Ali Koç: İsmini vermek istemediğim bir G.Saraylı...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Divan Kurulu'nda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 27.04.2019 12:36 GÜNCELLEME 27.04.2019 16:37
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulunun olağan toplantısında konuştu.

Konuşmasına Can Bartu'yu anarak başlayan Ali Koç, Can Bartu'ya yakışır bir heykel yapmak için ilk yönetim kurulu toplantısında karar alacaklarını söyledi. Ali Koç futbolda ise, şu an istedikleri noktada olmadıklarını dile getirdi. 



Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde: 

"BİR G.SARAYLI 500 BİN TL BAĞIŞ YAPTI"

 

Başkan Ali Koç, sadece Fenerbahçelilerden değil Galatasaray ve Beşiktaşlılardan da bağış aldıklarını ifade ederek, "Detaylarını vermek istemiyorum, ismini de söylemeyeceğim ama bir Galatasaraylı 500 bin TL bağış yaptı. UEFA ile yaptığımız 3 yıllık anlaşma gereği en fazla 30 milyon euro açık hakkımız var, 31 Mayıs'a kadar ne kadar destek toplayabilirsek bunların hepsini gelir olarak yazdırabiliriz. Bizim UEFA'nın yaptırımlardan kurtulabilmemiz için (Men, transfer yasağı) taraftarımızın mali desteğine ihtiyacımız var.

CAN BARTU'NUN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ

Bugün önemli bir gün. Sapanca'da Türkiye Şampiyonası var kürekte. Kadınlar Voleybol maçımız var. Fenerbahçe- Trabzonspor maçımız var. O yüzden bugün fazla uzun tutmayacağız. Sizleri dinlemekten gurur duyuyorum, geçen sefer 6 saat buradaydık. İlk yönetim kurulu toplantımızda Can Bartu'nu heykelinin dikilmesi için görüşme yapacağız.

TRANSFER ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ

Ana yaramız, bizi en çok üzen futbola değinmek istiyorum. Tarihin en kötü ilk devresini geçirdiğimizi söylemiştim. İkinci devrenin  daha iyi olacağını söylemiştim, 5 nokta atışı transfer yaptığımızı söylemiştim. Ne yazık ki şu an istediğimiz noktada değiliz İlk yarıya göre daha iyi bir puan topladığımız söylenebilir ama hiçbir şey ifade etmiyor.

Alanyaspor maçından önce daha zor yenilen bir Fenerbahçe olduğunu söyleyebilirdim ancak o maç itibariyle bunu da söyleyemiyorum. Futbolcularımıza da söyledim, tarihe geçmek istemiyorlarsa bu kalan 5 maçı en iyi şekilde tamamlayacağız. İyi çalışıyoruz, taraftarımız iyi destek veriyor. Ama ne yazık ki şu an istediğimiz noktada değiliz. İkinci yarıda daha iyi olacağız demiştik, Sıralamada iyi bir yerde olup gençlerden yararlanmak istiyorduk. 5 maçımız kaldı. "Tarihe kötü geçmek istemiyorsanız, kendinize inanın, diğer kulüplere göre ödemeniz yapılıyor" dedik. 

Transfer çalışmaları yapıyoruz, birden fazla bölge için çalışmalar yapıyoruz, önemli olan önümüzdeki sezonun daha iyi yapılması ve mücadeleci bir takımı önümüzdeki aylarda kurmak. Bunun için görüşmeler yapılıyor, pozisyonlar belirlendi. Hocamızın tercihi doğrusunda iki-üç pozisyonda oynayabilecek oyuncular belirlendi.

"122 MİLYON EURO GİRDİ SAĞLADIK"

Birinci aşamayı gerçekleştirdik. Fenerbahçe'ye Türkiye tarihinde görüşmemiş bir hibe yapıldı. Küçük hissedarlarımız sermaye artışına katıldılar. Yeni sponsorluklarla 122 milyon Euro'luk girdi sağladık.

Yüzde 48 faizle faktoringler yapılmış. Bu insanlar bize de haciz işlemleri yaptı. Biz bunları 1 seneye kaydırdık, yüzde 22 faize indirdik. 42 milyon Euro, geçmiş dönemden kalan yükümlülükleri yerine getirdik. Keşke buraya gelip bunların doğru olmadığını söyleseler."

FENERBAHÇE BEKO BASKETBOL TAKIMI

"Tabii bu konuda önümüzdeki en büyük engel finansal fair play. Erkek basketbolda bir kez daha Final Four'dayız, üst üste 5. kez Final Four'a giden 2. takımız. Zor bir Zalgiris deplasmanından geldik. Ciddi sakatlıklarımız da oldu. Obradovic'i ve tüm kadroyu tek tek tebrik ediyorum. Her şeye rağmen Obradovic şapkadan tavşan çıkarmaya devam ediyor. Umarım İspanya'dan kupayı getiririz ama Efes'i de tebrik etmek istiyorum. Umarım, ilk kez iki Türk takımı Final Four'da yer alır."

BASKETBOLDA DA BÜTÇE AÇIĞI VAR

Anadolu Efes'e de başarılar diliyorum. Belki de tarihimizde ilk kez iki takımımız final fourda olacak. Ligde oynadığımız son 72 iç saha maçını da kazandık. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Erkek basketbol takımımızdaki açığımız, futbol takımımızdaki açığın yarısına eşit, bunu da buradan söylemek istiyorum.



BURHAN KARAÇAM: 242 MİLYON TL BAĞIŞ ALDIK

2017 senesinde 763 milyon gelir, 1 milyar 34 milyon TL olduğunu görüyorsunuz. Diğer giderleri ekleyerek 598 milyon TL civarı zarar var. Böyle bir yapının zarar etmemesi mümkün değil. Günü kurtarma amacıyla finans sağlanmış. 2018 yılında ilk 5 ay ve sonraki 7 ay olarak bakmalıyız. 1 milyar 429 milyon TL'ye gelir yükseldi. Başkanımızın da bağışlarıyla beraber toplam 242 milyon TL bağış aldık. 2018 senesine 82 milyon TL kara geçecektik. Geçmişten gelen borçlarla birlikte bu karı elde edemedik. Finansman giderimiz olmasa karda olacaktık.

YORUMLAR 53
  • gsli 5 yıl önce Şikayet Et
    gs li bu ayıp size yeter başımızın gözümüzün sadakası olsun
    Cevapla
  • millet 5 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray Fenerbahçe'ye sadaka mi verdi simdi
    Cevapla
  • Bedek 5 yıl önce Şikayet Et
    Yok fenerli olmak için bedel ödemiştir.
    Cevapla
  • fenerli 5 yıl önce Şikayet Et
    İstifa et bıktık senden aziz yıldırım senden özür dilerim
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Rezalet bir yönetim var ortada. Ali Koç hemen istifa etmeli. Hem para yok diyor hem heykel dikeceğiz diyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Stada Can Bartu'nun adını verin heykel dikmenize gerek yok.
    Cevapla
  • Polat 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne hallere düştü koca çınar Fener bide övünerek anlatıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle