Canlı yayında açıkladı! 'Affetmem gönderirim'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Sportif Direktör Terraneo, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Canlı yayında açıkladı! 'Affetmem gönderirim'
Canlı yayında açıkladı! 'Affetmem gönderirim'
GİRİŞ 26.08.2015 23:27 GÜNCELLEME 27.08.2015 00:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım ve Sportif DirektörTerraneo, Habertürk'te yayınlanan Sportürk Özel progrmaının konuğu oldu.

İtalyan Sportif Direktör Türkiye'de ilk kez bir canlı yayına katıldı. Aziz Yıldırım ve Terraneo biribirnden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Aziz Yıldırım ve Terraneo'nun açıklamaları;

Aziz Yıldırım: Biz geçen sezon bir tek Diego'yu transfer ettik. Fenerbahçe'nin başına gelenleri bilmeden ahkam kesiyorsunuz. Fenerbahçe kurşunlanmadan önce liderdi ama futbolcuların ölüme götürüleceği bir olaya imza atıldı. Yabancı futbolcuları nasıl tutcaksınız Türkiye'de. Failler nerede? Bu soruları neden sormuyorsunuz. Türkiye'de bir futbol takımını yok edilmek istendi ama failleri bulunmadı. Mehmet Topal'a kurşun geldi. Yorgun kurşun denildi ama ben buna inanmak istiyorum.

'TRANSFERDEN ÖNCE KONUŞULMASI GEREKENLER VAR'

Aziz Yıldırım: O çocukların tek bir tanesine zarar gelecekse 100 şampiyonluk kaybetmeyi göze alırım. Şampiyonluk insan hayatından önemli mi? Bizim önce çözmemiz gereken sorunlarımız var. Transfer konuşmaktan daha önemli sorunlarımız var. Ben geçen sene Diego'yu aldım. 

Aziz Yıldırım: 2000 yılında Terraneo Inter'de görevliydi. O zaman dostluğumuz başladı. O dönem Terraneo evime geldi, Hakan Şükür'ü almak istediğini söyledi. Prosedür gereği bana 'Siz alıp bize satar mısınız' dedi. Sonra gidip Galatasaray'a anlaştılar. O zaman dostluğumuz başladı. Sürekli görüştük...

Aziz Yıldırım: 2006 yılında hoca lazım. Herkes Scolari'yi istiyor. Şenes Erzik'ten rica ettim, randevu için. Baktım ses çıkmıyor, Terraneo'yu aradım, randevu aldık. Gittik görüştük. Prensipte el sıkıştık. Sonra olumsuzluk çıktı. Zico'nun gelmesinde çok yardımcı oldu. Kiev'e elendikten sonra bir gecede Brezilya'da 5 tane transfer yaptık. Deivid, Kezman, Edu bu isimlerden. Terraneo kabul etmeseydi başka bir yabancı sportif direktör getirirdim.

'VİTOR PEREİRA'YA BEN KARAR VERDİM'

Giuliano Terraneo: Aziz Yıldırım ile ilk önce bir kaç oyuncu transferi görüşmek için bir araya geldik. Daha sonra 'Sportfik direktör' olmamı istedi. Kolay olmadığını söyledim. 24 saat düşündüm ve sonunda görev almaya başladım. Sevdiğim insanlarla çalışmak benim için çok önemli. Bu 10 transferi ben ve başkan ile beraber yaptık. Vitor Pereira'nın gelmesine ben karar verdim. Daha sonra ihtiyacımız olan oyunculara baktık. Her transferde her mevcut oyuncuyu izlerken de başkanımızla bilgileri paylaştık.

'EN ZOR TRANSFER JOSEF OLDU'

Giuliano Terraneo: Her transferde her mevcut oyuncuyu izlerken de bilgileri paylaştık. Fenerbahçe ismi transferlerde çok yardımcı oldu, Çünkü çok büyük bir isim. En karmaşık ve zorlandığımız isim Josef de Souza transferi oldu. Ancak Nani transferinde de çok zorlandığımızı söyleyebilirim. Van Persie transferinde zamana çok ihtiyacımız vardı. Manchester United ile aramızda olan iyi ilişki sayesinde bu transferi tamamlandık. Türkiye'deki transferlerde başkanımızın çok büyük katkıları oldu.

'EN KOLAY TRANSFER ROBERTO CARLOS'

Aziz Yıldırım: Çocuklarım nerede okuyacak, ailem nerede oturacak, nerede antrenman yapacağım? diye soruyorlar. Parayı verdik, transfer ettik diye bir şey yok. Terraneo, Cape Verde'ye Nani'yle anlaşmamıza rağmen ikna etmeye gitti. Transferler çok kolay olmuyor? Terraneo bütün transferlerin aileleri ile görüşmeye gitti. En kolay sözleşme imzaladığım transfer Roberto Carlos..  Sao Paulo başkanı Josef de Souza için 12 milyon Euro istedi. Herkes internete giriyor, yorum yapıyor... Atınç'a 5-6 milyon Euro veriliyor, Souza'ya neden verilmesin. Souza'ya 8 milyon verilir mi diyorlar? Sen Souza'nın kim olduğunu biliyor musun? Dün Valencia maçını izliyorum. Bir izleyeyim dedim, sağ açığı... 

Aziz Yıldırım: Terraneo, Marcelo Bielsa ile konuştu. Sonra bana gelip 'Bu hocayı getirirsem çok kavga ederim' dedi, vazgeçtik.

'EMRE'YE KAPILAR KAPANMADI'

Aziz Yıldırım: Emre Belözoğlu'nu uzun yıllar hizmet etti, iyi bir oyuncuydu, bunları tartışmaya gerek yok. Emre'yi nasıl oynatacaksın? Hadi oynat... Hoca diyor ki benim sistemimde yer yok. Emre'nin yerinde olsam Başakşehir'e gitmezdim. Kendisine 'Sana idarecilik verelim. 2 sene sonra Terraneo'nun yerine geç' dedik. İhtiyaç var. Bu vasıflar onda vardı. Fenerbahçe'de kim gitmesi gerekiyorsa gider, Emre de öyle gitti. Emre'ye Fenerbahçe kapıları kapanmadı. Fenerbahçe'ye hizmet edenlere kapımız açıktır, yeter ki ihanet olmasın. Fenerbahçe konusunda hiç kimseyi affetmem. Kimseyi tanımam. Fenerbahçe'ye 25 yıl himzet ettim, 1 lira üzerime geçmedi.

'TAKIMI DEĞİŞTİRME GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK'

Giuliano Terraneo: Bizim projemiz çok net. 23-24 oyuncu kadromuz var. Oyuncuların çoğunluğunun alt yapıdan ve Fenerbahçe'yi kalpten seven isimler olmasını istiyoruz. Dünya ve Avrupa'nın büyük yıldızlarını buraya getirmek önemli olacak. Futbol bir 100 metre yarışı değil, uzun bir maraton. İstediklerimizi gerçekleştirmek için zamanımız var. Şu an yeni bir takım inşa ediliyor, Fenerbahçe bu süreçte kazanmak istiyor. Gelecek sezon takımı değiştirme düşüncemiz yok, eksiklere göre hareket edeceğiz. Üzerimizdeki baskının farkındayız.

'CAPELLO İLE GÖRÜŞTÜK'

Giuliano Terraneo: Bizim için finale kalan iki teknik direktör vardı; biri şu an İtalya'da çalışıyor. Ancak biz Pereira'yı tercih ettik. Çok fazla hocayla konuştuk. Capello ile de görüştük, diğer isimlerden biri Bielsa'ydı. Karakterli ve kendi geliştirmek isteyen bir hoca arıyorduk. Pereira'yı çok araştırdım. Kendisi ile çok görüştük, 3 aydır beraberiz ve çok mutluyuz.

'FEGHOULİ ÖNEMLİ AMA...'

Giuliano Terraneo: Başkanımızın dediği gibi transfer bittikten sonra açıklamalıyız. Feghouli bizim için önemli ve alternatif oyuncular da var gündemimizde. Ancak dün oynanan Valencia maçından sonra zor gibi görünüyor. Yönetim olarak ama sağ kanada bir transfer yapmak istiyoruz. Teknik heyet defans hattından oldukça memnun. Böyle bir düşüncemiz yok.

