Kadıköy'de yıldızlı gece!

Kadıköy’de mutlak 3 puan parolosıyla sahaya çıkan Sarı-lacivertliler, Nani ve Van Persie’nin golleriyle güçlü rakibini 2-1 mağlup etti

Kadıköy'de yıldızlı gece!
Kadıköy'de yıldızlı gece!
GİRİŞ 20.09.2015 22:00 GÜNCELLEME 20.09.2015 22:22
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Bursaspor'u yıldız futbolcuları Luis Nani ve Robin van Persie'nin golleriyle 2-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maça taraftarının desteğiyle baskılı başlayan sarı-lacivertliler aradığı golü 20. dakikada Nani'nin ayağından buldu. Rakibine ilk yarıda önemli bir pozisyon vermeyen sarı-lacivertliler, soyunma odasına 1-0'lık avantajla gitti.

İkinci yarıya kontrollü bir oyunla başlayan Fenerbahçe, orta sahada kaptırdığı bir topun ardından 63. dakikada Necid'in ayağından kalesinde golü gördü ve maça eşitlik geldi. Van Persie'nin ayağından 80. dakikada tekrar öne geçen sarı-lacivertliler, kalan dakikalarda hata yapmadı ve zor da olsa 3 puanın sahibi oldu.

Bu skorla puanını 13'e yükselten Fenerbahçe, hem liderliğini sürdürdü hem de gelecek hafta oynanacak Beşiktaş derbisi için moral kazandı.

VAN PERSIE GİRDİ GOLÜNÜ ATTI

Maça yedek başlayan Robin Van Persie, 79. dakikada attığı golle Fenerbahçe'yi yeniden öne geçirdi. Maçın 77. dakikasında oyuna giren Hollandalı yıldız, ayağının tozuyla 79'da çok şık bir son vuruş yaparak klasını sergiledi ve Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren isim oldu.

NANİ ATMAYA DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Luis Nani, gollerine Bursaspor karşısında da devam etti.

Sarı-lacivertli formayla ilk iki golünü ligin 3. haftasında Antalyaspor'a atarak takımına galibiyeti getiren Nani, hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde de Molde ağlarını havalandırmıştı. Bursaspor karşısında da oldukça istekli bir oyun ortaya koyan Portekizli futbolcu, takımı adına 20. dakikada rakip fileleri havalandırdı.

Nani, sarı-lacivertli formayla resmi maçlarda gol sayısını 4'e çıkardı.

MARKOVİC GÖZ DOLDURDU

Sarı-lacivertli takımın transferin son gününde Liverpool'dan kiraladığı Sırp futbolcu Lazar Markovic, Kadıköy'deki ilk maçında göz doldurdu.

Geçen hafta Kasımpaşa maçında oyuna 62. dakikada dahil olarak sarı-lacivertli formayı ilk kez giyen Markovic, 20. dakikada Nani'nin attığı gole asisti yaptı. İlk kez 11'de şans bulan Markovic, özellikle top ayağına geldiğinde süratli oyunuyla taraftarların alkışını aldı.

Öte yandan maçın 88. dakikasında Ozan Tufan'ın yerine oyuna dahil olan genç oyuncu Uygar Mert Zeybek, bu sezon ilk defa bir lig maçında oynadı.

-------------------------

Fenerbahçe: 2 - Bursaspor: 1

Stat: Ülker

Hakemler: Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyisoy, Mehmet Cem Hanoğlu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 84 Caner Erkin), Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 88 Uygar Mert Zeybek), Meireles, Markovic (Dk. 77 Van Persie), Nani, Fernandao

Bursaspor: Mert Günok, Advincula, Serdar Aziz, Dany, Aziz Behiç (Dk. 84 De Sutter), Faty, Hosogai (Dk. 57 Sercan Yıldırım), Dzsudzsak, Emre Taşdemir (Dk. 70 Aydın Karabulut), Josue, Necid

Goller: Dk. 20 Nani, Dk. 80 Van Persie (Fenerbahçe), Dk 63 Necid (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 27 Hosogai, Dk. 65 Dzsudzsak, Dk. 70 Dany, Dk. 72 Josue, Dk. 90+1 De Sutter (Bursaspor), Dk. 59 Markovic (Fenerbahçe)

DAKİKA DAKİKA ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 21
  • omer 8 yıl önce Şikayet Et
    FB de alves kadlec meirlenes kazma oyuncular nasıl oynar topla alakası yok. Bunların orta saha bal yapmayan arı yan pas yapmaktan başka birşey yok taktik yok bu oyun la başarı hayal
    Cevapla
  • fuzuli. 8 yıl önce Şikayet Et
    bu arada markovic sahanin en iyilerindedndi.
    Cevapla
  • H,B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Van persie,yi oynatmayan teknik direktör futboldan bahsetmesin?...onun maç içinde bir hareketi bile gol,dür. pereira asıl hemşerisi alves,i yedek bıraksın ,o varken defans yol geçen hanı gibi..
    Cevapla
  • Gurbet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bursaya atsaniz ne olur.avrupada yoksunuz nedenmi dost aci söyler..yabanci futbolcular bilerek yapiyor.
    Cevapla
  • Ben 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha yolun başındayiz bekleyin FB sonunu acele etmeyin yahu!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle