'Abdullah Gül'ün vicdanı rahat mı?'

Aziz Yıldırım, Şike Davası sürecinde 1 yıl cezaevinde kalmasına yol açan kanun için eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e eleştirilerde bulundu.

'Abdullah Gül'ün vicdanı rahat mı?'
'Abdullah Gül'ün vicdanı rahat mı?'
GİRİŞ 27.08.2015 09:43 GÜNCELLEME 27.08.2015 12:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

"Kulüpler Birliği toplantısında ne yapacağım? Kulüpler Birliği bizi hapishanede ziyaret etmedi. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir kanun geldiği zaman veto edebiliyordu. Ben 156 seneyle, Şekip Mosturoğlu 117 seneyle, Tamer Yelkovan 85 seneyle falan yargılanmak üzere iddianame hazırlandı. Adam vuruyorsun 6-7 sene sonra hürriyetine kavuşuyorsun.

"ERDOĞAN HASTA YATAĞINDA O KANUNUN YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

İddianame hazırlanmadan da 6222 sayılı kanunun yanlış olduğu ve değiştirilmesi hususunda çalışmalar yapılıyordu Meclis'te. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, hasta yatağında bu kanunun yanlış olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini söyledi ve Meclis'e götürdü. CHP ve MHP de onay vererek hepsi bu kanunu çıkarmak için çalışmalar yaptılar.

Bu kanun Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gitti. Abdullah Gül Bey şunu ifade etti: "Ben içime sindiremedim" dedi ve veto etti, 900 kanundan 2 kanunu veto etti. Şimdi soruyorum: "Bu yazılan kitapta bununla ilgili neden herhangi bir bilgi koymadılar, veto etme sebebi neydi?"

"VİCDANI RAHAT MI ACABA"

Eski Cumhurbaşkanı şimdi ne düşünüyor; vicdanı rahat mı acaba? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunun üzerine gitmeseydi, bu kanun çıkmasaydı, şu an burada olmayabilirdik. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bunu vicdanı kabul ediyor mu? Bunu merak ediyorum. Sayın Bülent Arınç'a da söylüyorum, "Bu kanun geri gelmez" dedi. Geldi, biz kaçmadık. 6 küsür sene ceza verdiler.

YORUMLAR 3
  • Ben cincomlu 8 yıl önce Şikayet Et
    sen bu vatanin evladi deyilmisin sen yaptinmi cnm askerligini adam bence dogru konusuyor
    Cevapla
  • taraftar 8 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu aziz bey..Tayyib erdoğana düşmandın şimdi övme üstadı olmuşsun.C. Gül adamlıkta seni milyon kere katlar unutma..işine gelince Tayyib kötü işine geline iyi.bak terör var askere ihtiyaç var, git şu askerliğini yapta gel...
    Cevapla
  • mfb 8 yıl önce Şikayet Et
    Asıl sana ne oldu bu davaya açanda yürüten de paralel olduğu aşikar. Abdullah Gülü de kullandılar. Şimdi bu davaya açan şerefli polis ve savcılar nerde. Trabzon fanatikliği yada gs amigoluğu yapmadan yorum yapın
    Cevapla