Fenerbahçe dijitale damga vurdu!

Geçirdiği kötü sezonun ardından Süper Lig’i 7. sırada bitiren sarı lacivertli takım, dijital dünyaya ise damga vurdu.

Fenerbahçe dijitale damga vurdu!
Fenerbahçe dijitale damga vurdu!
GİRİŞ 01.08.2020 11:29 GÜNCELLEME 01.08.2020 11:29

Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu şampiyonu Medipol Başakşehir oldu. Tarihinde ilk kez şampiyon olan Medipol Başakşehir, geçmiş yıllarda son anda elinden kaçırdığı şampiyonluk kupasını bu kez müzesine götürmeyi başardı.

Futbol sahasında rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk ipini göğüsleyen Medipol Başakşehir, medyada gündeme gelme konusunda ise rakiplerinin gerisinde kaldı.

Brandsturk.com Türkiye’de 50 binden fazla kaynağı ve 2 milyardan fazla haberi analiz ederek Temmuz ayında haber platformlarında en çok konuşulan futbol kulüplerini belirledi.

Brandsturk.com Türkiye’de haberlere en çok konu olan futbol kulüpleri ile ilgili bir çalışma yaptı ve en çok haber konusu olan futbol kulüplerini listeledi.

Brandsturk.com’un Türkiye’de 50 binden fazla kaynağı ve 2 milyardan fazla haberi analiz ederek ortaya çıkardığı rapora göre tarihindeki ilk şampiyonluğunu yaşayan Medipol Başakşehir şampiyonluğunu ilan ettiği Temmuz ayında medyada gündeme gelme konusunda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Sivasspor ve Alanyaspor’un gerisinde kaldı. 

Brandsturk.com’un raporuna göre, Temmuz ayında en çok konuşulan takım Fenerbahçe oldu. Geçirdiği kötü sezonun ardından Süper Lig’i 7. sırada bitiren sarı lacivertli takım bu sürede 81.600 habere konu oldu. Bu haberler toplamda 357.4 milyon defa okundu. 

Önemli futbolcularının yaşadıkları sakatlıklardan dolayı ligin son bölümünde kötü performans göstererek ligi 6. sırada bitiren Galatasaray ise en çok konuşulan ikinci takım oldu. Sarı kırmızılı takım Temmuz ayında 74.200 habere konu oldu. Bu haberler toplamda 338 milyon defa okundu. 

Abdullah Avcı’nın ayrılmasından sonra takımın başına Sergen Yalçın’ı getiren ve bu süreçte başarılı bir grafik sergileyerek ligi 3. sırada bitirme başarısı gösteren Beşiktaş ise Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ardından en çok konuşulan üçüncü takım oldu. Siyah beyazlı takım Temmuz ayında 76.400 habere konu oldu. Bu haberler 257 milyon defa okundu.

Teknik direktör Ünal Karaman’la yollarını ayırdıktan sonra takımın başına eski futbolcusu Hüseyin Cimşir’i getiren Trabzonspor, son haftalarda gösterdiği kötü performans nedeniyle şampiyonluğu kıl payı elinden kaçırdı. Ligi 2. sırada bitiren bordo mavili takım Temmuz ayında 65.700 habere konu oldu ve bu haberler toplamda 184 milyon defa okundu.

Ligin ilk yarısında etkili performans göstererek adından sıkça bahsettiren ve ligi 4. sırada bitirme başarısı gösteren Sivasspor Temmuz ayında 33.100 habere konu oldu ve bu haberler toplamda 98.2 milyon defa okundu. Sivasspor’un ardından ligli 5. sırada bitiren Alanyaspor ise Temmuz ayında 28.100 habere konu oldu ve bu haberler toplamda 91 milyon defa okundu.

Abdullah Avcı ile uzun yıllar boyunca şampiyonluğu son anda elinden kaçıran Medipol Başakşehir, takımın başına Okan Buruk’un gelmesiyle rüyalarını süsleyen şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Lig sıralamasında birinci sırada yer alan Medipol Başakşehir, Temmuz ayında medyada en çok konuşulan takımlar arasında ise sekizinci sırada kendine yer buldu. Temmuz ayında 34.200 habere konu olan turuncu lacivertlilerin haberlerinin toplam okunma sayısı ise 85.4 milyon oldu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL