Ayew'den itiraf! 'Şu anki performansım...'

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Andre Ayew, Antalya kampında bir basın toplantısı düzenledi.

Ayew'den itiraf! 'Şu anki performansım...'
Ayew'den itiraf! 'Şu anki performansım...'
GİRİŞ 06.01.2019 14:12 GÜNCELLEME 06.01.2019 20:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sözlerine takım ve kamp dönemiyle başlayan Ayew sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

"Antalya kampımız çok iyi gidiyor ve bizim için yeni bir dönem başlıyor önce kendimiz sonra bu kulübü sevenler ve taraftarımız için çalışıyoruz daha iyi bir noktaya gelebilmek için çalışıyoruz umarım herkes için güzel bir yıl olur."

"Önemli olan içinde bulunduğumuz durum Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu durum benim kişisel planlamamdan daha önemli. Burayı seviyorum, kulübümü seviyorum burada bulunmaktan mutluyum. Fenerbahçe'de olduğum sürece durumumuzu daha iyi bir yere taşımaya çalışacağım şu anki performansım en iyi o performansım değil, daha iyi olacağım, bunu için çalışıyorum."

 

 

Kiralık olarak söyleniyorum ama kiralık veya değil ben şu an bu formayı giyiyorum ve buranın bir parçasıyım önemli olan kiralık olmam değil bu formayı giymem. Gelecekte ne olur bilmemem ama burayı seviyorum. Futbol bir takım oyunu. Ben de burada gidişatı belirleyen oyuncu olmak istiyorum, gol atıp asist yapmak için buradayım. Ligi tanıdım fizik olarak daha iyi durumdayım sezon öncesine kamp dönemine göre daha fazla çalışma fırsatım oldu. İnanıyorum ki ikinci yarı bizim için daha iyi olacak.

Yeni bir hocamız var bu kulübü tanıyan bir hoca, burada şampiyonluk yaşamış bir hoca. Ersun Yanal'ın kariyerini inceledim genç yaşta hocalığa başlayan biri, milli takım çalıştırmış bir isim. Geldiği takımları kötü durumdan kurtarmış olduğunu da öğrendim. Geldiği ilk hafta fazla oyuncularla ilişkiler kuramadı fakat sonrasında oyun anlayışını ve bizden beklentilerini çok net bir şekilde anladım. Hocamız oyuncularla yakın ilişkiler kuruyor önceki hocalarımızdan çok farklı bu ligde bizi yukarıya çıkartabilecek bir tecrübeye sahip."

Cocu ve Koeman hakkındaki soruya ise şu yanıtı verdi:

"Cocu çok iyi bir hocaydı fakat Türkiye farklı bir yer daha önce başarılı bir hocaydı ve başarılı olmaya devam edece ama Türkiye çok başka bir yer.

Koeman ve Cocu benzer hocalar. Koeman'la da puanlar kazandık fakat Türkiye çok farklı bir yer ve o da bunda etkilendi."

Son 6 ayda 3 farklı hoca ile çalışmalarının nasıl olduğunun sorulması üzerine Ayew; 

"Son 6 ayda 3 hocayla çalışmak kötü bir durum ama demek ki biz de görevimizi tam olarak yerine getirememişiz" dedi.

SLİMANİ VE LİG DEĞERLENDİRMESİ

"Slimani'nin geçmişini ve kalitesi belli olan bir isim Sporting'de ve Milli takımda neler yaptığın biliyoruz ama futbolda bu bazen böyle dönemler olabiliyor ben de biliyorum nasıl bir histe olduğunu. Slimani golle yaşayan bir oyuncu takım olarak bizim onuna yeteri kadar pas atmamız gerekiyor ve bizim için önemli bir oyuncu o da kendiini daha ileriye taşımak istiyor İslam sahaya çıktığında yüzde yüzünü veriyor koşuyor mücadele ediyor, biz ona güveniyoruz. ikinci yarıda daha iyi bir Slimani olacak." dedi.

Türkiye ligi tamamen farklı ve hızlı bir şekilde analiz etmeniz lazım. Küçük anların ve kafalarda neler yaşadığınızı kıymetli olduğu lig. Baskı yapmaktan, rakibin üstüne gitmekten korkmadığı bir yer. Diğer liglerde taktik planlar daha ortada oluyor. Fransa'dan daha fiziksel oynan bir lig burası. Fiziksel durumların ön plana çıktığı, son ana kadar mücadele ettiği ve her fırsatı bulduklarında o koşuları yapan bir lig. En önemli şey bu ligde gol yememek. Maçın sonlarına kadar gol yememe durumunu engellemeniz lazım. Takımlar son ana kadar mücadele ediyor."

YORUMLAR 1
  • Portakal 5 yıl önce Şikayet Et
    Orda kal ayew :))))
    Cevapla