Fenerbahçe'den büyük tepki! Sörloth...

Fenerbahçe, Kasımpaşa ile oynadığı maçta kırmızı kart gören Mert Hakan Yandaş'ın pozisyonunun değerlendirilmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Fenerbahçe'den büyük tepki! Sörloth...
Fenerbahçe'den büyük tepki! Sörloth...
GİRİŞ 15.01.2021 17:09 GÜNCELLEME 15.01.2021 17:09
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Kasımpaşa ile oynadıkları karşılaşma Mert Hakan Yandaş'ın Aytaç Kara ile yaşadığı pozisyon sonrası gördüğü kırmızı karta resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Fenerbahçe'nin açıklamasında yer alan, "Oyuncumuz Mert Hakan’ın tamamen etkiye tepki olarak gerçekleştirdiği hareketine karşılık; geçen sezon ve bu sezon da dahil olmak üzere yaşanmış, kırmızı kart ile cezalandırılmış ve ‘tahrik’ dolayısıyla geri alınmış emsaller önümüzde duruyorken..." ifadeleriyle geçtiğimiz sezon Trabzonspor'da Sörloth'un yaşadığı pozisyona yönelik benzerlikten bahsedildi.

Geçen sezon Gençlerbirliği maçında Trabzonspor'da forma giyen Alexander Sörloth, Fabricio Baiano'nun müdahalesinden sonra rakibini yüzünden itmiş ve kırmızı kart görmüştü. PFDK, Trabzonsporlu oyuncuya iki maç ceza vermişti. Tahkim Kurulu ise cezayı 'haksız tahrik' gerekçesiyle 1 maça indirmişti.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:

''Dün akşam Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda değerli rakibimiz Kasımpaşa ile oynadığımız maçta yaşanan ve kamuoyunun gündemini meşgul eden; yoruma, kişisel görüş ve değerlendirmelere kapalı, her şeyin gün gibi açık olduğu pozisyon ile ilgili tespitlerimizi kamuoyu ile paylaşma sorumluluğu doğmuştur.

Maçın 89. dakikasında, ikili mücadele esnasında çarpışan ve aynı anda yere düşen futbolcumuz Mert Hakan Yandaş ile rakip oyuncu Aytaç Kara arasında karşılıklı olarak fiili müdahaleler olmuş; hatta pozisyonun tekrarlarına bakıldığında ilk olarak rakip oyuncu Aytaç Kara oyuncumuz Mert Hakan’ın kafasına tekme atmış sonrasında oyuncumuz reaksiyon göstermiş ve sadece bizim oyuncumuz kırmızı kart ile cezalandırılmıştır.

Önünde gerçekleşen pozisyon için dördüncü hakem Yiğit Arslan orta hakem Ümit Öztürk ile iletişime geçmiş midir? Ekran başında pozisyonları birçok açıdan inceleme şansı olan VAR hakemi Erkan Özdamar, maçın orta hakemi Ümit Öztürk’ü bu konuda uyarmış mıdır?

Uyarmış ise orta hakem neden ve nasıl inceleme gereği duymamıştır?

Uyarmadı ise açık ve net bir şekilde kırmızı kartı gerektirecek bu hareket neden görmezden gelinmiştir?

Bununla birlikte oyuncumuz Mert Hakan’ın tamamen etkiye tepki olarak gerçekleştirdiği hareketine karşılık; geçen sezon ve bu sezon da dahil olmak üzere yaşanmış, kırmızı kart ile cezalandırılmış ve ‘tahrik’ dolayısıyla geri alınmış emsaller önümüzde duruyorken PFDK ve Tahkim Kurulu’nun standartlarının takipçisi olacağımızı şimdiden kamuoyunun bilgisine sunarız.''

YORUMLAR 68
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    yapmasin kardeşim, sen FENERBAHÇE de oynuyorsun Dummkopf.
    Cevapla
  • süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    ikisine de kırmızı kart verilmesi lazimdi .Kasımpaşa futbolcuya 4 maç fenerliye 2 maç ceza alması lazim o kadar
    Cevapla
  • Deli Dumrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakem ümit öztürk g.saraylı ya sen neden g saraya gitmedin de f.b.ye gittin cezalandırması bu kırmızı kart.resmen pusuya yatmış bekliyorlar.
    Cevapla
  • Onyekuru 3 yıl önce Şikayet Et
    Lakabının hakkını vermişsin deli dumrul
    Cevapla
  • Volkan67 3 yıl önce Şikayet Et
    Mert hakan satıcının cezası indirilmeli sarı civcivler de doğrudan finale çıkartılmalıdır
    Cevapla
  • Trabzonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    sorloth sadece can havliyle rakibi itekledi, civili kramponla adamin kaval kemigine gommedi. (sorloth pozisyonu icin ayrica algilayabilmeniz icin soyluyorum mac icinde ikili mucadelerede cok daha fazlasi yapiliyor ve faule tabi tutulmuyor)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle