Van Persie namaz kılan cemaati görünce...

İstanbul'a geldiği ilk günler önce kelle paça çorbası içen Fenerbahçe'nin yıldızı ardından cami ve müzelere merak sardı.

Van Persie namaz kılan cemaati görünce...
Van Persie namaz kılan cemaati görünce...
GİRİŞ 20.08.2015 11:52 GÜNCELLEME 20.08.2015 17:11
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin flaş transferi antrenman ve maçlardan fırsat buldukça İstanbul'un değişik mekanlarını gezerek hem tanımaya çalışıyor hem de buralar hakkında bilgi topluyor.

Van Persie İstanbul'daki ünlü camileri gezmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde herkesten habersiz olarak İstanbul turuna çıkan Sarı-Lacivertli futbolcu tarihi camileri tek tek gezdi. Sırasıyla önce Süleymaniye, sonra Sultanahmet, ardından da Eminönü'de bulunan Yeni Cami'yi gezen Hollandalı yıldız camilerin mimari yapısına hayran kaldı. Camilerin fotoğraflarını çeken Van Persie burada namaz kılan cemaati görünce fazlasıyla etkilendi.
 
MİMAR SİNAN'IN YAPITLARINA HAYRAN KALDI

Özellikle Mimar Sinan'ın yaptırdığı Yeni Cami ve Süleymaniye Camisi'nin mimari yapısından etkilenen Van Persie camilerin kuruluş tarihi ve geçirdiği evreler hakkında da bilgi aldı. Ezan okunduğunda Müslümanlar'ın camiye gitmesini merakla izleyen Van Persie İslam kültürü hakkında da bilgi topladı. Eşi Müslüman olan Van Persie camiler dışında Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve Arkeoloji Müzesi başta olmak üzere müzeleri gezmeyi de ihmal etmedi.

YORUMLAR 15
  • halil ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğrusunu ben yazayım....yeni camii nin mimarı mimar sinanın öğrencisi mimar davut ağadır....
    Cevapla
  • halil ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Süleymaniye mimar sinanın eseri ama yeni cami daha sonra yapıldı sanıyorum . mimarı mimar sinan deyil...doğrusunu bilen yazsın yanlış bilgi sahibi olmayalım...
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    mimar davut ağa. çoğu kişi sultan ahmeti bile mimar sanin yaptı diye biliyor ama. sultan ahmetin mimarisidi sedefkar mehmet ağadır.
    Cevapla
  • Tankut 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence Müslüman olacak
    Cevapla
  • Acaba'ya cevap 8 yıl önce Şikayet Et
    Persie müslüman oldu fakat sadece evlenmek için olmuş sanırım.İnşAllah islamiyetle yaşar.
    Cevapla
  • dadas25 8 yıl önce Şikayet Et
    persie de musluman zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle