F.Bahçe'de kongrenin ilk günü böyle geçti

Fenerbahçe Olağan Genel Kurulu'nda Aziz Yıldırım ile Ali Koç'un yarışma heyecanı ilk gün yapılan konuşmalarla başladı. İlk gün sona erdi.

GİRİŞ 02.06.2018 10:30 GÜNCELLEME 02.06.2018 18:28
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu bugün başladı.

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen tarihi kongrede mevcut başkan Aziz Yıldırım ile eski yöneticilerden Ali Koç, başkanlık için yarışıyor.

 

 

Kulüp tarihinde ilk kez statta düzenlenecek kongreye rekor katılım bekleniyor. Genel kurulda, aidatını yatıran 25 bin 650 üye oy kullanabilecek.

İlk günde yaşananlardan satır başları şu şekilde:

*Fenerbahçeli Kongre Üyesi: "Bursaspor'da topa öküz gibi vuran Ozan Tufan, Fenerbahçe'de topu tepemiyor bile! 10 liraya aldığınız adamı sonra 2 liraya takasla göndermeye çalışıyoruz. Fenerbahçe'deki stres bize kaybettiriyor. Sürekli final kaybediyoruz."

* Resai Ersoy: "Küçük oğlum 'Baba bizde neden 4 yıldız yok?' diyor. Tabii küçük olduğu için 'Cimbom' diyemiyor, 'Cincon' diyor. Keşke bu sene 4. yıldızı takabilseydik."

Ali Şen: "Aziz Yıldırım'ın gönlünde bile Ali Koç adaylığını biliyorum."

Ali Şen: "Sevgili Vefa, bu stadın Doğu'su neresi?"
Vefa Küçük: "Başkanım siz Doğu neresi diyorsanız orasıdır..."
Ali Şen (Gülerek): "Görüyorsunuz, işte Fenerbahçe'de demokrasi bu"

Ali Şen: "Tarihi bir kongre yaşıyoruz. Öyle bir kongre yapıyoruz ki New York Times'a haber oluyor. Aziz Yıldırım'ın yaptığı hizmetleri hep takdirle karşıladım. Benim bir rüyam vardı. Türkiye'deki büyük ailelerinin çocuklarının kulüpte görev almaları. Bir gün Ali Koç gelecek, Fenerbahçe başkanlığına aday olacak... Bu rüyaların ötesinde. Ali Koç'un aday olması Fenerbahçe'nin şansı olduğu kadar Türk futbolunun da şansıdır."

* Konuşma sırasının Ali Şen'e gelmesinin üzerine statta alkış sesleri yükseldi. Ali Şen, kongre üyelerini alkışlayarak kürsüye çıktı.

Fenerbahçe SK Olağan Genel Kurulu'nda renk seçimi yapıldı:

Aziz Yıldırım - SARI
Ali Koç - BEYAZ

Aziz Yıldırım'ın listesi

Mithat Yenigün, Mehmet Kocadon, Nihat Özbağı, Mahmut Uslu, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Ömer Temelli, Önder Fırat, Ozan Balaban, Ahmet Özokur, Fatih Öztürk, Selim Kosif, Ahmet Ketenci, Metin Doğan

Ali Koç'un listesi

Semih Özsoy, Nevres Erol Bilecik, Mehmet Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Şaban Erdikler, Mustafa Tankut Turnaoğlu, Fethi Pekin, Metin Şen, Turhan Şahin, Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komşuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ömer Okan, Burak Çağlan Kızılhan

* Fenerbahçe Olağan Genel Kurulu için stada gelen başkan adayları tezahüratlarla karşılandı. İlk olarak Ali Koç giriş yaparken, sonrasında Aziz Yıldırım tribüne geldi. İki başkan adayı da üyeler tarafından alkışlar ve tezahüratlar ile karşılandı.

* Fenerbahçe'nin Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Divan Başkanlığına oy birliği ile Vefa Küçük seçildi.

* Vefa Küçük: "Başkan adaylarının konuşmalarında bir süre kısıtı yoktur. Diledikleri kadar konuşma haklarına sahipler. Konuşmaları sırasında bir başkan adayı, diğerine sataşma diye addedeceğimiz bir şey yaparsa diğer adaya da cevap hakkı vereceğiz. Gözlemcilerin ve medyanın huzurunda aleni, şeffaf ve adil bir kongre sürecini tamamlayacağız inşallah."

* Şekip Mosturoğlu: "Şampiyonlar Ligi'nde yeni statüye göre Fenerbahçe Futbol Takımı'nın gruplara kalacağına inancımız tamdır. Fenerbahçe Kulübü hiçbir zaman bir sermaye grubuna ait olmayacaktır. Fenerbahçe olarak Avrupalı bir futbol adamı ile birlikte altyapı konusunda Türkiye'nin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz."

KONGREDE GERGİN ANLAR

* Kongre üyesi Suat Müftüoğlu: "Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu Ali Koç önlemiş. Böyle bir şey olabilir mi? Sahaya top oynamak için Ali Koç mu çıktı?"

* Fenerbahçe'nin tarihi kongresinde Suat Müftüoğlu'nun konuşma yaptığı sırada gergin anlar başladı! Suat Müftüoğlu kürsüden tribündeki kongre üyelerine; "Ben burada konuşuyorum, yüreğiniz yetiyorsa gelin burada cevap verin."

* Kongrede Haluk Burcuoğlu'nun "2 ay önce takıma tribünlerden küfürler edildi" sözleri üzerine yeniden gerginlik yaşandı. Tepkiler üzerine Haluk Burcuoğlu konuşmasını sonlandırdı.

* Tribünlerden sert tepki: "Taraftara kimse güruh diyemez!"

* Vefa Küçük: "Yeter artık susun! Burası tribün değil, Genel Kurul"

* Vefa Küçük: Bana gelen bilgiyi aktarıyorum. Dışarıda yandaki okulda sınava giren öğrencilerin velileri bizi protesto etmeye başlamış. Rica ediyorum sınav bitene kadar sessizlik içinde olalım.

* Sabah saatlerinde başlayan kongreye 13:30'a kadar ara verildi. 

* 13:30'da kongre yeniden başladı! Vefa Küçük: "Arkadaşlar yandaki lisede sınav bitti, istediğiniz gibi bağırmakta serbestsiniz."

Kongre üyeleri: "Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon."

1. gün

Genel kurul için ilk olarak Başkanlık Divanı seçimi yapılacak.

Tüzük gereği iki aday, 200 üyenin imza attığı başvuru dilekçelerini verecek.

Yönetim kurulu ile denetim kurulu faaliyet raporları okunacak.

Yönetimin mali ve idari yönden ibra oylaması yapılacak.

Önce adaylar Ali Koç ve Aziz Yıldırım, sonra dileyen üyeler konuşma yapacak.

2. gün

Adaylar, yönetim kurulu ve diğer kurul listelerini açıklayacak.

Saat 10.00’dan itibaren oy verme işlemi başlayacak.

Saat 17.00’de bu işlem bitecek ancak sıraya giren kişiler oy verebilecek.

Verilecek bir işaretle, tüm sandıklar aynı anda açılacak.

Günün sonunda genel kurul divanı, Fenerbahçe’nin yeni başkanını açıklayacak.

YORUMLAR 36
  • Samii 5 yıl önce Şikayet Et
    Aziz başkanın arkasında 25 milyon gs li var. Fb lilerin yarısıda desteklese 40 milyon taraftar demektir.
    Cevapla
  • bilge 5 yıl önce Şikayet Et
    Hasan Doğan'ın konuşmasınıda paylaşsaydınız
    Cevapla
  • metin 5 yıl önce Şikayet Et
    aziz yıldırım iyi mi olur hayır ama koç ailesini hiçbir zaman istemem bu sebebden aziz yıldırım
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları takibedenlerin dikkatinden kaçmamıştır fb ve fb liler hakkında olumsuz yazanların fb nin iyiliğini istemeyen başka takımların taraftarı oldukları.Gezici hainlere binasını açan ali koç da hainlik yapmıştır.Hainlik yapan kişiliksizdir.Hainlik yapana kişilikli diyen de hain olsa gerek.Hainlerin belirttiklerine kimse itibar etmiyor.Boşuna çabalıyorlar.Ancak kendilerini kandırıyorlar.Koçlar,dolayısıyla Ali koç da sadece gezi vb. gibi şeylere faydalıdır o da bina vs. mülk ve gayri mülkleri ile,o da kısıtlı olarak.Nakit koklatmazlar, varsa senden sağmaya bakarlar.O'nu destekleyenler de fb.li görünen ,fb.nin kötülüğü nü isteyenlerdir.
    Cevapla
  • alim 5 yıl önce Şikayet Et
    Redai Ersoy Bey korkmayın gelecek yıl CİM BOM demesinide öğrenir çocuğunuz hemde CİM BOM BOM diyerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle