İtalya'dan son dakika Muriqi iddiası!

Lazio'nun Vedat Muriqi için Fenerbahçe ile yaptığı pazarlıklar ile ilgili İtalya'dan flaş bir iddia ortaya atıldı.

İtalya'dan son dakika Muriqi iddiası!
İtalya'dan son dakika Muriqi iddiası!
GİRİŞ 23.08.2020 15:25 GÜNCELLEME 23.08.2020 15:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Il Messaggero'nun haberine göre; Lazio cephesi Muriqi transferini bitirebilmek için gaza bastı ve kısa süre içerisinde bu transferi noktalamak için harekete geçti. Cumartesi günü Roma ile İstanbul arasında ardı arkası kesilmez bir telefon trafiği yaşandı.

 

Lazio Başkanı Claudio Lotito ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile birlikte kulüp avukatları, videokonferans yöntemiyle de son detayları görüştü. Bu görüşmenin ardından her türlü ekonomik ve bürokratik detay görüşüldü, karara bağlandı.

"14.5 + 3 MİLYON EURO BONSERVİS"

 

 

Gazete, transfer detaylarının Türkiye'de yer alan haberlerden daha farklı olduğu bilgisini verdi. Il Messaggero'da yer alan haberde, "Lazio, Vedat Muriqi için Fenerbahçe'ye 14.5 milyon euro net bonservis ödemesi yapacak. Ayrıca, 3 milyon euro bonus ödemesi olacak. Vedat Muriqi, birkaç gün içinde Roma'ya geçerek kendisini 4+1 yıllığına Lazio'ya bağlayan imzayı atacak." denildi.

Vedat Muriqi, Lazio'dan sezon başına net 1.5 milyon euro maaş alacak. Ayrıca, 5. yıl için bir opsiyon yer alacak. Muriqi, attığım goller, forma giydiği maçlar ve başarılar için de bonuslar alacak.

Transferde Lazio'nun ısrar etmesinin nedeni ise kulübü orta sıralardan alıp çok büyük harcamalar yaptırmadan ve büyük transfer karları yaptırarak Şampiyonlar Ligi bileti aldıran Simone Inzaghi'nin ısrarının etkili olduğu vurgusu yapıldı. Lazio Başkanı Lotito'nun, Simone Inzaghi'den gelen, "Hem fizikli, hem savaşçı. Sadece ceza sahası içerisinde değil dışında da takım oyununa çok büyük katkı yapıyor. Mutlaka transfer edilmesi gerekiyor." raporunun gittiği de belirtildi.

YÜZDE 15 RİZESPOR'A!

Vedat Muriqi'nin transferinin tamamlanması durumunda, 3 milyon euroya transfer edilen Kosovalı oyuncudan elde edilecek karın yüzde 15'ini de Rizespor alacak.

Bu sezon Fenerbahçe'de 36 maça çıkan 26 yaşındaki oyuncu 17 gol atıp 7 asist yaptı. Süper Lig'de ise 32 maçta 15 gol ve 6 asistle oynadı. (Sporx)

YORUMLAR 4
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    bıktık yahu gideceksen git be muriqi
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Muro Fener in elinde paylamaya hazır bir bomba. Ne kadar çabuk elinden çıkarırsa o kadar iyi.
    Cevapla
  • erol 3 yıl önce Şikayet Et
    şu italyanların yaptığına bak.biz fazla gösterip limit sorununu aşmamız gerek.mame thiam sanıyormusunuz bedavadır.değil ama öyle göstermemiz lazım.
    Cevapla
  • ismail erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    hani 20 milyon euro neden 14.5 oldu şimdi
    Cevapla