Pereira, Gökhan Gönül'e formayı verdi!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Galatasaray'la oynadıkları derbi maçta tek değişiklilik yaparak takımını sahaya sürdü.

Pereira, Gökhan Gönül'e formayı verdi!
Pereira, Gökhan Gönül'e formayı verdi!
GİRİŞ 25.10.2015 19:06 GÜNCELLEME 25.10.2015 19:06

Portekizli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan derbinin ilk 11'inde, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Ajax maçına göre sadece kalede değişiklik yaptı.

Avrupa maçlarında Fabiano Ribeiro, ligde ise Volkan Demirel'i oynatan Pereira, bu uygulamasına derbi maçta da devam etti.

Kalede Volkan Demirel'e şans veren Portekizli teknik adam savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Caner Erkin şeklinde oluşturdu. Derbide savunmanın önünde Mehmet Topal ile Josef de Souza oynadı. Kanatlarda Lazar Markovic ile Luis Nani'ye formayı veren Pereira, forvet arkasında ise yine Diego Ribas'a şans tanıdı. Hollandalı futbolcu Robin van Persie ise sarı-lacivertlilerin tek forveti olarak sahaya çıktı.

Ajax maçında sonradan oyuna girerek 89. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getiren Jose Fernandao ise yine yedek kulübesinde bekledi. Fernandao'nun dışında Fabiano Ribeiro, Michal Kadlec, Şener Özbayraklı, Raul Meireles, Ozan Tufan ve Alper Potuk da yedek kulübesinde maça başladı.

Gökhan ligde de formayı kaptı

Sezon başında geçirdiği sakatlık nedeniyle yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan ve daha sonra formasını Şener Özbayraklı'ya kaptıran Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi.

Toplam 14 maç aradan sonra hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax karşısında 90 dakika sahada kalan Gökhan Gönül, ligde de formayı kaptırmadı. Ajax maçında gösterdiği performansla UEFA Avrupa Ligi'nin 3. maçlarında haftanın oyuncusu seçilen Gökhan, derbide ilk 11'de sahaya çıkarak 8 maç aradan sonra ligde formasına kavuştu.

İki eksik

Fenerbahçe derbi maçına iki futbolcusundan yoksun çıktı.

Milli takımlarında sakatlanan Volkan Şen ve son iki antrenmanda yer almasına rağmen hazır olmayan Bruno Alves, 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

Bu oyuncuların dışında sarı-lacivertli takımın Portekizli teknik direktörü, Mehmet Topuz ile genç oyuncu Uygar Mert Zeybek'i de maç kadrosuna almadı.