Çekya’da koronavirüs krizi! Filip Novak kadrodan çıkartıldı

Fenerbahçe'nin Çekyalı savunma oyuncusu Filip Novak, İsrail karşılaşması öncesinde kadrodan çıkartıldı.

Çekya’da koronavirüs krizi! Filip Novak kadrodan çıkartıldı
Çekya’da koronavirüs krizi! Filip Novak kadrodan çıkartıldı
GİRİŞ 12.10.2020 18:00 GÜNCELLEME 12.10.2020 18:16

Çekya’nın Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile yaptığı hazırlık maçında forma giyen Fenerbahçeli Filip Novak, bu maçın üç gün sonrasında İsrail karşılaşması öncesinde kadroya alınmadı.

 

 

Uluslar Ligi’nde İsrail deplasmanına giden Çekya Milli Takımı’nda, bu karşılaşma öncesinde corona krizi yaşandı. Çeklerin resmi hesaplarından yapılan açıklamada milli takımda üç pozitif test sonucu çıktığı duyuruldu.

Yine Çekya Milli Takımı’ndan yapılan açıklamada iki diğer testin ise ‘yetersiz’ sonuç veren şekilde sonuçlandığı açıklandı. Güney Kıbrıs’tan gruplar halinde İsrail’e geçişler sağlanırken bazı futbolcular ise bu seyahatin dışarısında bırakıldı.

 

 

Çekya Milli Takımı kaptanı Borek Dockal, orta saha oyuncusu Antonin Barak, forvet Adam Hlozek, kaleci Filip Nguyen ve sol bek Filip Novak kadro dışında kaldı. Bu 5 futbolcu İsrail maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadı.

Bu isimlerin hangisinin testinin pozitif, hangisinin testinin yetersiz çıktığına ya da tedbir amaçlı olarak maç kadrosundan çıkarıldığına yönelik detaylı bilgi verilmedi. Resmi olarak durumu bilinen tek futbolcu Barak oldu çünkü kulübü Verona oyuncunun coronavirüse yakalandığını ilan etti.

Fenerbahçeli Filip Novak bu gelişmelerin ardından İsrail karşılaşmasında sahaya çıkamadı. Takımının Güney Kıbrıs ile geçtiğimiz günlerde yaptığı maçta ilk 11’de oynayan Novak, bu sezon yeni transfer olduğu sarı-lacivertlilerde de şu ana dek sadece 1 maçta 21 dakika forma giydi.

Uluslar Ligi B Ligi 2. Grup mücadelesine bu sıkıntılarla giden Çekya, deplasmandaki mücadeleden 2-1 galip ayrılmayı başardı. Haifa kentindeki Sammy Ofer Stadyumu’nda oynanan maçta Çekya Hanna’nın kendi kalesine gönderdiği topla öne geçti, Vydra farkı ikiye çıkardı. Ev sahibi ekibin tek golünü Zahavi attı.

Corona sebebiyle sıkıntılı günler geçiren Çekya Milli Takımı, sıradaki maçı öncesinde yeni bir tedbir aldı. Çarşamba günü deplasmanda İskoçya ile karşılaşacak olan Çekler, 32 kişilik bir rezerv takım oluşturdular.

Ana takımın İskoçya maçına çıkmasının olanaksız olması durumuna karşı böyle bir hamle yapıldı. Rezerv takım Çek liginde top koşturan oyunculardan oluşturuldu. İskoçya’nın 7 puanla lider olduğu grupta Çekya 6 puan ile onu takip ediyor.