Pereira: Hedefimiz kesinlikle 3 puan

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ajax ile zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, ''Hedefimiz kesinlikle 3 puan'' dedi.

Pereira: Hedefimiz kesinlikle 3 puan
Pereira: Hedefimiz kesinlikle 3 puan
GİRİŞ 05.11.2015 01:23 GÜNCELLEME 05.11.2015 01:23

Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu dördüncü maçında yarın deplasmanda Hollanda temsilcisi Ajax ile oynayacakları maçtan önce futbolcu Josef de Souza ile Amsterdam Arena Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Maçın birbirini iyi tanıyan iki takımın mücadelesi şeklinde geçeceğini kaydeden Pereira, Hollanda’da güzel bir gösteri sunmak istediklerini ifade etti.

Amsterdam’da kendilerini bekleyen zorlukların bilincinde olduklarına işaret eden Pereira, şunları söyledi:

"Bu takımlar, 2 hafta önce de karşılaştı. Her iki takım da taktik açıdan ne yapmaları gerektiğini bilen ekipler. Ajax’ın ne yapacağını ve bizi burada neyin beklediğini, karşımıza çıkacak zorlukları çok iyi biliyoruz. Ajax’ın hangi dakika ne yapacağını biliyoruz. Maç içinde yapılabilecek anlık hata, sonuca etki edecektir. Güzel bir gösteri ortaya koyarak galip gelmek istiyoruz. Beklentim 3 puan ve galibiyet. Galibiyet Avrupa Ligi'nde yolumuza devam etmek için çok önemli."

Portekizli teknik adam, "beraberlikle ayrılmaları halinde bunun kendisini üzüp üzmeyeceği" yönündeki bir soruya, "Çok iyi oynar, çok fırsat bulur, o fırsatlardan yararlanamazsak ve maçtan galip ayrılmazsak bu durumda üzülürüz. Fakat bizim üstümüze çok gelirlerse bizi çok zorlarlarsa ve bu şekilde berabere kalırsak o zaman farklı olur. Bu yarınki maçın gidişatına bağlı. Hedefimiz kesinlikle 3 puan ve maça sadece bu düşünceyle çıkacağız" yanıtını verdi.

Ajax’ın genç futbolculardan kurulu bir ekip olduğuna da dikkati çeken Pereira, Robin van Persie'nin yarın oynaması halinde tecrübesiyle kendilerine katkı yapabileceğini ifade etti.

Fenerbahçe’nin gol yollarında sorun yaşadığına yönelik bir soruyu da cevaplayan Pereira, bunu aşmak için çok çalıştıklarını aktardı.

''Bizim çalışmalarımız hep daha fazla gol atmak üzerine'' diyen Portekizli teknik adam şöyle devam etti:

"Ajax gibi bizim futbolumuz da pozitif bir futbol. Bunu geliştirmek istiyoruz. Topa daha çok sahip olup rakibin dengesini bozmak ve atak bir futbol üzerine kurulu bir oyun düzenimiz var. Gelecekte şu ana kadar attıklarımızdan daha fazla gol atacağımızı düşünüyorum. Takım hala gelişim evresinde. Rakibe de bağlı olarak değişiyor ama ilerleyen zamanlarda daha fazla gol bulacağımızı düşünüyorum."

JOSEF DE SOUZA

Sarı-lacivertli futbolcu Josef de Souza ise her futbolcunun bu tip maçlarda oynamak isteyeceğini belirterek, ''Yarın son derece önemli bir maça çıkacağız. Avrupa’da köklü geleneği olan bir takımla karşılaşacağız. Elbette daha iyi oynayarak kazanmak istiyoruz. Türkiye’ye galibiyetle dönmek istiyoruz, bu Türk futbolu için de önemli olacaktır.''

Brezilya’dan neredeyse sezonun ilk yarısının sonlarına doğru Türkiye’ye geldiğini hatırlatan de Souza, kendisini şu anda çok iyi hissettiğini ifade etti.

Formda kalmak için çok dikkat ettiğini kaydeden Brezilyalı oyuncu, "Takıma faydalı olmak için kendime çok dikkat ediyorum. Fiziksel olarak da çok iyi hissediyorum, sezon sonuna kadar yüksek düzeyde formumu koruyacağımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, yarınki Ajax karşılaşmasının hazırlıklarını, maçın oynanacağı Amsterdam Arena'da yaptığı antrenmanla tamamladı

Teknik direktör Pereira yönetimindeki çalışmasının ilk 15 dakikası basına açık gerçekleşti.