'Şampiyon olsak da ayrılacaktım'

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal önemli açıklamalarda bulundu.

'Şampiyon olsak da ayrılacaktım'
'Şampiyon olsak da ayrılacaktım'
GİRİŞ 09.09.2015 22:36 GÜNCELLEME 09.09.2015 22:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kartal, Sarı-Lacivertli takımda hem teknik adam, hem de yardımcı antrenör olarak geçirdiği dönemlerde yaşananlara dair çarpıcı ifadeler kullandı.

A Spor'a konuşan İsmail Kartal'ın demeçleri şöyle;

"TEKLİFLER ALDIM"

"Türkiye'de antrenörün ömrü bir maç veya iki maç. Her şey bir maça bağlı. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra 1-2 takım geldi, teklifler oldu ama yıpranmıştım."

"ŞAMPİYON OLSAK DA AYRILACAKTIM"

"Ersun Yanal'dan sonra bir hazırlığım yoktu. Arkadaşlarımızla çok çalıştık, başarılı da bir sezon geçirdik. Geçen sezon şampiyon olsak da olmasak da ayrılacaktım. Bunu başkana iletmiştim çünkü çok yıpranmıştım."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ KAZANIRDIK"

"3 Temmuz süreci olmasaydı Fenerbahçe her sezon şampiyon olurdu. Avrupa'da en az yarı final, çeyrek final yapardık. Bu süreç olmasa Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kupalarından birini en az bir kez kazanırdık."

"AVRUPA'DA SADECE BİZE OLDU"

"Kurşunlanma olayı dünyada sadece Togo'da oldu. Avrupa'da da sadece bizde oldu. İlk anda anlamadık, ertesi gün farkına vardık. Futbol ailemizden hayatımızdan daha mı önemli, her yerde taşlanıyoruz dedik. Tüm takım beraber yemek yiyerek, eğlenceli antrenmanlar yaparak kurşunlanma olayını unutmaya çalıştık."

"KİMSENİN BAŞINA GELMEYEN BANA GELDİ"

"Akhisar yenilgisi sportif anlamda kırılma noktası oldu. Trabzon beraberliği, üzerine kurşunlanma olayı derken koptuk. Tam işleri toparlayıp yoluna koymuşken bu kurşunlanma olayı oldu. Hiçbir antrenörün başına gelmeyecek olaylar benim başıma geldi. Bu da benim şanssızlığımdı."

"EMENİKE'Yİ TANIMAK GEREK"

"İstatistik anlamda her alanda zirvedeydik. Keşke bitiricilik anlamında bir tane iki tane daha oyuncumuz olsaydı. Emenike'yi tanımak lazım. Kalbi temiz bir çocuk. Biraz kültür seviyesi düşük."

"BU TRANSFERLERDEN BEN DE İSTERDİM"

"Fenerbahçe skora ve oyuna etki edebilecek oyunculara sahip. Geçen sene bu kadar çok değildi. Bugünkü transferlerden en az üç tanesinin geçen sene de olmasını isterdim. Bazılarını geçen sene de istemiştik."

EMENİKE OLAYI

"Emenike formayı çıkarınca 'Hem bizim için, hem kendin için, hem taraftarlar için oyna' dedik. 'Oynayamam hoca' dedi. Devreye kadar oynar ve en az bir gol atarsa taraftarla barışı sağlar, Emenike'yi kazanmış oluruz dedi. Devreye kadar oynadı."

ALEX'İN AYRILIŞI

"Aykut Hoca, Alex'e ben daha fazla koşan, takım oyunu oynayan, iki yönlü oynayabilen oyuncu istiyorum dedi. Alex varken top rakibe geçtiği zaman biz 10 kişi oynuyorduk. Aykut Hoca'nın taleplerine Alex evet demedi. Biz de daha fazla takım için oynayan oyuncuya ihtiyacımız var dedik. Aykut Kocaman'ın Alex'e sert çektiğini düşünmüyorum. Alex konusunda çok yapıcı davrandı. Bunlar kolay kararlar değil, biz Emenike'ye €13M verdik, formayı çıkardı diye kenara koymak kolay değil."

YORUMLAR 2
  • migros üst 8 yıl önce Şikayet Et
    ismail hoca belki haklısın ama seni de bir türlü sevemedik be..
    Cevapla
  • C*_erdal_C* 8 yıl önce Şikayet Et
    ayrılma değil gönderilme diyelim
    Cevapla