'LAZİO VE INTER SPORTİF DİREKTÖRLÜK YAPTIM'

Giuliano Terraneo: Torino, Milan, Lazio ve Lecce'de futbol oynadım. Futbol hayatımdan sonra hemen ikinci ligde yöneticilik görevine başladım. Lazio ve Inter'de sportif direktör görevleri yaptım. Güzel bir iş ancak pazartesi sabah başlıyor, pazar gecesi sona eriyor. İstanbul çok güzel bir şehir, daha önceden de İstanbul'a geliyordum. Akşamları iyi yemek yerim, iyi yemek yemeyi severim. Burada yemekler bir harika.

'GEREKİRSE MESSİ'Yİ TRANSFER EDECEĞİM'

Aziz Yıldırım: 1 milyon üye projesinde 40 bin seviyesine ulaşmış durumdayız. Bu projeden şimdiye dek 7 milyon TL gelir elde ettik. Gerekirse Messi'yi transfer edeceğim. En azından gidip konuşacağım. Arda Turan'a 2011'de 15 milyon Euro teklif ettim vermediler. Kiralık olarak şimdi 5 Milyon Euro verdim ama olmadı. Ribery Galatasaray'dan ayrılıp bize gelmek istedi, ben almadım. İbrahimovic için ciddiyiz dedik. Bize 2 sene daha uzatabiliriz, Milan'la Roma'yla görüşüyoruz. Olmazsa görüşürüz dediler. Terraneo sana senede 100 milyon dolay verirsem ne yaparsın anlat. eden almayayım?

'ŞENES ERZİK BİZİM HANGİ DAVAMIZDA BULUNDU?'

Aziz Yıldırım: 156 sene ile yargılandım, böyle bir şey olabilir mi? Şenes Erzik bizim hangi davamızda bulundu? Bize yardımcı olmadı. 80 trilyonluk kombine geliri oldu. Bizim kulübümüz için bu bir rekor. 1 milyon üye projesinde 40 bini geçtik. Bu projeden 7 milyon lira gelir elde ettik. Fenerbahçe, 3 tane büyük proje yapıyor. FB Yandex 330 bin kişi tarafından indirilmiş. 3 milyon TL'lik arama yapılmış daha şimdiden. Van Persie nasıl geldi? Galatasaray, Balotelli, Ibrahimovic bir de İspanya'da forvet sormuş. Bir kere aramış... Gündemlerinde yok. Bugüne kadar yaptığımız transferlerle Türkiye'nin önünü açtık.

'CÜNEYT ÇAKIR İYİ HAKEM DEĞİL'

Aziz Yıldırım: Rize maçında son dakikada penaltıyı verse, işte o zaman Cüneyt Çakır'a iyi hakem derim. Ancak bana göre iyi bir hakem değil. Ben olduğum müddetçe Vitor Pereira burada kalacak. Ozan Tufan'ı federasyon seçimlerinin olduğu gün almaya karar verdim.

'GELEN TEKLİFİ GERİ ÇEVİRDİK'

Giuliano Terraneo: Moussa Sow için bize 15 milyon Euro'luk bir teklif geldi, geri çevirdik. Bizim için önemli bir futbolcu.Sow'un sözleşmesinde 17 milyon Euro'ya serbest kalır maddesi var. Bu bedeli veren olursa bizim yapabileceğimiz bir şey kalmaz.

'MOUSSA SOW YOLCU'

Aziz Yıldırım: Fenerbahçe'de kalmak istiyor mu, bilmiyoruz. Bu konuda kafamızda soru işaretleri var. Bu durum 2-3 güne kadar netleşir. Sow için menajerler geldi. Bu saaten sonra yolcu gibi gözüküyor. Ya yolcu ya da tribüne...Sow ile konuştum, 'Gitmek istemiyorum' dedi. Ancak son iki gündür, 'Gitmek istiyorum, idmana çıkmam' diyormuş. Sow'un kafasını karıştırmışlar. Artık yolcu görünüyor. Ya yolcu, ya da tribüne yolcu. Affetmem!

YORUMLAR 1
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Bos muhabbet
    Cevapla