Luis Nani: Fenerbahçe sayesinde...

Luis Nani, zorlu geçen Manchester United macerasından sonra Sarı-lacivertli forma sayesinde kendini tekrardan bulduğunu açıkladı.

Luis Nani: Fenerbahçe sayesinde...
Luis Nani: Fenerbahçe sayesinde...
GİRİŞ 19.08.2016 14:03 GÜNCELLEME 19.08.2016 14:03

Türkiye'ye gelmeden önce Premier Lig ekiplerinden United'da forma giyen Nani bu deneyimini, "Hayatımın en güzel zamanları olabilirdi, ancak en kötüsü oldu" cümlesiyle ifade etti.

David Moyes döneminin Manchester'ında pek forma şansı bulamayan Portekizli, 2013-14 döneminde sadece 7 kez lig maçına çıkabildi. Ardından Moyes'un yerine Louis van Gaal getirildiğinde işler 29 yaşındaki forvet için daha da zorlaştı.

"Asla ilk tercih olamazsın"

Hollandalı teknik adamla yaptığı görüşmeyi anlatan Nani, "Bana ilk 11 için mücadele edersem iyi olacağını, ancak asla ilk tercihi olmayacağımı belki ikinci tercihi bile olamayacağımı söyledi. Ben ise bu takım için oldukça önemli bir yerim olduğunu ve buraya yıllarımı verdiğimi söyledim. Karar verebilme hakkım olmalı, her oyuna ilk 11'de çıkmak istediğimi söyledim" dedi.

Ardından tek sezonluğuna eski kulübü Sporting Lizbon'a kiralık olarak dönen Nani, geçen sene Fenerbahçe ile anlaştı. İngiltere defterini kapatırken ardında birçok söylenti bıraktı. İnsanlar United'da yedek olarak kalan birinin artık tercih edilmeyeceğini, ve bu tür futbolcuların iyi yerlere gelebilmesinin çok zor olduğunu düşünüyordu. Ancak Nani Türkiye'de geçirdiği bir sezonun ardından küllerinden yeniden doğdu. Forvet hattında kendisine büyük misyon yüklenen Nani, ülkesini EURO 2016'da da en iyi şekilde temsil ederek takım arkadaşları ile birlikte Portekiz'e Avrupa Kupası'nı getirdi.

La Liga için sabırsız

La Liga ekiplerinden Valencia'yla anlaşan futbolcu, böylelikle kendisi hakkında oluşan önyargıyı yıktı ve 29 yaşında İspanyol Ligi'nin en başarılı takımlarından birinde forma giymek üzere Endülüs ekibin yolunu tuttu.

Ligin başlayacağı bugünde çok heyecanlı olduğu aktarılan Nani, Valencia formasıyla ilk sınavını Pazartesi akşamı Las Palmas'a karşı verecek.