Menajeri Selçuk-F.Bahçe gerçeğini açıkladı!

Selçuk İnan'ın menajeri Batur Altıparmak yıldız futbolcunun 3 Temmuz'u bildiği için Galatasaray'a imza attığı iddialarını yalanladı.

Menajeri Selçuk-F.Bahçe gerçeğini açıkladı!
Menajeri Selçuk-F.Bahçe gerçeğini açıkladı!
GİRİŞ 19.02.2016 09:34 GÜNCELLEME 19.02.2016 09:34

Türkiye'nin en önemli menajerlerinden Batur Altıparmak, ülkemize gelen yabancı ve gurbetçi oyuncularla ilgili yaptığı araştırmanın ilginç sonuçlarını paylaştı.

2013-14 sezonda Türkiye’ye 76’sı yabancı, 24’ü gurbetçi olmak üzere 100 oyuncu geldi diyen Batur Altıparmak “Sonraki sene bu oyuncunun 44 tanesi ayrılmış. 2014-15 sezonda 76 oyuncu gelmiş. 26’sı ayrılmış. Bu sezon ise 88 futbolcu gelmiş. Bakalım kaçı gidecek?

Ama asıl sorun PTT 1. Lig’de. Çünkü eskiden 8-10 takım oyuncuların paralarını gecikme olsa da ödeyebiliyordu. Son dönemde 14’e yakın kulüp ödeme yapamıyor.

SORUN DERNEKLER YASASI

PTT’de olduğu gibi Süper Lig’de de futbolcularına ödemeleri zamanında yapamayan hatta hiç ödeyemeyen kulüplerimiz var. 

Baktığımızda kulüplerimizden 2-3 tanesi hariç UEFA’nın mali fair play uygulamasından dolayı Avrupa kupalarına katılamaz. Aslında bu sorunlar ‘Dernekler Yasası’ndan kaynaklanıyor. Kulüp başkanı ve yöneticileri sorumluluk üstlenmiyor. Yönetim, attıkları imzalardan sorumlu olmalı. Ben nasıl şirketimde imza atarak sorumlu isem, kulüplerde de böyle olmalı.

ÇEVRELERİNDE VAMPİRLER VAR

Türkiye’de menajerlik ücretinin yüzde 5 ile 10 arasında olduğunu belirten Altıparmak genç oyuncuların menajerliği için ise şu ifadeleri kullandı: “Gençler sabırsız. 18 yaşında her şey olsun istiyorlar. Futbolculuktan önceki arkadaşları gerçek dostları. Onlardan korkmasınlar. Fakat sonraki sanal arkadaşlıklardan uzak durmalılar. Vampir gibi insanlar var çevrelerinde.”

İLKAY DORTMUND’LA UZATMAYACAK

Borussia Dortmund’un Türk asıllı Alman yıldızı İlkay Gündoğan, Alman temsilcisinin sözleşme uzatma teklifini reddetti. Bild gazetesinin iddiasına göre 25 yaşındaki yıldız 2017 yılında bitecek sözleşmesini yenilemeyecek. İlkay’ın, Manchester City, Liverpool, Arsenal ve Juventus’un kendisine artan ilgileri nedeniyle böyle bir karar aldığı belirtildi.

CANER VE TOPAL’DA SORUN OLMAZ

Caner Erkin ve Mehmet Topal’ın sözleşmeleriyle alakalı da konuşan Altıparmak “2 sene önce de böyleydi. Nisan sonuna kadar görüşme olmaz ise Avrupa Şampiyonası sonrasını bekleme durumumuz olabilir. Ama ben çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum” dedi. 

OYUNCULARIMIZ AVRUPA’YA GİTMELİ

Türkiye’de transfer piyasasını 3 büyük kulübün ekonomik ve maddi seviyesinin belirlediğini belirten Batur Altıparmak “Eğer maddi olarak aynı seviyedelerse fiyatlar yükseliyor. Türk futbolcular Avrupa’ya gitmeli. Böylece futbolumuz yükselir” dedi.

SELÇUK’UN 3 TEMMUZ’U BİLDİĞİ YALAN

Selçuk İnan’ın 3 Temmuz öncesinde Fenerbahçe ile konuştuğunu ve operasyonu duyduktan sonraGalatasaray’ı seçtiği iddialarını yalanlayan Altıparmak, oyuncusunun aldığı ücretin yüksek olduğu eleştirileri için ise “Bunların sebebi biz miyiz? Sonuçta anlaşma yaparken kimseyi zorlamıyoruz. Sadece bu oyuncular üzerinden gitmek yanlış olur. Genel olarak benim söylemek istediğim şey ise kulüplerimiz 1 liraya alıp 7 liraya satmalı. Oyuncunun da gelen teklifte aklı kalmamalı” dedi.