Mesut Özil ve Luiz Gustavo için sakatlık gerçeği!

9 yıldır Fenerbahçe’de olan kulüp doktoru Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu, Luiz Gustavo ve Mesut Özil'in sakatlıkları hakkında konuştu.

Mesut Özil ve Luiz Gustavo için sakatlık gerçeği!
Mesut Özil ve Luiz Gustavo için sakatlık gerçeği!
GİRİŞ 07.03.2021 10:27 GÜNCELLEME 07.03.2021 10:29
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Hiçbir sakatlığın ardından “Şu kadar bir sürede iyileşir” gibi bir açıklama yapmaktan özellikle kaçındıklarını yakınlarına anlatan Kunduracıoğlu, “Oyuncunun kas yapısı, uyku alışkanlığı, tedaviye vücudun verdiği yanıt gibi iyileşme sürecini belirleyen birçok parametre var. Bu yüzden asla süre söyleyemeyiz. Ancak sosyal medyadaki arkadaşlar kendi doktorlarına soruyor veya internete bakıp ‘2-3 haftada iyileşmeli’ kanaatine varıyorlar ama bu çok yanlış” diye konuşuyor.

"LUIZ GUSTAVO'NUN BÜYÜK TEHLİKESİ VARDI"

Hatayspor maçında dizine aldığı darbeyle sakatlanan Luiz Gustavo’nun MR’ı çekildiğinde sahalara dönüş süresinin 4-6 hafta olacağını gördüklerini ifade eden Kunduracıoğlu, kritik maçlar öncesinde bu gibi bilgilerin zaman zaman saklanma refleksi gösterilebildiğini kaydetti.

BAYERN DOKTORU WOLFATH DA AYNI TEŞHİSİ KOYDU

Luiz Gustavo’nun kasının birinde yüzde 50 yırtılma olduğunu ve kopma noktasına geldiğini vurgulayan Kunduracıoğlu, bu süreçte oyuncunun eski kulübü Bayern Münih’in doktoru Müller Wolfarth’a da danışıldığını ve oradan da “4 haftadan önce oynamasın” görüşü alındığını belirtti.

"ERKEN OYNATIRSANIZ BAĞ KOPAR VE SEZONU KAPATIR"

Kunduracıoğlu, “Erken oynatabilirsiniz ama bu çok tehlikeli olur. Koparsa oyuncu sezonu kapatır. 30 dakika oynatmak için buna değer mi?” diye konuştu.

"MESUT'UN BAĞLARININ BİRİ KOPTU BİRİNDE DE YIRTIK VAR"

Antalyaspor maçında Mesut Özil’in ayağının çok ciddi bir şekilde burkulduğunu yetkililere bildirdiğini söyleyen Kunduracıoğlu, “Bağlarının birinde yırtık var, biri de koptu. Bu çok ciddi bir yaralanma. Allah korusun çok daha kötüsü de olabilirdi. Kemik kırılmadı ama kırılmaya ramak kalmış. Durumu anladım ve koşarak yanına gittim. Hemen sedye işareti yaptım. O an Mesut ‘Gerek yok, yürürüm’ dedi ama başaramadı. Bileği anında şişti ve sedyeyle dışarı aldık. Şimdi koltuk değneğiyle yürüyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 33
  • Gerçelik 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence sezonu Kapattı
    Cevapla
  • Kanaat 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesut hazır olmadan çok çabuk oynattınız adam yaklaşık 2 yıl oynamadı resmen adamı bir inat uğruna yaktılar adam maçlarda belliydi hiç hazır değildi 1 ay daha idman yapması gerekliydi
    Cevapla
  • Biras 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru kardeş katılıyorum sana
    Cevapla
  • Ibo 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesut fenere asla yararli olmaz. Ayakda duracak hali yok
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Her serde bi hayir var. Mesut un sakatlanmasina üzülmüs olsamda , belki en hayirlisi budur. Mesut bize gelecek sezon lazim. Pelkas cok formda ve 10 numarada o oynamali.
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesut'u çok çabuk koşturdunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle