Mesut Özil transferi dünya gündeminde

Tüm dünyada Mesut Özil’in Fenerbahçe’ye transferi konuşuluyor. 32 yaşındaki yıldızın Arsenal’den ayrılarak Türkiye’nin yolunu tutması son dakika bilgileriyle paylaşıldı.

Mesut Özil transferi dünya gündeminde
Mesut Özil transferi dünya gündeminde
GİRİŞ 18.01.2021 10:19 GÜNCELLEME 18.01.2021 10:43
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe’nin Mesut Özil transferi tüm dünyada yankı uyandırdı. Reuters ve AP gibi haber ajansları son dakika bilgisiyle haberi geçerken İngiltere’de en çok konuşulan konu halini aldı. ABD’den Afrika’ya Asya’dan Avrupa’ya kadar herkes 32 yaşındaki yıldızın Kadıköy’e gelişini öne çıkardı. Öte yandan Mesut Özil eski takım arkadaşı Ronaldo'yu geride bıraktı.

 

 

Geniş yankı uyandırdı 

Skorer'in haberine göre; Başta Reuters ve AP gibi ünlü haber ajansları olmak üzere GOAL, ESPN, Guardian, The Athletic, CNN, Bild gibi medya devleri Özil’in transferini geniş yer ayırarak haberleştirdi. ABD’den Afrika’ya Asya’dan Avrupa’ya kadar herkes, Mesut Özil’in Fenerbahçe’ye ve Kadıköy’e gidişini manşetlerine taşıdı.

 

 

Özel paylaşımlar yapıldı 

GOAL.com’dan dünyaca tanınan illüstratör Emilio Sansolini, Mesut Özil’i sarı-lacivert renkler arasında ve Fenerbahçe armasıyla çizdi. İngiltere’de en çok konuşulan konu halini alan transferin perde arkaları paylaşıldı. Guardian özel bir video ile yıldız futbolcuya veda ederken, Mirror, Daily Mail ve The Sun’da da özel paylaşımlar vardı.

Almanya'dan büyük ilgi 

Mesut Özil’e Almanya’da da ilgi büyüktü. Bild anbean paylaşımlar üzerinden Özil’in Fenerbahçe’yi açıklamasını okuyucularıyla buluşturdu.

DC United hayal kırıklığına uğradı 

ABD’de de Bleacher Report ile beraber birçok yayın organı DC United’ın hayallerinin sekteye uğradığını ve Mesut Özil’in Fenerbahçe paylaşımını yayınladı.

Arsenal taraftarı çok üzüldü 

Arsenal formasını 7.5 yıl giyen ve 4 FA Kupası kazanan Mesut Özil’in vedası büyük üzüntü oluşturdu. Özil’in gidişiyle beraber Arsenal taraftarları veda mesajları ve videoları hazırladı.Ayrılığın bu şekilde olmaması gerektiği belirtilirken, 32 yaşındaki futbolcunun Bergkamp, Henry, Pires, Vieira gibi efsane bir isim olduğu vurgulandı. Mesut Özil’in ayrılığının en az Arsene Wenger’in vedası kadar üzücü olduğu dile getirildi.

Ronaldo’nun rekorunu kırdı 

Mesut Özil’in Fenerbahçe’nin ‘Gel gündüzle gece olalım’ mesajını alıntılayarak sarı-lacivertli kalplerle paylaşması dünya çapında ses getirdi. Twitter’de Cristiano Ronaldo’nun Temmuz 2018’de Juventus’a transfer olduğunu duyurduğu mesajının beğeni sayısı geçildi. O dönem 535 bin beğeni ile rekorun sahibi olan Ronaldo’ya karşılık Mesut Özil’in mesajı sadece 24 saatte 600 bin beğeniye ulaştı. Twitter’da bir rekor kırıldı.

YORUMLAR 26
  • Kfy 3 yıl önce Şikayet Et
    Sneijder drogba yattara r.carlos anelka delgado pepe ortega hagi alex k.mirallas biglia daha çok var hepsini yazmak mümkün değil. Kaliteli futbolcular. Gelsinler ligimize rakip takıma gittikleri için kötülemenin bi anlamı yok. Konuyu futbol olarak düşünmek lazım. Kendi düşüncem en iyisi aralarında mesut ozil. Geldiği için çok şaşkınım..
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe li değilim ama gerçek bir star aldılar.hayirli olsun.
    Cevapla
  • Kezo 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük transfer bırakın boş fesatlığı adam istese heryere transfer olurdu adam memleketini seviyor helal olsun en azından elin gavuruna gitmedi para
    Cevapla
  • Türk oğlu Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Jübilen hayırlı olsun Mesutcum... Verimli yaşında ülkeye gelmedin, bi yerlerindeki kıllar ağardı da mı aklına geldi Hadi ordan
    Cevapla
  • 7734 3 yıl önce Şikayet Et
    Verimli yaşında gelseydi sadece bonservis bedeli 45 milyon paundu sen mi verecektin. Tüm süper lig takımları kendi aralarında toplasa yine veremezdi. Konuşmadan önce düşün bir dahakine
    Cevapla
  • emrullah_15 3 yıl önce Şikayet Et
    falcao 16 sında geldi haklısın kardes 32 degıl 42 de olsa adamın karıyerıne saygı duymak lazımm
    Cevapla
  • Cemaldemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Haddinden fazla abartiliyor sanki fenere messi veya ronaldo geliyormus gibi genede hayirlisi olsun
    Cevapla
  • Fenerbahce 3 yıl önce Şikayet Et
    Çekemeyenler kendini belli ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle