Hooijdonk'tan Van Persie'ye şok sözler!

Van Hooijdonk, Fernandao'yu çok beğendiğini belirterek "Türkiye’de maalesef büyük isimlere daha fazla önem veriliyor." dedi.

Hooijdonk'tan Van Persie'ye şok sözler!
Hooijdonk'tan Van Persie'ye şok sözler!
GİRİŞ 30.09.2015 15:59 GÜNCELLEME 30.09.2015 16:00

Fenerbahçe ve Celtic formalarını giyen eski futbolcu Pierre van Hooijdonk, favorisini açıkladı.

“Fenerbahçe, Beşiktaş maçında olduğu gibi Celtic karşılaşmasına da hızlı başlarsa şansı olabilir. Açık söylemek gerekirse benim bu mücadeledeki favorim Fenerbahçe. Evet, Molde karşısında da favori gösteriliyordu ama kaybetti. Beşiktaş’a da yenildiler ve Celtic karşısında da aynı sonuç çıkarsa sıkıntı olur. Fenerbahçe bu maçı mutlaka kazanmak zorunda. Kadro zenginliği açısından bunu başaracaklarına inanıyorum.”

‘Volkan Şen’den beklentim büyük’

“Lazar Markovic derbide süper oynamıştı. Onun oynayamayacak olması Fenerbahçe için dezavantaj. Volkan Şen’den bu maçta çok olumlu işler bekliyorum. Takımdaki özellikle Türk oyuncular, Glasgow’da yaşanacak atmosfere alışkınlar. Bu yüzden Fenerbahçe o açıdan fazla zorlanmayacaktır. Ancak şu da bir gerçek ki Celtic evinde kolay kolay maç vermez. Golcü Griffiths formda, Johansen ise sürpriz bir isim. Kaptan Brown da orta sahada çok mücadeleci. Ayrıca Celtic’te Nadir Çiftçi’ye de dikkat etmek lazım.”

‘Fernandao’yu çok beğeniyorum’

“Herkes bilir ki ben, Robin van Persie ile iyi arkadaş değilim. Bir futbol adamı olarak hocasıyla arasındaki olaylarla ilgili yorum yapmak için gerçekten fazla detay bilmiyorum. Ancak şunu biliyorum ki, Van Persie çok kaliteli bir oyuncu. Neler yapabileceğini de kısa sürede herkese gösterdi. Uzun süre sakattı. Belki de hocası onun henüz yüzde 100 iyileştiğini düşünmüyor. Fernandao’yu oynattığına göre ona daha fazla güveniyor. Fernandao’yu ben de uzun süredir izliyorum ve çok beğeniyorum. Gol kaçırabilir ama o pozisyonları yakalıyor. Güçlü, top saklamayı bilen ve en önemlisi inanılmaz mücadele eden bir forvet. Türkiye’de maalesef büyük isimlere daha fazla önem veriliyor. Ben de yedek kaldım. Daum, Anelka’yı tercih etti. Bana göre yanlıştı ama onun kararı geçerli oldu.”

‘Derbi çok keyifliydi’

“Beşiktaş-Fenerbahçe maçı son yıllarda izlediğim en keyifli derbiydi. Derbiler böyle olmalı. İki takım da maçın her anında gol atmak için, kazanmak için mücadele etti. Bir başka olumlu konu da oyuncuların hakeme ve birbirlerine karşı olan iyi niyetleriydi. Olaysız bir mücadele izledik. Maçı izleyen çocukların, ‘Futbol böyle güzel oynanıyorsa, ben de büyüyünce futbolcu olmak istiyorum’ diyebileceği bir karşılaşma ve Türk futbolu için iyi bir reklam oldu.”