Valbuena ve Soldado gerçekleri!

Fenerbahçe'de Mathieu Valbuena'nın 25, Roberto Soldado'nun ise 20 maça çıkması halinde sezon sonu bitecek olan sözleşmeleri otomatik olarak 1 yıl daha uzayacak. Fenerbahçe yönetimi de iki oyuncu konusunda bu nedenle tedbirli davranıyor.

Valbuena ve Soldado gerçekleri!
Valbuena ve Soldado gerçekleri!
GİRİŞ 23.10.2018 09:51 GÜNCELLEME 23.10.2018 09:51
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış


Fenerbahçe'de Sivasspor maçına kadar Soldado, ligin ilk maçlarından sonra ise Valbuena'nın neden oynatılmadığı kamuoyunun cevabını en çok merak ettiği soruydu. Slimani'nin sakatlığında Roberto Soldado'ya ilk 11'de şans verilirken, Mathieu Valbuena 0-0 giden mücadelede ısınmaya dahi gönderilmedi. İki oyuncunun az oynatılmasındaki ana sebebin sözleşmelerindeki maddeler olduğu ortaya çıktı.

YILLIK MALİYETLERİ HAYLİ YÜKSEK

Her iki oyuncunun da sözleşmeleri sezon sonu bitiyor. Ama iki oyuncunun sözleşmelerindeki 1 yıllık opsiyon Fenerbahçe futbol yönetimini tedbirli davranmaya itiyor. Soldado, bu sezon 20 maç oynarsa sözleşmesi otomatikman 1 yıl uzuyor. Valbuena ise 25 maçta forma giyerse aynı şekilde 1 yıl lık sözleşmeye daha sahip oluyor. Soldado sözleşmesindeki ekstralarla yılda yaklaşık 4 milyon Euro kazanıyor. Valbuena'da bu ücret; yıllık 3.5 milyon Euro civarında...

Ligde 5, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 2, toplamda 7 maça çıkan ve Avrupa Ligi kadrosunda bulunmayan İspanyol golcü, 13 resmi karşılaşma sonrası 1 yıllık sözleşmeye hak kazanacak.

Bu sezon 3 lig, 2 Şampiyonlar Ligi ön eleme ve 1 Avrupa Ligi olmak üzere 6 maça çıktı. Fransız oyuncu, sezon sonuna kadar 19 resmi maça daha çıkarsa sözleşmesi bir yıl uzuyor.

YORUMLAR 10
  • aksarylı 5 yıl önce Şikayet Et
    böyle sözleşmemi olur adamları getirmek için her yolu yapıyorlarmış demekki
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    en iyi 2 oyuncunun sözleşmesinin uzamasının ne mahsuru var. sırf bu yüzden kalitesiz, hücum yapmayı, çalım atmayı bilmeyen futbolcularla oynayıp puan kaybetmek çok mu akıllıca?
    Cevapla
  • IRON AMO 5 yıl önce Şikayet Et
    en tuhaf pazarlıkları bizim yöneticiler yapar. bu ne ya?
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    böyle sözleşme yapan yönetici basiretli değildir. Ortada başarı varsa yap başarı yoksa yapma...
    Cevapla
  • Aziz yıldım 5 yıl önce Şikayet Et
    Soldado dedi ya korkmayın oynatın birşey talep etmem diye. İmza al oynat. Satark n para etsin. Böyle yedekte ne topçu ne takım kazanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle