Ali Şen'den flaş sözler! "Yarın gönderilmeli"

Fenerbahçe'nin efsane başkanlarından Ali Şen, Sportif Direktör Damien Comolli'yle acil bir şekilde yolların ayrılması gerektiğini söyledi. Ali Şen ayrıca Slimani için de ısrar edilmemeli ve gönderilmeli diye konuştu.

Ali Şen'den flaş sözler! "Yarın gönderilmeli"
Ali Şen'den flaş sözler! "Yarın gönderilmeli"
GİRİŞ 29.01.2019 13:00 GÜNCELLEME 29.01.2019 13:05
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış


Mehmet Can Belören / Haber7

Eski Başkan Ali Şen, tarihinin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe hakkında Haber7.com'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Sorularımıza içtenlikle cevap veren Efsane Başkan, Ali Koç'la 3 gündür devamlı konuştuklarını, bugün birlikte Samandıra tesislerine gideceklerini belirtti.

Yeni Malatyaspor maçıyla birlikte 7 yıl sonra ilk kez Kadıköy'de maç izleyen eski Fenerbahçe Başkanı Ali Şen, "Fenerbahçe taraftarı, 3 yıldız futbolcunun görevini yapıyor. Tarih boyunca da hep böyle olmuştur. Dün akşam çok önemli bir maçta yine görevlerini yaptılar, tüm stadı doldurdular, onlara ne kadar teşekkür etsek azdır." dedi.

"COMOLLİ YARIN GÖNDERİLMELİ"

'Sportif Direktör Damien Comolli'yle gelecek sezon yola devam edilmeli mi' sorusuna cevap veren Ali Şen, Comolli'yle yarından itibaren yolların ayrılması gerektiğini söyledi. Comolli hakkındaki sözlerine devam eden Ali Şen, "Tabi ki bu başkanın bileceği bir iş. Onu göreve getiren kendisidir. Fakat bu durum psikolojik yönden insanları rahatsız ediyor. İşler daha da kötü giderse Comolli'nin gitmesi de bir fayda sağlamaz." diye konuştu.

"SPORTİF DİREKTÖR TÜRK OLMALI"

Ayrıca kulüplerdeki sportif direktörlük yapısıyla ilgili açıklamalarda bulunun Ali Şen, "40 yıldır sportif direktörlük konumu tartışılır. Bu tanımı Türkiye'de ilk kez ben yaptım ve uyguladım. Önce rahmetli Necdet Niş'i ardından Rıdvan Dilmen'i göreve getirdim. Çok da kararlıydık ama işler yolunda gitmedi. O zaman daha erken olduğunu konuştuk ve yollarımızı ayırdık. Sportif direktör kulüpte olabilir ama Türkiye'yi iyi bilen Süper Lig için tecrübeli bir isim olmalı. Bu yüzden yabancı bir sportif direktörün Türkiye şartlarında başarılı olması zor." dedi.

Transferler konusunda konuşan Ali Şen az ve öz transfer yapılması gerektiğini belirterek "Futbolun yazılı olmayan kuralları vardır. Fenerbahçe'de 2 kez başkanlık yaptım ve 2 kez şampiyon olduk. Her ikisinde de 11 futbolcu transfer ettim. Çok futbolcu almak, toplama bir takım oluşturmak doğru değil. Bunu başkanlık dönemimde en iyi ben ispat ettim. Aldığımız futbolcuların bir çoğu fayda sağlamadı. Nokta atışı transfer yapmak daha önemli." dedi.

"SLIMANI'YLE DEVAM EDİLMEMELİ"

Performansıyla ilgili ağır eleştirilere maruz kalan Islam Slimani'yle ilgili açıklamalarda bulunan Ali Şen, "Slimani transferi tutmadı. Her transfer tutacak diye bir şey yok. Daha önceki kariyeri gayet iyiydi ama Fenerbahçe'de başarılı olamadı, ısrar etmemek lazım. Slimani öz güvenini kaybetti. Benim fikrim Slimani'yle artık devam edilmemeli. Onun durumuna da üzülüyorum. Bundan sonraki kariyerinde başarılı olacağına inanıyorum ama Fenerbahçe'den gitmeli." diye konuştu.

Takım hakkındaki sözlerine devam eden Ali Şen, "Aslında sadece Slimani değil onun dışından da Fenerbahçe'den ayrılması gereken epey isim var. Ama adlarını söyleyip zor duruma sokmak istemiyorum. Takımın hali ortada." dedi.

AZİZ YILDIRIM NEDEN KONUŞMUYOR?

Aziz Yıldırım'ın suskunluğu hakkındaki soruya cevap veren Ali Şen, "Açıkçası bu onun bileceği bir iş. Aziz Yıldırım kendi başkanlığı döneminde çok iyi çalışmıştır. Çok iyi transferler yapmıştır. Ali Koç'la 5 yıl beraber çalıştılar. Aralarında şu an nasıl bir diyalog var bilmiyorum. Aziz Yıldırım'la bu süreçte hiç konuşmadım." dedi.

YORUMLAR 26
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Alişen senin dönemin bitti, sen bir geri dur, işi bilenler yorum yapsın, sen gece alemlerine devam et.
    Cevapla
  • Dna 5 yıl önce Şikayet Et
    Ali şen iyidir efsane başkandır asla fenerin hakkını onun zamanında kimse yemedi yiyemez ama Ali şenin Aykut ve oğuzu Aziz yıldırımın Gökhan ve caneri gönderdikten sonra bu takım hiç düzen tutmadı fener ne çektiyse başkanlardan ve grublardan çekti
    Cevapla
  • Bilal 5 yıl önce Şikayet Et
    Ali seni tanıyordum sadece comoli transfer yaparken doğru kişiyi secmedi bu yüzden gitmeli futbolcularda var 7 kişi gönderilmelidir
    Cevapla
  • fb düşer 5 yıl önce Şikayet Et
    fb küme düşecek. ersun yanalın gittiği takımda 7 sene ot bitmez. bunu bir yere yazın.
    Cevapla
  • Hakan Günver 5 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce bu adamları takıma dolduran Ali Koç istifa etmeli. Fenerbahçe Kongresi Ali Koç hakkında gerekli adımları atmalı artık yoksa takım mahvolacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle