan en kötü takımı Fenerbahçe'dir' diyor, 2018 sonu itibariyle. Oraya baktığımız zaman 1'den 20'ye 2018 net borçluluğu gösteriyor. Fenerbahçe 334 milyon Euro ile 6. en borçlu kulüp. Daha da önemlisi sadece 1 kulüp var diyor Avrupa'da; net borcu varlıkların üstünde. Yani bizim borcumuz varlığımızın 1.2 misli. Avrupa'da o dönem başka hiçbir kulüp yok. Soldan ikinci kolona baktığınızda net borçluluğu gelirimizin 2.9 misli. Bizden bir tek kötü kulüp daha var Lille. Buna böyle baktığımız zaman bizim ne devraldığımızı biz söylemiyoruz. 3 Temmuz bize çok büyük zararlar verdi. Maddi ve manevi. Batı'da Fenerbahçe lekelendi. Fenerbahçe'nin masuniyet karinesi yerle bir edilmiş, bunlara bakmıyorlar."

"FENERBAHÇE ŞİKE YAPTI' DİYEN FETÖ'YE HİZMET ETMEKTEDİR!"

"UEFA'nın baş hukukçusuna anlatmaya çalışıyordum. Adam 'Niye cezaevindeler o zaman' diyordu. Ben de demiştim 'Türkiye'de cezaevindekilerin yüzde 56'sı suçsuz, beraat ediyorlar'. Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazılacak bir süreçten geçti. Dimdik ayakta durdu. Başkanı, yöneticileri içeride, bizler, taraftarlar dimdik ayakta durduk. Devletin kılcal damarlarına sızmış, medyasıyla köpürtmüş. Fenerbahçe'yi rezil etmiş, suçlamış. Fenerbahçeli çocukların okula giderken psikolojisini bozmuş bir yapıya dimdik ayakta durduk. TSK'ya yapılanlar da var. Bunları ilk püskürten, duvara çarptıran Fenerbahçe'dir. Bunun bir değeri, kıymeti olmalıdır. Bugün halen 'Fenerbahçe şike yaptı' diyenler FETÖ'ye hizmet etmektedirler. İşlerine gelince kumpas, Fenerbahçe'ye gelince 'şike yaptı' yok öyle bir şey."

"AĞUSTOS'UN SONUNA KADAR SÜREMİZ VAR"

"Ağustos'un sonuna kadar hamlemizi yapmak durumundayız, süre doluyor. Hukuken başlatacağımız şeyler var. O zaman öyle kurgulandı ki, UEFA devre dışı zaten. Oraya çökmüş birkaç isim var. Onları hatırlatacağız. Medyada şakşak yapan, bugün en büyük FETÖ karşıtı gözüken kimseler var. Biz bunu unutmayacağız, unutturmayacağız."

"DAVA AÇACAĞIMIZ BİR NUMARALI YER TFF'DİR"

"Burada bir numara dava açacağımız yer Türkiye Futbol Federasyonu'dur. UEFA hukukçusu diyor ki, 'Sordum, Fenerbahçe suçsuzdur' diyor. 'Siz bize mektup yollayın biz bu kararı alalım, biz bu kararı alırsak can güvenliğimiz tehlikeye girer' diyor. Bu adamlar sokakta geziyor. Bir tanesi utanmadan Basketbol Federasyonu'na adaylığını koymuştu. Bu adamlar UEFA'yı şüpheye düşürüp bu kararı aldılar. Ya bilerek, ya bilmeyerek bu örgüte hizmet ettiler ve Fenerbahçe'yle Galatasaray'ı, Fenerbahçe ile Trabzonspor'u birbirine düşürdüler. Ben Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarı olmaktan onur duyuyorum. Hiçbir zaman affedemeyeceğim benim o dönemki dava arkadaşlarım, seçim öncesi beni FETÖ'cü imasında bulundu. Bunu hiçbir zaman kabul etmeyeceğim."

"FİNANSAL AÇIDAN MÜTHİŞ YANLIŞLAR YAPILDI AMA 3 TEMMUZ OLMASA..."

"Biz çok büyük hasar gördük, darbelendik. Fenerbahçe'nin bugünkü mali konusu sadece 3 Temmuz'da yaşananlardan dolayı dersek baka bir gerçeği gözardı etmiş oluruz. Finansal olarak müthiş yanlışlar yapıldı. Biz tabii ki 3 Temmuz olmasa bambaşka yerlerde olacaktık. Bizim dava ise dava, helalleşme ise helalleşme. Artık bu örgütü püskürten bu kulübün bu konuda yaptığı hizmet gözardı edilemez. Bizler dimdik dururken kimler ne cefalar çekti. Ne taraftarlar yaralandı, ne gazlar yedik. Biz o sene de şampiyon olacaktı. Daha maç başlamadan gaz kokuyordu her taraf."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE GİDEMEMENİN DİREKT ADRESİ TFF'DİR"

"Başbakan Fenerli, Federasyon Başkanı Fenerli, savcı Fenerli, böyle bir algı yarattılar. Kendi içinizde belli yapıya hizmet eden adamlar 'Siz üzerinizden Fenerbahçe formasını çıkarmıyorsunuz' diye abluka altına almışlar. O zaman federasyon başkanı bilerek isteyerek yapmadı. Abluka altına alındı. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gidememesinin direkt adresi Futbol Federasyonu'dur."

"TÜRK FUTBOLUNDA HARCAMA LİMİTİ OLMASI ŞARTTIR"

"Federasyona burada bağırıp çağırıyoruz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demek zorundayım. Evvelki sene çok yanlış yaptılar. Hatta devre arası transfer yaptırmayarak şampiyonluğumuza mani oldular. Ama Türk futbolunda harcama limiti olması şarttır. Bu dönem ise TFF, kulüplerin elini güçlendirmek için elinden ne geliyorsa yaptı."

"FENERBAHÇE'YE VURMAK HER ZAMAN SES GETİRİYOR"

"Fenerbahçe'ye vurmak her zaman ses getiriyor. Bu örgütün kitlesel etki yaratmak istediği, hatta bir takıma kadar sirayet ettiğini herkes biliyor. Fenerbahçe'nin DNA'sı Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün değerleriyle paraleldir. Bu bizim kırmızı çizgimizdir. Fenerbahçe ve Fenerbahçe'nin atası ile ilişkisi tarihte bilgi ve belgelerle yer almaktadır. Fenerbahçe'nin genç bir cumhuriyetin kuruluşunda ve kurtuluşundaki rolü bir spor kulübünden çok daha fazlası olduğu görülmektedir."

"SAVCI 'SİZ ŞANSSIZSINIZ, ŞAMPİYONLUĞA OYNUYORSUNUZ' DEDİ"

İkincisi bizim o sene şampiyonluğa oynuyor olmamız. Savcının ifadesi vardı; siz şanssızsınız, şampiyonluğa oynamasanız belki başka takıma gidecektik. Pazar operasyon oldu Salı günü savcıya gittik. Adam dedi ki, 'Eskişehir'de kesin şike yaptınız, Alex'i tutmadınız, kanatları boş bıraktınız' dedi. Kesin 'şaka yapıyor' dedik. Telefonu Fenerbahçe marşıyla çalıyor, Cemil Turan hayranı olduğunu anlatıyor bize. Bu Netflix orijinal dizisi olacaktır. Ama aynı adam 'Birkaç aya bu iş unutulur zannediyorduk' dedi. Başta başkanımız Aziz Yıldırım 'Ne şikesi kardeşim memleket elden gidiyor' dedi. İlker Başbuğ 'Fenerbahçe dimdik ayakta duruyor' dedi.

YORUMLAR 24
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    onlar fetöye hizmet edoyorlar sende gezi ile kime hizmet ediyorsun diye de sorarlar
    Cevapla
  • Alia 2 yıl önce Şikayet Et
    Çek bir ananas
    Cevapla
  • Babavatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şuan dehşet içindeyim nasıl bir bela bu ali koç bunu başımıza kim musallat ettiyse allahindan bulsun battık Yandık bittik gs alt yapısı bizden iyi yok limit iyi yok transfer yapamıyoruz hoca alamıyoruz takim satilsin arkadas sen bu klupte yöneticilik te yaptin aziz yıldırım döneminde aziz başkandan hiç mi bise kapamadin aziz yıldırım 20 yıl boyunca fb büyüklüğünden bahsetti sen bizi rezil etmekten başka bise yapmıyorsun bi düş yakamızdan artık vallahi billahi senle sonumuz felaket olacak
    Cevapla
  • Yok artık 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi sanki farklı bir yere hizmet ediyor fetö kime hizmet ediyorsa sende onlara hizmet ediyorsun baban koç kimden ödül aldı birde o rezil ödüll Türkiye adına alıyorum mu demişti ne demişti rezilliğin binibi para
    Cevapla
  • xyz 2 yıl önce Şikayet Et
    Gs liyim ama haklı. 2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçedir.
    Cevapla
  • Taraftar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalanının şahidi şıracı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle