Fransız gazete, o hata için özür diledi!

Fenerbahçe, L'Equipe'in 2010/11 sezonunda yaptığı hata için düzeltme geçip özür dilediğini açıkladı.

Fransız gazete, o hata için özür diledi!
Fransız gazete, o hata için özür diledi!
GİRİŞ 11.08.2017 15:52 GÜNCELLEME 11.08.2017 15:52
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'de Fransa kökenli oyuncuların sayısının artması ve Fransa'daki beIN Sports kanalında haftada 4 maçın canlı olarak yayınlanacak olması, Türk Futbolu'na olan ilgiyi katladı.

Fransızların prestijli gazetelerinden L'Equipe, Süper Lig'in başlamasına sayılı günler kala tam 2 sayfasını Spor Toto Süper Lig'e ayırdı.

Daha önce Ligue 1'de forma giymiş futbolcular, Fransız yıldızlar, tüm dünyanın dikkatini çeken 'Come to Beşiktaş' sloganı ve Medipol Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi yürüyüşü, L'Equipe'in parmak bastığı noktalardan sadece bazıları...

Ancak yapılan Süper Lig analizinin küçük bir bölümünde verilen detay, ortalığı ayağa kaldırdı.

Şampiyonlar rehberinde, Türkiye'de son 10 yılın şampiyonları gösterilirken, 2010-2011 sezonu şampiyonu olarak Trabzonspor gösterildi.

3 Temmuz 2011'de başlayan şike davası sürecine karşın, Türkiye Futbol Federasyonu 2010-2011 şampiyonu olarak Fenerbahçe'yi tescil etmişti. 

DÜZELTME GEÇİP ÖZÜR DİLEDİLER

Bu hatanın ardından L'Equipe, bugünkü sayısında konuyla ilgili düzeltme geçip Fenerbahçe camiasından özür diledi. Fenerbahçe bu konu hakkında L'Equipe'e teşekkür mesajı yayınladı.

Fransa’nın önde gelen spor gazetelerinden L’Equipe’in dünkü sayısında, Spor Toto Süper Lig ile ilgili bir araştırma yazısı yer almış ve son 10 yılın şampiyonlarının gösterildiği tabloda kritik bir hataya imza atılmıştır.

Gazete, 2010-2011 futbol sezonunun şampiyonunu yanlış yazmıştır.

Ancak, L’Equipe Gazetesi yapılan bu hata nedeniyle bugünkü sayısında bir düzeltme ve özür metni yayınlamıştır.

Yayınlanan metinde, “Dünkü sayımızda yer alan ‘Türkiye'nin son 10 şampiyonu listesinde’ bir hata yapılmıştır. Süper Lig’de 2010-2011 sezonunun şampiyonluğunu kazanan takım, Trabzonspor değil, Fenerbahçe’dir. Hem okuyucularımızdan hem de Fenerbahçe Spor Kulübü'nden çok özür dileriz” ifadeleri kullanılarak, yapılan hata düzeltilmiştir.

L’Equipe Gazetesi'ne sağ duyulu yaklaşımı nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

YORUMLAR 63
  • crm 6 yıl önce Şikayet Et
    neyin düzeltmesi kardeşim. 2010/11 sezonu şampiyonu TRABZONSPOR'dur. UEFA Şampiyonlar ligine kimi davet etti.kendinizi avutmayın. fb nin baskılarından korkan "KORKAK" tff tescilleyemedi, fakat gerçeği UEFA tescillemiştir. geçin boş uydurmaları,
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    maçlar sadece Fransa'da değil ayrıca tüm Afrika'da yayınlanıyor. TFF ve taraftarlar seyircisiz maç oynanmaması için elinden geleni yapsın. marka değerimizi düşürmeyin. Afrika'da maç başladı mı herkes ekran başına geçiyor. kadınlar bile forma giyiyor.
    Cevapla
  • arslan 6 yıl önce Şikayet Et
    hata neymiş. şampiyonlar ligine trabzonspor katılmadı mı?
    Cevapla
  • 1071 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek olanda bu zaten
    Cevapla
  • kürşat 6 yıl önce Şikayet Et
    şampiyonlar ligine kim gitti o sene gerisi hikaye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle